Suomi kaatoi Australian 13-1 – Joukkueeseen varapelaajia kotimaasta?

Suomen naiset tuulettivat 13 kertaa Australiaa vastaan. Kuva: Mika Hilska

Suomen naiset tuulettivat 13 kertaa Australiaa vastaan. Kuva: Mika Hilska

Suomen naiset avasivat MM-kisat sunnuntaina Sveitsissä 13-1-voitolla Australiasta. Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, sillä Suomen maalivahdille Liisa Kokkoselle kirjattiin kahdessa ensimmäisessä erässä yksi torjunta.

Suomen tehokkaimmat pelaajat ottelussa olivat Anne Suomalainen (3+1), Katri Luomaniemi (2+2) ja Laura Mertsalmi (1+3). Suomen joukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta myönsi pelaajien jännittäneen.

– Olen tyytyväinen että saatiin iso joukko ensikertalaisia ajettua näin hyvin sisään ja moni onnistui heti myös maalinteossa. Jännitystä oli selvästi ilmassa, sillä bussissa matkalla hallille oli hiirenhiljaista ja niin oli vielä kopissakin. Tämä oli kuitenkin paras mahdollinen peli aloittaa. Toisaalta myös kaikki kunnia Australialle, joka jaksoi sitkeästi painia ja roikkua ja teki meidän maalintekomme yllättävän vaikeaksi.

 Joukkueen terveystilanne aiheuttaa tällä hetkellä päänvaivaa Suomen valmennusjohdolle. Anu Peltokangas, Eliisa ja Ella Alanko olivat ottelusta sivussa kuumeilun vuoksi. Tämä sai myös päävalmentajan mietteliääksi.

– Toivotaan heidän tervehtyvän, mutta totta kai huolestuttaa. Asumme tuolla sivummalla omassa kartanotyyppisessä majoituksessamme, ja jos siellä alkaa pöpö levitä niin äkkiä on mehut syöty loppupeleistä. Tänä iltana mietimme vakavasti mahdollisuutta lennättää varmuuden vuoksi Suomesta kaksi varapelaajaa paikan päälle, mutta se olisi kuitenkin vain varotoimi. Kyllä tässä vielä siitä lähdetään, että tämä ryhmä pystyy kisat pelaamaan, Kuussaari sanoi.

Ottelutilastoon ja ottelukuviin.

Suomi kohtaa maanantaina kello 17.30 Latvian, joka voitti ensimmäisessä ottelussa Saksan 6-5. Ottelun voittaja on hyvin todennäköisesti lohkon ykkönen.

Muut MM-kisojen avauspäivän ottelut:
Sveitsi-Venäjä 21-1
Saksa-Latvia 5-6
Hollanti-Puola 2-5
Slovakia-Unkari 10-4
Tsekki-Norja 3-2