MM-finaali Suomi-Ruotsi klo 16

Kuva: WFC 2011

Suomen faneja
Suomen faneja MM-turnauksessa Sveitsissä. Kuva: WFC 2011

Suomen ja Ruotsin välinen naisten salibandyn MM-finaali nähdään tänään suorana lähetyksenä YLE Urheilun internetissä ja YLE Areenassa. Netissä suora lähetys alkaa kello 15.55 ja TV2:ssa kello 16.50. Välieräpelin esityksellä länsinaapuria ei kaadeta, tunnusti valmentaja Karo Kuussaari.

– Huomenna joudutaan pelaamaan paljon pallottomana, mikä meillä on toiminut hyvin, mutta sillä tyylillä ei kultaa voiteta, Kuussaari sanoi välierän jälkeen.

– Pallollisena meidän täytyy olla paljon tehokkaampia kuin tänään. Kuten ensimmäisessä välierässä nähtiin, ensimmäinen kymmenminuttinen on tärkeä. Siitä selviytymällä mahdollisuutemme paranevat. Kolmella kentällä lähdetään, mutta valmius on laittaa munat kahteen koriin.

YLE Urheilun nettisivuille

7 comments

  1. Aivan tajuttoman luokatonta naissalibandyä Tsekiltä ja Sveitsiltä! Täysin aivotonta sekoilua, jossa ei minkäänlaista ymmärrystä maalinteosta. Siirrellään palloa hitaasti laitaan tai päätyyn tai kuljetetaan ilman minkäänlaista temmonvaihtoa, ja yllätys, vastustaja nappasi pallon tai nopea hyökkäys kariutui. Pelaajat pyllähtelevät kenttään pienestä kontaktista ja ne vedot oli aivan pohjanoteeraus. Epätarkkoja tussuja aivan vääriltä alueilta. Hävetti ja turhautti katsoa, ja samalla ihmetteli, että tässäkö tapellaan MM-pronssista. Nykysalibandy huipputasollakin on simppeli peli, jossa suurin osa peleistä ratkaistaan maalinedestä. Sitten tulevaan Suomen peliin. Viisaalla pelaamisella Ruotsikin on täysin realistista kaataa. On selvä, että Ruotsi haluaa hallita peliä, mutta Suomi voittaa, mikäli se keskittyy maalineduspeliin molemmilla maaleilla. Omalla maalilla pallot peitetään läheltä vetoa ja siivotaan (ei aina kulmaan vaan fiksusti nopeisiin vastareihin, jotka päätetään yhdellä kahdella eteenpäin menevällä syötöllä ruotsin maalialueella, josta yksykkösistä tehdään maalit. Maalintekijöille oikea-aikaiasia syöttöjä/vetoja maalineteen aina kun siihen on tilaisuuus. Täytyy lopettaa, sillä peli alkaa. Katsotaan miten kävi.

  2. Jo 2-0. Se maalineduspeli! Simppeli pisto maalille ja maali. Harmi, että vain naapuri uskaltaa laatikkoon. Aikalisää pukkaamaan.

  3. Pakko vielä kommentoida viimeisen kerran. Ottakaa se naisasiantuntija sieltä pois kommentoimasta. Ei tiedä mitään. Amatöörimäistä.

  4. Uskaltaisin väittää että kaksinkertainen maailmanmestari ymmärtää lajista pikkuisen sua enemmän.Hävettää tommoset kommentit sun puolesta.

  5. Tuon ”asiantuntijan” kommentit pelin aikana olivat kyllä melkoista höpsöttelyä, mestaruuksista huolimatta. Jatkossa kisalähetyksiin hiukan analyyttisempiä asiantuntijoita, eikä mitään sukupuolikiintiöitä.