Suomen mestareita nöyryytettiin rajusti

Classic laittoi edellisessä kohtaamisessa SSV:n ahtaalle ja David Rytych vaihdettiin pois maaliltaan. Kuva: Topi Naskali

Classic-SSV
Classic jyräsi ja SSV:n David Rytych vaihdettiin jälleen kesken ottelun pois maalista. Kuva: Topi Naskali

Reilut 41 minuuttia ja 10-0. SSV:n peleissä tällaisia lukemia on totuttu näkemään viisi viimeisintä Suomen mestaruutta voittaneen joukkueen nautiskellessa maaleja vastustajien verkkoon. Cupin välierässä Tampereen Classic näytti, että tämän tempun voi tehdä myös SSV:n verkkoon. SSV esitteli ottelussa jälleen yhden comebackin.

Classic aloitti ottelun hämmästyttävästi kahdella alivoimamaalilla ja eteni Suomen cupin finaaliin lopulta näytöstyyliin 10-2 (3-0, 6-0, 1-2). Tamperelaiset viimeistelivät laajalti kirjauttaen pöytäkirjaan seitsemän eri maalintekijää. Classicin tehokkaimmat olivat Lassi Vänttinen (2+1), Ilkka Mäkipää (1+2) ja Mika Savolainen (0+3).

Classicin poikkeuksellisesta ylivoimasta kertovat jo maalivahtien statistiikat, sillä SSV laukoi Classicin Pekka Niemistä kohti ottelussa vain 13 laukausta. SSV:n maalivahdeille kertyi ottelussa 25 torjuntaa ja taakse meni 10 maalia.

Toisen kerran peräkkäin SSV:n maalista kesken ottelun pois vaihdettua David Rytychiä tuskin voi tappiosta syyttää, mutta SSV:n maalivahtitilanne näyttää kakkosmaalivahti Jesse Johnssonin loukkaantumisen jälkeen vähintäänkin sekavalta.

Tilanteessa 5-0 pois vaihdetun Rytychin tilalle vaihdettiin tällä kertaa Toni Lötjönen, joka pelasi joukkueessa viimeksi kaudella 2009-10. Joukkueen mukana oli myös viime perjantain Koovee-ottelun lopun pelannut Kristian Krogius. Ottelua seurasi 409 katsojaa.

Yhden kerran Suomen Cupin voittanut Classic saa finaalissa vastaansa Cupin kahdesti voittaneen Erän. Finaalitapahtuma järjestetään 21.1.2012 Tampereella.