Kytöhonka: ”Junnumainen esitys meiltä”

TPS oli keskiviikkona Classicia jäljessä. Kuva: Topi Naskali

TPS oli keskiviikkona Classicia jäljessä. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic otti selvän 11-4-kotivoiton Turun Palloseurasta keskiviikkoiltana. Miko Kailialan 0-1-maali toimi ottelun alussa tamperelaisille sopivana herättäjänä ja sen jälkeen kyyti oli kylmää turkulaisjoukkueelle.

Classicin laajasta pelaajamateriaalista kertoo hyvin se, että peräti 11 pelaajaa merkkautti ottelussa tehopisteitä. Kovimman saldon keräsi nuori Sami Johansson, jonka tehot olivat 2+2. Hyvää taustatukea Johanssonille antoivat Ville Matikainen ja Veli-Matti Luukko 2+1-tehoilla. Nämä kolme pelaajaa palkittiin myös ottelun parhaina pelaajina.

Classicin päävalmentaja Ray Backman murehti loukkaantumisista ja flunssasta johtuvia poissaoloja, jotka harvensivat joukkueen rivejä.

– Tänään saatiin hyvä tulos, mutta mikään huippuesitys peli ei ollut. Tapa, jolla voitto tuli, ei tässä kohtaa hirveästi lämmitä, Backman kommentoi. seuran sivuilla.

TPS:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

– Näille kavereille ei kauheasti viitsi antaa ilmaisia maaleja, kun he osaavat niitä muutenkin tehdä. Junnumainen esitys, ei tuolla huippujoukkueita voiteta, Kytöhonka kiteytti ottelun Classicin sivuilla.

Classic nousi voitollaan tasapisteisiin sarjajohtaja SPV:n kanssa, tosin Peliveljillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Myös SSV on samoissa pisteissä. TPS jatkaa sarjataulukossa kymmenentenä ja joukkueen playoff-haaveet eivät näytä tässä vaiheessa kovin hyviltä. Putoamiskarsintaviivaan on matkaa kolme pistettä.

Ottelutilastoon

8 comments

  1. Pöytäkirjaan jäi näköjään merkitsemättä TPS:n mv:n vaihto päätöserään. Tuli ainakin Kaupin Jussille himppu lisää liigakokemusta.

  2. junnumaisempaa oli kytöhongan itkeminen tuomarille käsi selässä yms ja samaan aikaan tepsin ukkelit tekee ihan samaa mistä kytöhonka russuttaa dumarille… muuten oli harmaa matsi, ainoa mielenkiinto oli katsoa saako johansson hattutempun tehtyä, sitä ainakin yritettiin, taisi jönssi olla loput 5 minuuttia kentällä ja joka kerta kun jönssi juoksi vaihtopenkkiä kohden, sama jää vaan komento kuulu…

  3. Pöytäkirjassa oli muutakin häikkää. TPS otti aikalisänsä heti Classicin kolmannen maalin jälkeen (aika kellossa 7.13) eikä vasta 10. minuutilla, niin kuin virallisessa pöytäkirjassa näyttää seisovan. Siinäkin on vissi ero. Vähän tarkkuutta, kiitos.

  4. Olen nähnyt useamman TPS:n pelin tällä kaudella ja nyt tämän Classic-ottelun maalikoosteen, niin ei voi kuin ihmetellä joukkueen meininkiä. Puolustamisen jatkuvat merkkausvirheet sekä hyökkäyksiin lähdöt (alimpana miehenä harhautan kaikki) ovat ihan hirveätä katsottavaa. Enää ei voi mennä sen taakse, että junnuille sattuu ja tapahtuu. Kyllä valmennus voi mennä itseensä hiukan ja alkaa oikeasti kiinnittää huomiota pelaajien kurittomuuteen. 118 päästettyä maalia, keskiarvolla 7,8 päästettyä maalia per/peli kertoo varmaan kaiken oleellisen. On hienoa olla pallollinen ja rohkea, mutta ei puolustuksen kustannuksella!

  5. Toisaalta Tepsiltä on nähty myös todella hyviä esityksiä. Ihmeellistä ailahtelua tuo tekeminen.

  6. Muistaakseni ennen kautta oli TPS:n suunnasta puhetta, että myös Luukkonen murtautuisi liigan MV-eliittiin, ellei ihan jopa MJ-tasolle asti… Ei ole ihan tämäkään skenaario tainnut toteutua? Vai onko vain puolustus syypää?

  7. Tietty täytyy myös muistaa että aina kun joku liigan pikkujoukkueista pystyy kaatamaan jonkun kärkiryhmän niin kyseessä on sekä uroteko pikkujoukkueelle että totaalinen floppi kärkiryhmälle. Tällaisia ovat olleet nst:n voitto classicisita ja porin voitto spv:stä. salibandyliigan resurssierot ovat hurjia kärjen jo pikkuryhmien välillä.