Hannuksela: ”Syyskauden paras pelaaja on Katri Luomaniemi”

Jarkko Hannukselan mielestä syyskauden paras pelaaja oli Katri Luomaniemi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jarkko Hannukselan mielestä syyskauden paras pelaaja oli Katri Luomaniemi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten Salibandyliiga vetäytyi joulutauolle runkosarjan ollessa lähes tarkalleen puolivälissä. Pääkallon toimitussihteeri Jarkko Hannuksela vetää naisten liigan syyskauden pakettiin päätoimittajan piinapenkissä.

Mitä sanot naisten syyskaudesta ennakkoarvioihin suhteutettuna, mitkä joukkueet onnistuivat yli odotusten?
– Positiivisia yllätyksiä olivat ehdottomasti NST, Koovee ja Tiikerit. Itse odotin, että NST:n pelaamisessa olisi näkynyt enemmän avainpelaajien poislähdöt, mutta joukkueesta on löytynyt hienosti uusia vastuunkantajia. Vaikka NST onkin pelannut tällä hetkellä kaksi ottelua enemmän kuin Classic, niin en olisi silti uskonut lappeenrantalaisten keikkuvan tällä hetkellä sarjakärjessä.

– Koovee on mielenkiintoinen joukkue, sillä se sai naapuriseurasta useita nuoria pelaajia täksi kaudeksi ryhmään mukaan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen kauden alkua, että Koovee on repinyt Jouluun mennessä seitsemän pisteen hajuraon playoff-viivaan, niin olisin pitänyt sitä hyvänä vitsinä. Sarjan kärkijoukkueita Koovee ei vielä pysty haastamaan, mutta mielenkiintoinen huomio on, että sarjataulukossa alempana olevat joukkueet Koovee on pystynyt kukistamaan erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

– Tiikereihin käy vähän samat sanat kuin NST:hen. Joukkueen viime vuosien selkärankana toiminut ykköskenttä hajosi täksi kaudeksi lähes täysin, mutta se ei ole Tiikereiden tahtia haitannut. Tiikerit on sarjataulukossa viidentenä, mutta erityisen huomioitavaa on se, että joukkue on päästänyt vähiten maaleja koko liigassa. Jopa hölmömpikin ymmärtää tämän valossa, että joukkueen täytyy osata puolustaa hyvin viisikkona omaa maaliaan, jossa on viimeisenä lukkona Laura Still.

– Toki onnistujiin lukeutuu myös moninkertainen Suomen mestari Classic, mutta se tuskin on kenellekään suuri yllätys. Itse arvelin, että Champions Cup verottaisi sen verran tamperelaisten iskukykyä, että se kuuluisa tilastotappio tulisi syyskaudella jossain kohtaa, mutta eipä tullut. Classicilla on kaksi huikeata hyökkäysketjua maajoukkuetason pelaajia, joten mestaruusjuna on tällä hetkellä hyvässä aikataulussa. Anne Suomalainen on yksi Classicin avainpelaajista, ja hän lähtee tammikuussa maailmanympärimatkalle, jonka takia hän on poissa loppukauden. Erittäin mielenkiintoista nähdä kuka ottaa Suomalaisen paikan ykkösketjussa Saarisen ja Sipiläisen rinnalla.

Entäpä sitten ne syyskauden alisuorittajat?
– Tähän kastiin laittaisin Erä III:n ja sarjan kolme viimeisintä joukkuetta, M-Teamin, Indiansin ja SPV:n. Vaikka tätä kolmikkoa veikattiinkin ennen kauden alkua sarjan häntäpäähän, niin onhan se hävyttömän huono suoritus, että näillä joukkueilla on tähän mennessä ainoastaan kaksi sarjapistettä, kun pelejä on takana 11. Tämä kolmikko tulee keskenään ratkaisemaan, mikä joukkue putoaa suoraan divariin ensi kaudeksi. M-Teamin ratkaisujen hetket ovat käsillä pian joulutauon jälkeen, kun joukkue kohtaa viikon sisään kahdessa peräkkäisessä ottelussa Indiansin ja SPV:n.

– Erä III on ollut yllättävän vaisu. Joukkue on pelannut piste/peli-tahtia ja mielestäni se on alakanttiin Keppanalta. Vaikka joukkueen kokeneimmasta päästä lopettivatkin Paula Jouhten ja Mia Alen, niin helsinkiläisjoukkue sai tilalle laatupelaajia. Viime kauden ajoittaisesta hurmoksesta ei ole ollut tietoakaan ja joukkue on vaikuttanut jotenkin hengettömältä. Jäädään seuraamaan löytyykö potentiaali kevätkaudella.

Siirrytään sitten yksilötasolle. Kuka on mielestäsi syyskauden paras pelaaja ja perustele lyhyesti.
– Syyskauden paras pelaaja on Katri Luomaniemi. Hän pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta salibandyä ja hän on noussut yhdeksi Classicin sekä maajoukkueen avainpelaajaksi. Erittäin monipuolinen pelaaja, joka on nostanut Classicin kakkoskentällisen yhdessä Eliisa Alangon ja Nina Rantalan kanssa jopa ykköskentällisen rinnalle. Hän oli myös Champions Cupissa joukkueensa paras pelaaja.

No nyt on yksi nimi mainittu syyskauden All Stars-kentällisestä, ketkä ne loput ovat?
– Tässä on minun valitsema All Stars-kentällinen: maalivahti: Laura Still, puolustajat: Heidi Härkönen ja Jenni Morottaja, hyökkääjät: Hanna Sipiläinen, Katri Luomaniemi ja Marianne Hannonen.

Ja vielä lopuksi veikkauksesi tämän kauden mitalikolmikosta oikeassa järjestyksessä ja mikä joukkue tulee putoamaan suoraan divariin?
– Mitalijärjestys on seuraava: 1. Classic 2. SB-Pro 3. OLS. Divariin lähtee Westend Indians.

4 comments

  1. Kooveen kohdalla pitää ehdottomasti mainita Kaupin sisarukset jotka kävivät voittamassa naisille kaksi peliä syyskierroksella (M-team ja PSS -pelit). Tekivät ja syöttivät vissiin kaikki maalit ko. peleissä. Samat siskokset myös voittavat A-tytöissä pelejä. Heidän varassaan taitaa mennä kevätkausikin A-junnuissa ja osin naisissa.

  2. Olisi syytä vähän perustellla miksi NST ei ole lopullisessa mitalikolmikossa. Itse ainakaan en keksi sille perusteluja. Kaksi niin kokenutta viisikkoa play offeissa, että taso ei runkosarjasta putoa mihinkään.

  3. tuntuu että NST ja OLS ovat juuri niitä joukkueita jotka pystyvät Classicin haastamaan – ja nimenomaan fyysisyydellä.

    Cupin pelin numerot oli toki rumat Classicin ja NST:n välillä mutta keväällä tarina voi olla eri – NST:ssä tehdään huhujen mukaan kovaa töitä ja joukkue on jo tässä kohtaa kautta näyttänyt olevansa kova porukka.Jos siellä pelaajat vaan pysyy terveenä niin ihmettelen jos ei NST ole mitaleilla tällä kaudella – mestaruuteenkin on sauma jos kaikki menee nappiin.