Kytöhonka: ”Keskiviikkona nähdään tämän kauden paras TPS”

Miikka Sokka palaa sairastuvalta tänään kokoonpanoon. Kuva: Jari Turunen

Miikka Sokka palaa sairastuvalta tänään kokoonpanoon. Kuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliiga jatkuu tänään kahdella ottelulla. Sarjan häntäpäässä majaileva NST saa vieraakseen hurjassa vireessä olevan Tampereen Classicin. Turussa puolestaan pelataan todellinen neljän pisteen kamppailu, kun tasapisteissä olevat TPS ja Loviisan Tor iskevät yhteen.

Lappeenrannassa ei liene ennakkosuosikista epäselvyyttä, sillä NST on kerännyt 4 sarjapistettä 13 ottelussa, kun taas Classicin saldo yhtä monesta ottelusta on 21 sarjapistettä. Lisäksi Classic antoi maanantaina kovan näytön nykykunnostaan voittamalla Cupin välieräottelussa SSV:n maalein 10-2. Joukkueet kohtasivat tämän kauden sarja-avauksessa ja tuolloin Classic sai tehdä täyden iltapuhteen NST:n nujertamiseksi. Loppulukemat olivat Classic-NST 5-4. Illan ottelu on NST:n miehille 200. pääsarjatasolla ja Lasse Kosonen saavuttaa 100. ottelun rajapyykin.

Turussa puolestaan pelataan TPS-Loviisa-ottelussa tärkeistä sarjapisteistä playoff-viivaa ajatellen. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla 9. ja 10. kolme pistettä pudotuspeliviivan alapuolella. Liigakauden avauskierroksella TPS haki vieraspisteet Loviisasta maalein 4-6. TPS:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka tiedostaa keskiviikon pelin tärkeyden.

– Olemme Torin kanssa tasapisteissä ja kumpikin haluaa hilata itsensä takaisin tiiviiseen pudotuspelikamppailuun. Kohtaamme kolmen päivän sisään kaksi samaan, tasaiseen ryhmään kuuluvaa joukkuetta (perjantaina Happee) joten on ihan selvä, että pelaamisen tason pitää nousta. Me olemme hävinneet neljä viimeistä peliämme, Tor puolestaan kolme. Tuleva kamppailu on kummallekin kolmastoista tällä kaudella ja sitten sarjasta onkin pelattu jo puolet. On ihan selvä juttu, että kummassakin leirissä kaivataan tuloksia

Kytöhonka on myös mielissään, kun joukkueen sairastupa alkaa olla tyhjenemään päin.

– Tämä on luonnollisesti terveellinen juttu joukkueellemme. Saadaan taas hieman kilpailua pelipaikoista. Keskiviikkona saadaan todennäköisesti Miikka Sokka takaisin mukaan ja se tietenkin tuo lisää leveyttä ratkaisijaosastolle. Torilla on tiukka ja kokenut nippu ja onnistuimme tosi hyvin tietyissä jutuissa avauskierroksella. Siitä koitetaan ammentaa jotain hyviä kokemuksia ja petrata sitten toisissa asioissa. Lähdetään siitä, että keskiviikkona nähdään tämän kauden paras TPS Caribiassa, Kytöhonka valaa uskoa seuran sivuilla.

4 comments

  1. Mites matsi on ”todellinen neljän pisteen kamppailu”, kun joukkueet on tasapisteissä? Toinen joukkue on matsin jälkeen enintään kaksi pistettä toista jäljessä. Miten tuosta saa 4 pisteen ottelun? Yleensä puhutaan neljän pisteen ottelusta, jos toinen on kaksi pistettä takana ennen ottelua. Tällöin häviämällä eroa on 4 pistettä ja voitolla ollaan tasoissa, joten voidaan puhua 4 pisteen ottelusta. Mutta ei _ikinä_ voi puhua 4 pisteen ottelusta kun ollaan tasapisteissä ennen ottelua!

  2. no sillä tavalla tuo nyt on ainakin neljän pisteen peli että siinä on suhteessa vastustajaan neljä pistettä pelissä. jos voitat niin olet kaksi pistettä edellä, jos häviät niin olet kaksi jäljessä = 4 pistettä eroa. mä ainakin tajusin logiikan.

  3. Yhdyn Leniniin. Kun et anna pahimmalle vastustajalle kahta pistettä vaan otat ne itse niin silloin puhutaan ”neljän pisteen ottelusta” oltiin tasapisteissä tai ei.

  4. 2 pistettä kotiin ja estetään vastustajalta 2 pinnaa = 4 pinnaa (molemmilta kuitenkin menee yksi ottelu tähänkin peliin).

    molemmille kelvannee neljän pinnan taktiikka viivan alla.