Liiga palasi joulutauolta – NST voitti kolmannen kerran peräkkäin

NST:n Janne Louhelainen ja Josban Tomi Lautanen olivat joukkueidensa tehomiehiä. Kuva: Emmi Vinberg

NST:n Janne Louhelainen ja Josban Tomi Lautanen olivat joukkueidensa tehomiehiä. Kuva: Emmi Vinberg

Miesten Salibandyliiga palasi torstaina joulutauolta yhden ottelun voimin, kun Josba ja NST kävivät Joensuussa taiston Karjalan herruudesta. Josban kovasta loppukiristä huolimatta sarjapisteet matkasivat Lappeenrantaan lukemin 7-8.

Kolmannen peräkkäisen voittonsa liigassa ottanut NST hallitsi kahta ensimmäistä erää selvästi ja johti ottelua 7-2 päätöserään lähdettäessä. NST pystyi säilyttämään viiden maalin johtonsa kolmannen erän puoliväliin saakka, mutta jälkimmäisellä kympillä Josban päävalmentajan Antti Ruokosen uhkapeli alkoi tuottaa tulosta.

Joensuulaiset tekivät peräti kolme maalia pelatessaan ilman maalivahtia ja näistä yksi osuma syntyi alivoimalla. Josban 7-8-kavennusmaali syntyi ajassa 59.03, joten kotijoukkue pääsi vajaan minuutin verran yrittämään tasoitusta – ilman tulosta.

Ottelun tehomiehiksi nousivat NST:n Lasse Kosonen ja Janne Louhelainen, jotka molemmat keräsivät 2+2-tehot. Josbasta Jyri Perokorpi iski kolme maalia ja Tomi Lautasen saldo oli kolme syöttöpistettä.

Viime aikoina hyvässä vireessä ollut NST nousi putoamiskarsintaviivan yläpuolelle jättäen juuri Josban viivan alle kahden pisteen erolla. Tosin joensuulaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Molemmilla joukkueilla on seuraava ottelu pääkaupunkiseudulla, sillä NST matkustaa viikon päästä Oilersin vieraaksi Espooseen ja Josba puolestaan kohtaa samana päivänä elintärkeässä ottelussa M-Teamin Helsingissä.

Ottelutilastoon

Vuoden 2011 viimeiset Salibandyliigan ottelut pelataan perjantaina neljällä paikkakunnalla.

Perjantain 30.12 liigakierros:
SPV-Happee
TPS-FBT Pori
Nokian KrP-Erä
M-Team-Classic

2 comments

  1. Josba nousee vielä! Torstaina meni hyvin yksi erä. Kun saadaan kaksi muuta erää samalle tasolle niin ainakaan häntäpään porukat kaatuvat. Muistakaa, että Josba ei ole IKINÄ pudonnut liigasta. Maan parhaisiin taktikoihin kuuluva A. Ruokonen hoitaa homman taas kerran.

  2. Josballa olisi kuitenkin 2pinnaa vähemmän ja vielä huonompi maalisuhde jos ei happee olisi sählännyt pelaajan papereissa. Toivottavasti tämä ei ratkaise kauden lopussa suoraa putoajaa,karsijaa tai sarjassa kuiville selvinnyttä.