Emmi Niemelä ja Elina Kujala sunnuntain liigakierroksen hahmot

SB-Pron Elina Kujala oli sunnuntaina alati SPV:n kiusana. Kuva: Emmi Vinberg

SB-Pron Elina Kujala oli sunnuntaina alati SPV:n kiusana. Kuva: Jari Turunen

Naisten liigassa pelattiin sunnuntaina neljä ottelua. OLS oli sisuuntunut lauantain Classic-tappiosta niin paljon, että Koovee sai tuntea sen nahoissaan Oulussa 11-0-ryöpytyksenä. Westend Indians puolestaan kärsi viikonlopun toisen tappionsa yhden maalin erolla, kun PSS kävi hakemassa 1-2-vierasvoiton Otahallista.

OLS-Koovee 11-0
OLS oli murskaavan ylivoimainen Kooveeta vastaan. Kentän ehdoton hahmo oli Emmi Niemelä, joka paukutti viisi maalia Kooveen verkkoon. Hyvää taustatukea Niemelälle antoi Annukka Häkli, joka keräsi 1+3-tehot. Lopputuloksesta ei olisi uskonut, että vastakkain olivat sarjataulukon neljäntenä ja kuudentena olevat joukkueet, joiden välistä eroa oli taulukossa vaivainen yksi piste otteluun lähdettäessä.

Ottelutilastoon

Indians-PSS 1-2
Espoossa pelattiin todella tärkeistä sarjapisteistä, sillä molemmat joukkueet tarvitsivat kipeästi lisäpisteitä taistelussa playoff-paikasta. Ottelusta muodostui erittäin vähämaalinen kamppailu, jossa voittomaali nähtiin ajassa 46.50 ylivoimalla PSS:n  Janette Kolehmaisen toimesta. Ottelun parhaimmaksi pelaajaksi valittiin PSS:n maalivahti Krista Nieminen, jolle kertyi ottelussa 27 torjuntaa. Indiansin parhaana palkittiin Johanna Forslund. Indians jatkaa sarjan hännillä kahdella sarjapisteellä, PSS on yhdeksäntenä tasapisteissä viivan yläpuolella olevan Happeen kanssa.

Ottelutilastoon ja Ylen maalikoosteeseen.

SB-Pro-SPV 8-2
Nurmijärveläiset lähtivät otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja lopulta ottivatkin helpon voiton SPV:stä. Ottelu oli kahden erän jälkeen lukemissa 6-0. Kentän hahmo oli tuore MM-hopeamitalisti Elina Kujala, joka keräsi ottelussa yhteensä viisi tehopistettä. SB-Pron muut palkitut pelaajat olivat Jenni Morottaja ja Laura Hietamäki. SPV vaihtoi kolmannessa erässä 8-0-tilanteessa maalivahtia ja sen jälkeen SPV voitti päätöserän jälkimmäisen kympin 2-0-lukemin, joka toi pientä lohtua seinäjokisten leiriin. SB-Pro on sarjassa kolmantena ja SPV toiseksi viimeisenä kahdella sarjapisteellä.

Ottelutilastoon

Happee-Tiikerit 1-3
Jyväskylässä molemmat joukkueet hakivat viikonlopusta täyttä pistepottia, sillä molemmilla ryhmillä oli voitto alla lauantain kierrokselta. Tiikerit käytti hivenen tehokkaammin omat maalipaikkansa ja haki arvokkaan 1-3-vierasvoiton kotiin viemisiksi. Yksikään pelaaja ei kerännyt ottelussa yhtä tehopistettä enempää. Ottelun parhaana palkittiin Tiikereiden maalivahti Laura Still. Happeen parhaan pelaajan palkinnon sai Ilona Haapasalo.Tiikerit on sarjataulukossa viidentenä ja Happee kahdeksantena.

Ottelutilastoon