Kytöhonka: ”Se oli kammottava tuomarisuoritus”

Perttu Kytöhonka ei sulattanut Happee-TPS-ottelun tuomaritoimintaa. Kuva: Anssi Koskinen

Perttu Kytöhonka ei sulattanut Happee-TPS-ottelun tuomaritoimintaa. Kuva: Anssi Koskinen

Perjantaina TV-kameroiden edessä pelatun Happee-TPS-ottelun jälkilöylyt käyvät yhä kuumina. Turkulaisleirissä ei sulateta alkuunkaan erotuomarikaksikon Toni Kokkonen-Jari Hämäläinen jakamia tuomioita ottelun kriittisillä hetkillä. Erityisesti Hämäläinen saa TPS:n päävalmentaja Perttu Kytöhongalta tylyn tuomion.

– Tämä Hämäläinen passitti Kekkosen 2+10 minuutin istunnolle epäurheiljamaisesta käytöksestä siitä, että Riku kaatui. Kukaan hallissa ei tiennyt mitä oli tapahtunut, ei Happeen pelaajat eikä kukaan muukaan. Riku kuulemma löi vastustajaa nilkoille. Kova tuomio pistää ykkössentteri mielikuvitusjäähylle ja pois koko loppupelistä tuollaisesta tilanteesta. Hämäläisen illan huipennus oli laskea meidän pelaajat lopussa väärin ja pistää istunto väärästä vaihdosta. Kun tähän päälle isketään ainakin 2-3 tilannetta ottelun aikana, joista meille on tällä kaudella rankkareitakin tuomittu ja nyt ei tullut edes vaparia, voi vaan ihmetellä.

Kytöhonka sai pidettyä tunteensa kurissa TV-haastattelussa heti tuoreeltaan ottelun jälkeen ja ilmoitti raportoivansa erotuomaritoiminnasta eteenpäin asianomaisia kanavia pitkin.

– En ole kertaakaan tämän puolentoista vuoden päävalmentajakauteni aikana kritisoinut tuomaritoimintaa ottelun jälkeen vaikka aina ei ihan putkeen ole tietenkään mennyt. Ei sitä voi odottaakaan, ei meilläkään aina ihan putkeen mene. Perjantain tuomariparin esitys oli kuitenkin niin luokaton, että pakko tässä on avautua. Jos meillä joku pelaaja vetäisi homman noin vihkoon, hän löytäisi itsensä katsomosta. Nyt testataan vähän tätä systeemiä, voiko tuollainen pari jatkaa ainakaan yhdessä. Koko konsepti linjaa ja johtajuutta myöten oli hukassa, Kytöhonka lataa seuran sivuilla.

– Kuten aina näissä tilanteissa, myös minä korostan että ratkaisu löytyi ihan meidän omasta toiminnastamme. Pelattiin varmaan 30 minuuttia asiallisella tasolla. Happee oli ansaittu voittaja, mutta tämä tuomaripari ryösti meiltä mahdollisuuden kiriin ja voittotaisteluun. Kammottava suoritus, toivottavasti ei löydytä samasta pelistä enää, Kytöhonka päättää.

7 comments

  1. katsomossa olin, ja yhdellä sanalla sopii toimintaa kuvata. farssi!

  2. Pelataan pelit ilman tuomareita,niin menee paremmin,eikä tule paha mieli.

  3. Turhaampa taitaa valkku Hämäläistä kritisoida 2+10 kun se ei ees sitä viheltänyt vaan Kokkonen

  4. Näköjään tepsin sivuilla korjattukin jo Kokkosen piikkiin tuo 2+10.

  5. Samaa mieltä. Valitettavan huono suoritus tuomareilta. Usein on tullut peleissä istuessa mieleen, että nämä tietyt tuomarit plus lewis omaavat ikäänkuin halun ratkaista pelin. Hmmmm.

  6. Tietysti TPS voisi myös harkita helmitaulun hankkimista vaihtoaitioon? Jos vaikka joulupukki toisi…

  7. Ei kun nyt oikeesti tuomariveljet ja muut kyseisen tuomarikaksikon suorituksen puolustelijat. Kytöhonka on ihan oikeassa: Tuomareiden perjantainen suoritus oli kammottava.

    Joukkueille ja tietysti pelaajille iso kiitos siitä ettei kukaan polttanut hihojaan totaalisesti. Tuomarit ainakin tarjoilivat ylilyöntimahdollisuutta koko illan. Välillä sai tehdä mitä vaan ja sitten tuli tuollaisia vihellyksiä, ettei kukaan koko hallissa tiennyt mitä tapahtuu.