Mestareiden maalilta kolmesti penkitetty ykkösvahti otteistaan: ”Surullista”

Tässä uppoaa David Rytychin taakse Erän kolmas maali. Kuva: Mikko Hyvärinen

David Rytych
David Rytychille hyvää oli eilen vain oman joukkueen voitto. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV katkaisi tappioputkensa jatkoaikavoitolla Erästä, mutta yksi voittajajoukkueen mies tallusti Mosahallin matolla silmin nähden uupuneena. Normaalisti iloisesti hymyilevä SSV:n ykkösmaalivahti David Rytych on vaihdettu pois maalilta cupin välierä mukaan lukien peräti kolmessa SSV:n viimeisestä neljästä ottelusta.

Rytych myönsi Pääkallolle, että pelaaminen ei tunnu tällä hetkellä yhtä hyvältä kuin alkukaudesta. Hänet valittiin lokakuun pelaajaksi ja vielä SSV:n ja Erän edellisessä kohtaamisessa marraskuussa hän oli kentän ehdotonta parhaimmistoa.

– On ollut liian paljon pelejä, eikä ole ollut sitä samaa tunnetta. Se on surullista, mutta tämä on vain urheilua, Rytych sanoi ja huokaisi perään.

Maalivahdin epätoivoa korosti kesken ottelun tapahtunut housujenvaihto. Lopulta kutsu penkille tuli toisessa erässä tilanteessa 1-4, kun muun muassa Tuomas Iiskolan poikittaissyöttö oli painunut jalkojen välistä verkkoon ja molemmat avauserän maalit helpohkosti etukulmasta.

David Rytych SSV

Liekö sattumaa, että tshekkivahdin otteiden radikaali muutos ajoittuu samalle ajalle kun kaiken kokenut Toni Lötjönen teki paluun SSV:n riveihin. Monelle ulkomaalaisveskarille ei varmasti ole helppo paikka, kun harjoituksiin saapuu sosiaalinen maalivahti joka tuntee valmennuksen ja kaikki pelaajat hyvin jo ennestään ja pystyy kommunikoimaan heidän kanssa äidinkielellään.

Rytych ei myönnä, että Lötjösen paluulla olisi ollut negatiivisia vaikutuksia.

– Se on vain hyvä asia. Hän auttaa minua ja on todella hyvä tyyppi, Rytych kiisti.

SSV:n valmentaja Mika Ahonen myönsi ottelun jälkeen, että ”Löden” paluun vaikutuksista käytiin keskustelua joukkueen sisällä jo ennen hänen paluutaan. ”Amun” pitkä haastattelu ja näkemykset SSV:n poikkeuksellisen vaikeista ajoista ennen joulua julkaistaan Pääkallossa myöhemmin tänään.