Marraskuun pelaajat valittu

Henri Johansson on tehnyt Nokian maaleista reilut 30 prosenttia. Kuva: Mikko Hyvärinen

Henri Johansson
Keskellä seisova Henri Johansson pelasi uskomattoman marraskuun neljän pelin tehoin 13+5. Kuva: Mikko Hyvärinen

Marraskuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Nokian KrP:n Henri Johansson ja naisten Salibandyliigassa Classicin Hanna Sipiläinen. Divarin kuukauden pelaajaksi valittiin tänään Pääkallossa tapetilla ollut Blue Foxin Tommi Ahola, joka olisi viime perjantaina SPV:lle tekemiensä liigatehojen (4+1) perusteella voinut olla ehdolla Salibandyliigassakin.

Salibandyliigassa Nokian KrP voitti Henri Johanssonin johdolla kolme neljästä marraskuussa pelaamastaan ottelusta. Johansson sai neljässä pelissä aikaa tehot 13+5, ja hurjin yksittäinen tehoilta oli vierasottelu TPS:aa vastaan Johanssonin latoessa lukemat 4+5. Plusmiinustilastossa nokialaisen saldo oli +21, -8 = +13.

Pääsarjapelit 2002 aloittanut Henri Johansson, 26, siirtyi seitsemän Classic-kauden jälkeen Nokialle, jossa hän pelaa kolmatta talveaan. Johansson on tehtaillut uransa 249 liigaottelussa yhteensä 275 maalia ja 208 maalisyöttöä eli yhteensä 483 pistettä. Suomi-paidassa hän on voittanut sekä miesten että nuorten maailmanmestaruuden.

Hanna Sipiläinen hyökkäsi isossa roolissa kun Tampereen Classic nousi marraskuussa naisten Salibandyliigan kärkeen voittamalla kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Sipiläinen kartutti pistetiliään jokaisessa ottelussa, ja hänen kuukauden pistehuippunsa osui otteluun Erä III:a vastaan Sipiläisen tehtailtua tehot 3+1. Sipiläinen nousi myös naisten Salibandyliigan pistepörssin kärkeen tehtyään yhdeksässä ottelussa tehot 8+13=21.

Hanna Sipiläinen, 22, pelaa viidettä pääsarjakauttaan edustettuaan koko ajan Classicia. Hän on voittanut jokaisella liigakaudellaan Suomen mestaruuden. Uransa 89 liigaottelussa Sipiläinen on tehnyt tehot 83+95=178.

Miesten Divarin kuukauden pelaajaksi on valittu Blue Foxin Tommi Ahola. Farmisopimuksella myös Salibandyliigassa SPV:n paidassa kovia tehoja tehnyt Ahola, 22, oli isossa roolissa Blue Foxin otettua marraskuun viidestä ottelusta neljä voittoa ja yhden tasapelin. Steelersiä vastaan Ahola iski kaikki Blue Foxin neljä maalia joukkueen voittaessa ottelun 4-3. Neljä maalia Ahola iski myös Tiikereitä vastaan ja Woodcuttersin verkkoon kolme. Ahola pelasi Blue Foxin marraskuun viidestä ottelusta neljässä ja keräsi niissä huikeat yhteistehot 13+3=16.

Miesten ja naisten liigojen kuukauden pelaajien valinnoista vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaajan valitsevat äänestyksellä Divarin joukkueiden valmentajat.

5 comments

  1. JOHANSSON ON OLLU HUIKEES VIREES.KOHT SAAVUTTAA 500 PISTETTÄ LIIGAS.

  2. Mielenkiintoisia valintoja naisten maajoukkueen valmentajalta. Mikä yhdistää lokakuun parasta pelaajaa Heli Suoreijusta ja marraskuun parasta pelaajaa Hanna Sipiläistä? Kumpikaan ei mahtunut MM-kisajoukkueeseen…

  3. .. Suoreijus kieltäytyi ja Sipiläinen ei läpäissyt fysiikkatestejä. Kuukauden pelaajavalinnathan ei ole mitenkään yhteydessä maajoukkuevalintoihin.