Morottajan taklauksesta ei kurinpitokäsittelyä – SPV-luotsi vetää sanojaan takaisin

SPV-luotsi Anssi Pietilä pahoittelee räväköitä puheitaan SPV:n sivuilla.

SPV-luotsi Anssi Pietilä pahoittelee räväköitä puheitaan SPV:n sivuilla.

Jenni Morottajan Mari Pöntiseen kohdistama loukkaantumiseen johtanut taklaus sunnuntaisessa SB-Pro-SPV-ottelussa ei johda kurinpitokäsittelyyn.

Tapaus herätti paljon keskustelua Pääkallo.fi:n kommenttiosastolla. Pääkallo.fi soitti Salibandyliigan kilpailukoordinaattorille Jyrki Paajaselle ja otti asiasta tarkemmin selvää.

Jyrki Paajanen, onko lauantaisessa liigaottelussa tapahtunut Jenni Morottajan taklaus etenemässä kurinpidolliseen käsittelyyn?
– Ei ole.

Miksi näin?
– Kurinpitoasiat voivat tulla vireille naisten Salibandyliigan sarjamääräysten 38§ mukaisesti joko ottelun osapuolten tai sarjajärjestäjän edustajan eli erotuomarien tai otteluvalvojan tekemästä ilmoituksesta.

Ja näin ei tapahtunut?
– Näin ei tapahtunut. Ilmoitus rikkomuksesta olisi pitänyt tulla sarjamääräysten mukaisesti ottelun jälkeisenä päivänä kello 10.00 mennessä.

Katsoitko itse tilanteen videolta? Miltä tilanne sinusta näytti?
– Katsoin tilanteen videolta. Työni puolesta ei ole minun tehtäväni käsitellä tai kommentoida mahdollisia kurinpidollisia asioita vaan pääsarjojen osalta näille on olemassa ihan kurinpitoon keskittynyt henkilö, sekä kilpailu- ja kurinpitoryhmä.

Morottajan taklaus nousi tapetille, kun SPV:n valmentaja Anssi Pietilä antoi tapauksesta räväkän lausonnon seuransa sivuilla. Pietilä kuvaili taklausta ”säälittäväksi tempuksi”. Savun laannuttua Pietilä vetää kommenttejaan takaisin.

– Pääkalloonkin jo ehtineet kommentit olivat itseltäni turhan hätäsiä. Tarkoitukseni ei ole tyrmätä Morottajaa, joten vilpittömät pahoittelut täältä suunnasta. Ei kukaan ihminen aja toista ihmistä tahallaan, eikä niin käynyt tässäkään tilanteessa. Enemmänkin haluaisin tästä syntyvän keskustelua. Laji on menossa koko ajan nopeammaksi ja vastaavia tilanteita tapahtuu joka ottelussa, Pietilä kommentoi SPV:n sivuilla.

Lisää Pietilän kommentteja aiheesta löytyy SPV:n sivuilta.

7 comments

  1. Jengiä kiinnostaa mollata Moroa mielin määrin (vaikka nyt pyydetään anteeks). Paljon hienompaa olis esimerkiksi onnitella Moroa PSS-pelissä tulleesta 200. liigapisteestä. Nro 5 pelaa ehkä kovaa mutta kyllä siellä kylki kylkeen mennään…

  2. Näinhän se on, Moro on sisäistänyt oikean ”kovuuden”, jota tarvittaisiin muiltakin maajoukkuetason puolustajilta.

    Upea peli tänäänkin Morolta Cupin välierässä.
    Pelisilmä on todella kovaa luokkaa.

  3. Onko tämä nyt jotenkin ainutlaatuista, että valmentaja kommentoi jotain taklausta hieman ”räväkästi”??? Haloo… Sitä paitsi näistähän sitä keskustelua näyttää syntyvän eikä mistään muusta.

  4. Niinku miksi Spv valkku vetää sanojaan takaisin? Lujia ovat mieliteet…

  5. Mitä kumman mediapeliä koittaa lligan huonoimman joukkueen valkku pitää. Laita ensin oma peli kuntoon ja ala sitten vasta itkeä. Vuosi ollut aikaa hoitaa pohjanmaan parhaista pelaajista joukkue ja tippumista vastaan tappelette. Toiv saiit lahjaksi käsipeilin. Käytä sitä!

  6. …totta puhutaan, niin ei taida Suomesta löytyä sellaista koutsia, joka tuolla materiaalilla pystyisi muuhun kuin putoamistaisteluun. Spevestä ei löydy yhtään pelaajaa, joka mahtuisi liigan top4-joukkueissa edes penkille istumaan ja kuuleman mukaan kesäreeneihin sitoutuminen ollut vähän sitä sun tätä, mikä näkyy kyllä kentällä niin nopeudessa, jaksamisessa kuin kaksinkamppailussakin. Tuo Etelä-Pohjanmaa nyt vaan on jo pidemmän aikaa ollut sellainen naissalibandyn musta aukko. Kunnollista junnutoimintaa ei ole saatu pystyyn missään ja divarissa on käyty kääntymässä sellaisilla jengeillä, joissa pelaamateriaali on ihan muista lajeista lähtöisin. Noilla eväillä ei nykyään vaan pärjää.

  7. ^ no luin kyllä että erästä spv:n pelaajaa oli pyydetty pelaamaan OLS:iin.