SPV-valmentaja: ”Morottajan taklaus oli säälittävä temppu”

SPV:n valmentaja Anssi Pietilä tulistui Jenni Morottajaan SB-Pro-SPV-ottelussa. Kuva ei ole kyseisestä ottelusta. Kuva: Jari Turunen

SPV:n valmentaja Anssi Pietilä tulistui Jenni Morottajaan SB-Pro-SPV-ottelussa. Kuva ei ole kyseisestä ottelusta. Kuva: Jari Turunen

SPV hävisi sunnuntaina naisten Salibandyliigassa SB-Prolle selvin lukemin 8-2. Sarjapisteiden lisäksi SPV menetti avainpelaajiinsa lukeutuvat Mari Pöntisen sairastuvalle. SPV:n valmentaja Anssi Pietilä tuomitsi Pöntiseen törmänneen Jenni Morottajan taklauksen kovin sanoin.

– Se oli säälittävä temppu Morottajalta. Hän osui myöhästyneellä taklauksella peliä rauhoittanutta Pöntistä ja tilanne näytti todella pahalta. Marin jalka vääntyi pahasti ja taisimme menettää hänet tuon taklauksen seurauksena pitkäksi aikaa sairastuvalle, Pietilä kertoo SPV:n nettisivuilla.

Morottajalle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus vaarallisesta pelistä.

SPV on naisten Salibandyliigassa toiseksi viimeisenä ja taistelee putoamista vastaan. Mari Pöntinen on SPV:n tehokkain pelaaja tehtyään 11 ottelussa tehot 5+4=9. SPV:llä on alla yhdeksän peräkkäistä tappiota.

16 comments

  1. Hei, älä sano pahoja sanoja Suomen parhaasta pallollisesta puolustajasta!

  2. Mitä väliä, olkoon suomen paras pallollinen, ei se oikeuta silti lähettää ketään loukkiin. En ole nähnyt tilannetta, joten en osaa sanoa muuta kuin, että toivottavasti se oli puhdas vahinko. Tsemiä Pöntiselle, toivottavasti jalka paranee pian!

  3. Nää taklauksista kertovat jutut on ilmeisesti ns. tulleet jäädäkseen kun oikein mikään muu salibandyyn liittyvä ei saa porukkaa kommentoimaan.

  4. ”En ole nähnyt tilannetta, joten en osaa sanoa muuta kuin, että toivottavasti se oli puhdas vahinko.”

    Niinpä, no tuskin se tahallaan ajelee toisilta jalkaa pakettiin? Vahinkoja sattuu ja polviakin tässä lajissa menee, joskus on kontaktia mutta ikävää tietysti jos se on ns. epäpuhdas tilanne, koska silloin voi hieman syyllistää ”ajelijaa”. Aika usein taitaa muuten vaan käydä ikävästi harmittomissa tilanteissa, eikä rumimmissa ajeluissa tule loukkeja.

  5. Tieto: SPV vie asian liigan kurinpitäjälle. Sitten näkee kuinka pitkää penalttia tulee.

  6. Totta, vahinkoja sattuu ja valitettavasti aina loukkeja tulee. En usko, että kukaan oikeasti haluaa toista tahallaan vahingoittaa, tai näin ainakin toivon, kerta itekki tuolla kentillä viilettelen:)

  7. Valitettavasti joillakin pelaajilla on hieman ongelmia hillitä itseään tiukoissa paikoissa ja kyllä niitä ylilyöntejäkin sattuu… Mutta niistä sitten kunnon rankkua vaan. Harvempi tietenkään peliin lähtee toisia murjomaan tässä lajissa, mutta joillakin se vintti pimenee helpommin.

  8. Tilanne oli selkeä rike, muttei mielestäni suuremman rangaistuksen arvoinen. Morottaja ajoi pöntiseen pallonmenetyksen jälkeen keskialueella, ikään kuin taktisena rikkeenä. Kontakti ainakin näytti tulevan vartaloon, joten kyse ei ollut mistään polvitaklauksesta tai muusta ylilyönnnistä. Valitettavaa että pöntinen loukkaantui tilanttessa. Onneksi joulun aikana kerkeää paremmin parantua.

  9. tilanteessa ei kait niinkään puhuta taklauksen kovuus tai sen osumakohta, vaan nimenomaan se, että kova taklaus tuli selkeästi vasta sen jälkeen, kun SPV:n pelaaja oli rauhoittanut pelin omaan alakertaan (siis pallo ei enää ollut Pöntisellä hallussa). Morottaja olisi halutessaan pystynyt jättää törmäyksen tekemättä. Kompaten aikaisempia kommentteja, kukaan tuskin tahallaan haluaa vastustajaa teloa, ylilyöntejä sattuu valitettavasti peleissä silloin tällöin.

  10. Vaikka Morottaja pelaakin kovaa niin tämä on ollut kyllä aiheetonta julkaisua Pietilältä. Jos pelin häviää niin sitä ei tarvitse kohdistaa yhteen pelaajaan. Olisi voinut välttää varmasti, mutta tietojen mukaan kellekkään ei ole käynyt mitään. Ylilyöntejä varmasti käy jokaiselle, tässä tapauksessa on vaan helppo kohdistaa se julkisesti juuri Morottajaan, koska taistelu kentällä on kysyisen pelaajan kohdalla periksiantamatonta ja muutenkin värikäs persoona.
    Tsemppiä Morolle.

  11. Ylilyönti on kyllä mun mielestä sama asia kuin tahallaan vahingoittaminen. En toki tiedä tuota tilannetta, enkä sitä osaa kommentoida. Ihmetellä joutuu sitä, että miksi Morottaja Pöntiseen osui? Kuitenkin aika herras…miten se sanotaan? No herrasmiespelaaja. Noo peleissä sattuu ja tapahtuu.

  12. Jos se oli vahinko niin ok, mutta vähän kuullostaa siltä ettei se ollut. Ja jos se oli tahallinen niin se on ehdottomasti tuomittavaa. Vahinkoja sattuu, mutta jokaisella pelaajalla on vastuu omasta tekemisestään. Niin sanoo jo säännötkin. Pietilällä nyt on vähän ylilyntejä joka osa-alueella joukkueessaan, mutta tämmöiset telomiset pitää ehdottomasti tutkia. Siihen ei Pietilän status vaikuta mitenkään. Videota? Kun sellaisen voi kuitenkin tännekkin joku nopeasti värkätä, niin ei tarvi arpoa.

  13. Heeeeeeiiiii camoon!! älkää nyt pelkästään Morottajaa syytelkö, sitä paitsi olen nähnyt Morottajan pelaavan sen verran monesti etä voin sanoa ettei se menetä hermojaan ja ”pimahda” noin vaan!! RELAX vahinkoja sattuuu sille ei voi mitään…