Maailmanmestari Linnan juhlista: ”Saattaa jännittää enemmän kuin MM-finaalissa”

Kuva: WFC 2010

Kuva: WFC 2010

Tiistaina järjestettäviin Linnan juhliin osallistuu neljä salibandyn maailmanmestaria. Yksi kutsutuista on Storvretan ja Suomen maajoukkueen tähtipelaaja Mika Kohonen.

Kohonen ei lähde presidentin vieraaksi keltanokkana, sillä hän oli ensimmäistä kertaa juhlissa jo useampi vuosi sitten, tosin avecina. Kohosen silloinen tyttöystävä sai kutsun voimistelun MM-kullan myötä.

Tällä kertaa kutsu tuli suoraan Kohoselle, joka astelee punaiselle matolle Cecilia-vaimonsa kanssa.

– Oikein hyvä fiilis on juhlista. Tiistai on hieno päivä. Tapahtuma on arvokas, kun juhlitaan itsenäistä Suomea. Hienoa saada kutsu, Kohonen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Salibandytähden puheista paistaa läpi, että itsenäisyys on erityisen tärkeä.

– Juhlat eivät sinänsä ole tärkein asia. Tärkeintä on muistaa itsenäistä Suomea, juhli sitten kotona tai presidentin linnassa. On tärkeää muistaa sotaveteraaneja. Meidän suvussa historiaa ja perinteitä on aina vaalittu. Ei ole päässyt suomalaisuus unohtumaan. Ehkä itsenäisyyttä arvostaa nyt vielä enemmän, kun olen paljon Suomesta poissa.

Kohonen myöntää, että juhlat saavat puntin tutisemaan.

– Muistan viime kerrasta, että on se jännä paikka. Saattoi jopa jännittää enemmän kuin MM-finaalissa.

Mitä odotat juhlilta?
– Ainakin porukkaa on paljon ja kuuma siellä on. Odotan, että tapaan uusia ihmisiä. On siellä jonkun verran tuttujakin Jyväskylästä. Ainakin Sinuhe Wallinheimo on juhlissa. Kun olen kerran ollut siellä, niin ehkä nyt pystyn nauttimaan enemmän ja viettämään aikaa rennosti.

Ajattelitko maistaa boolia?
– Olen saanut seuralta vapaata juhlia varten. Kuuluu etikettiin, että pitää ainakin maistaa.

Miten vaimo on suhtautunut kutsuun ja miten valmistatuminen on sujunut?
– Cecilia on innoissaan. Yllättävän vaivattomasti on mennyt pukeutumispuoli. Katsotaan nyt sitten minkälainen sirkus tulee meikkien ja hiusten kanssa. Olen jopa vähän huolestunut, tähän asti on mennyt liian helposti.