Lehtonen kaatoi Erän jatkoajalla – ei tuulettanut

Pasi Halonen (oik.) tarjoili syötön Henri Lehtosen jatkoaikamaaliin. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV haki tiukan voiton Mosahallista keskiviikkoiltana miesten Salibandyliigassa. Tapanilan Erä kaatui jatkoajalla lukemin 6-5.

Illan sankariksi nousi SSV:n Henri Lehtonen, joka osui jatkoajalla ajassa 62.42. Ennen maalia Erän Jussi Kosola oli upottaa kaukolaukauksella SSV:n, mutta Lehtonen pääsi tuikkaamaan mestarien kuudennen maalin nopeasta vastahyökkäyksestä.

Ratkaisumaalin jälkeen nähtiin hieno ripaus urheilukulttuuria, sillä Lehtonen jätti tuulettamatta. Lehtonen nosti kätensä refleksinä hetkellisesti ylös, mutta laski ne heti tajuttuaan tilanteen. Lehtonen edusti kaksoisveljensä Laurin kanssa koko peliuransa Erää ennen tätä kautta.

Illan tehokkain oli SSV:n Santtu Manner hattutempullaan. Maalipyssy ei silti ole loukkaantumisen jälkeen täydessä terässä, sillä hän joutui jättämään jatkoajan väliin jalkakivun takia. SSV:n ykkössentteri Harri Forsten puolestaan seurasi ottelun katsomosta SPV-pelissä saadun vamman takia.

Timo Toivonen ja Tom Strömsten maalineduskahakassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jäähyminuutteja ottelussa kertyi yllättävän reilusti. Siitä saa kiittää Erän Tom Strömsteniä ja SSV:n Timo Toivosta, jotka pyyhkivät toistensa naamoja maalineduskahakassa ensimmäisessä erässä. Kummallekin riitapukarille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus.

SSV:n erikoinen maalivahtitilanne sai Erää vastaan jatkoa, sillä David Rytych vaihdettiin jälleen kesken pelin pois. Tshekkivahti ehti torjua kolme kertaa ja päästää neljä maalia. Tilalle asteli paluun liigaan tehnyt Toni Lötjönen.

Erä-SSV-ottelun tilastot. Lisää Mikko Hyvärisen ottelukuvia löytyy tuolta.

17 comments

1. Tähän ikuisuus keskusteluun palaan, mutta tuomaritoiminta jälleen täysin alaarvoista. Kaikki voi miettiä miksi tulee paljon jäähyminuutteja, jos ottelu karkaa tuomariparilta hanskasta jo ensimmäisen 10 minuutin jälkeen.

Mistä lähtien salibandyssä on ollut sallittua tämä repiminen ja kiinnipitäminen mitä toinen joukkue harrastaa matsista toiseen. Minkä sille voi, jos ”papat” ei enää pysy junioreitten perissä. Tässäkin pelissä nähtiin todella räikeää toimintaa mm. niskalenkkiä.

Miksei huippupeleihin voi asettaa tuomareita, joilla on rohkeutta viheltää matseja olivat jengit ketä tahansa? Parhaat pelit ja parhaat tuomarit pitäisi olla ajatuksena. Näin ainakin lätkän puolella kuumissa paikallispeleissä.

2. Ai ei tuuleta maalia? Katsokaa Hyvärisen kuva:

3. Sivustaseuraajalla taitaa olla ne Erä-lasit jääneet päähän… Ja eikö tuo ”papat”-heittely oo jo haudattu sen ”dynastia murtuu”-pannukakun kanssa? Osta uusi levy, tai voita ensin jotain.

4. Aivan selkeästi Lehtonen tuuletti ,mutta ei se kai niin oleellista ole.SSV sai nyt 3 ottelun tappioputken poikki vaikka ei neljäs perättäinen tappio kovinkaan kaukana ollut.

5. Erällä vain ei kuupa kestä SSV:tä vastaan, ei sen kummempaa. Aina tulee rinnalle ja ohi. Ja sivustaseuraaja taas se perinteinen mosalla on keksitty salibandy uudelleen -tyyppi, jonka mukaan SSV:n ”murtuva dynastia (paakallo.fi)” joutuu rikkomaan jatkuvasti voittaakseen. Niin aina.

6. Kuusi mestaruutta rikkomalla. Tuomarit petaa tämänkin kauden SSV:lle. Levy vaihtoon Sivustaseuraaja.

7. juu eikä tuuleta;) aika selkeästi kuvassa maalia tuulettaa ja tuossa tähän juttuun liitetyssä kuvassa on niin mairea ilme päällä elikkäs suomeksi sanottuna NAATTII!

8. hienoa lajikulttuuria on myös se, että vaihdetaan naapurijengiin mestaruuden perässä.

9. Jos se on ainut paikka Helsingissä missä sen mestaruuden voi urallaan saavuttaa?

10. Joo myönnetään, että levy on päällä ja Erä-lasit silmillä, mutta olennainen pointti oli edelleen toi tuomarityöskentely. Ja nyt en puhu pelkästään Erän peleistä vaan yleensäkin Salibandyliigan tuomaritasosta. Aivan käsittämättömän tasottomia suorituksia joka suuntaan. Esimerkiksi vaikka viime tv-peli Happee@Tps.

Toivottavasti nuo paidasta repimiset sun muut ei vie salibandyä samalle teatraaliselle tasolle kuin fudista…

11. Tottakai tekee mieli vaihtaa jengiä, jos viereisessä seurassa homma toimii eri asioissa paremmin ja mahdollisuus on taitojen ja muun puolesta. Ei siitä tule pelaajaa haukkua jostakin seurauskottomuudesta…

12. Tajus Henri aika pian onneksi entisen kotiyleisönsä tunnelmat. Ei oo ihan vielä onneks päässy liiaks kiinnittymään Muukalaislegioonaan.

13. Tuomareista sen verran, että vähän rohkeempia tyyppejä mukaan. Ei kai se voi olla niin, et jos ei uskalla pelata, ni ryhtyy tuomaroimaan? Sit kans reippaampaa jälkipuintia. Kummallista kohteliasta hyssyttelyä tässäkin keskustelussa. Tuomareiden pitäs kans saada suoranaisista virheistään joku seuraamus.

Samanlainen tunne tuli petaamisesta, mut kait se on niin, et jos erityisesti jostakin tykkää (siis joku tuomari tykkää jostakin seurasta enemmän ku muista), ni se alitajuisesti vaikuttaa vaik ois millanen ”ajatus”.

14. Repiminen ja kiinnipitäminen on ollu sallittua maajoukkuemiehille, jotka pelaa SSV:ssä. Onhan se jo nähty monta vuotta, liitto ei puutu kun ei oo tahtoa puuttua.

15. Muistan palstoilta lukeneeni, että Lehtosen veljeksille ei tarjottu Erästä jatkopapereita. Olisko ollut Timo Mäkynen mm. joka näin kertoili. Yllättävää jos jotain kavereiden asenteessa ollut vialla. Mutta ei ne ilmeisesti mestaruutta lähteneet hakemaan.