Läntinen: ”Liigaa kannattaa supistaa jos salibandysta halutaan marginaalilaji”

Ismo Läntinen joutuu sivuun FBT Porin kahdesta seuraavasta ottelusta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ismo Läntinen
Ismo Läntinen jyrähtää puheille Salibandyliigan joukkuemäärän supistamisesta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigassa pelataan perjantai-iltana kaksi ottelua: Oilers – Happee ja Koovee – FBT Pori. FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen ottaa ennen illan ottelua kärkkäästi kantaa siihen, pitäisikö salibandyliigan joukkuemäärää pienentää nykyisestä 14:sta.

-No siinä tapauksessa, jos salibandysta halutaan marginaalilaji, kuten jääpallo, kaukalopallo tai naisten pesäpallo, niin kannattaa karsia vaikka 6-8:n joukkueeseen, Läntinen sanoo Kooveen otteluennakossa.

– Ei jalkapallossakaan Espanjan ja Italian liigoissa vaadita samaa, vaikka siellä on pari joukkuetta, jotka voivat voittaa. Juhani Tammisen sanoin: ”Suuri kansa haluaa nähdä mestaruuden, sen ketkä pääsee pleijareihin ja sen ketkä putoavat”. Tällä kaudella esimerkiksi viime aikoina NST löi Classicin, me Spv:n ja M-Team pakotti Erän jatkoajalle.

Läntisen ryöpytys heijastaa muun muassa Tero Tiitun Veikkaajassa antamiin kommentteihin liigan joukkuemäärän pienentämisestä.

– Moni kaupunki on lähtökohdaltaan jääkiekkokaupunki, eikä FBT Porista tule kaupungin ykköstä, vaikka voittaisi kuinka monta mestaruutta ja sama vaikkapa Classicilla. Nämä valtakunnan ykköspelaajat ja maajoukkuejätkät voisivat katsoa itseään peiliin. Jääkiekossa vastaavassa asemassa oleva pelaaja ei ikinä antaisi tommosia lausuntoja, kuten ”divarijengit” tai ”ei ne edes yrittäny”. Voi olla, että kaverit pelaa parin kauden päästä vastaavissa jengeissä.

Salibandyliigan joukkuemäärään otti kantaa aiemmin blogissaan myös Happeen hyökkääjä Lasse Riitesuo. Teksti on kerännyt kommentteja toimittajia ja liigavalmentajia myöten.

5 comments

  1. Journalistisesti ajatellen olisi kohtuullista mainita, että Läntisen kommentit on poimittu Kooveen verkkosivuilta.

  2. Kommentit ovat Kooveen pätevästä lehdistötiedotteena tulleesta otteluennakosta. Useinhan samoja tekstejä käytetään myös nettisivuilla.

  3. Olen Läntisen kanssa täysin samoilla linjoilla siitä miten varjan supistaminen voisi vaikuttaa salibandyn suosioon koko maanlaajuistesti.

  4. Läntisen perusteissa on pari ontuvuutta. Salibandy kun ei ole kaiketi monikymmenmiljoonaisen kansan ykköslaji kuten espanjalainen tai italialainen jalkapallo, jossa pelaajaresurssit ovat tätä kautta hieman toista kuin täällä. Kotimaisessa Veikkausliigassakin on vain 12 joukkuetta ensi kaudella ja en ole kuullut kenenkään olevan huolestunut maanlaajuisen suosion menettämisestä tämän johdosta.

    Eiköhän pääsarjan tason tulisikin heijastella olemassa olevia resursseja ja kun joukkueita on liian paljon niin näin ei tapahdu. Läntisen kuvaamaksi marginaalilajiksi kaiketi päädytään, jos pääsarjaan ei olisi tunkua alhaalta päin ja se kai ei ole salibandyn ongelma, varsinkin jos pääsarjaa pienennettäisiin.

  5. Sarjassa on joukkueita OK määrä, ehkä määrä voisi muutaman vuoden päästä kasvattaa vielä muutamalla. Muistelen muutama vuosi sitten, kun maailmanmestari Kivilehto puhui samasta asiasta, että liigan joukkuemäärä olisi liian suuri, että sarjan taso kärsii tästä… Olin jo tämän kauden alla sitä mieltä, että tällä kaudella ”pleijareihin” pääsystä tulee kovin kilpailu koskaan, ja vähän siltä näyttääkin. Toiseksi, jos edelliskauden mestari voittaa pytyn euroopankentiltä, ja on samalla helisemässä kotimaassa, niin se kertoisi liigan tasosta täällä. Kolmanneksi punaisten peliä seuranneena, voin todeta, ettei joukkue ole päässyt kävelemällä voittoon yhdessäkään tämän kauden liigamatsissa. Taso nousee koko ajan lajikulttuurin kehittyessä, joten Tiitun komentit on lyhytperspektiivisiä – hänen kannattaisi keskittyä enemmän itse pelaamiseen, eli Läntinen puhuu asiaa.