Suomi nollapelillä MM-finaaliin – päävalmentaja tyytymätön esitykseen

Kuva: WFC 2011

Suomen naisten salibandymaajoukkue selviytyi vuoden 2011 MM-finaaliin kaatamalla Tshekin MM-välierässä luvuin 6-0 (2-0, 2-0, 2-0). Edellisen kerran Suomen naiset on nähty MM-finaalissa keväällä 2007. Loppuotteluun Suomi saa kovan haasteen, kun vastaan asettuu turnausta dominoinut Ruotsi. MM-finaali alkaa sunnuntaina klo 16.

MM-välierän voitto heltisi lopulta maalivahti Jonna Mäkelän nollapelillä, mutta muutoin päävalmentaja Karo Kuussaari ei ollut järin tyytyväinen näkemäänsä.

– Huonointa pallollista peliä meiltä tähän asti. Menetettiin palloja aivan turhaan, ajettiin itsemme sumppuun ja uhrattiin energiaa kolmannessa erässä aivan suotta. Tähän syyllistyivät kokeneetkin pelaajat. Toki pallottomana näytettiin, että meitä vastaan on vaikea tehdä maaleja. Nekin paikat, jotka Tshekki sai, tulivat meidän huolimattomuudesta. Oltiin parempi joukkue ja ansaittiin voitto. Nopea 2-0-johto oli hyvä asia, mutta sitten peli menikin puskemiseksi, hän analysoi.

Suomi sai jälleen hyvän alun. Katriina Saariselle siunaantui avopaikka jo 55 sekunnin
kohdalla, mutta Jana Christianova sai kätensä väliin. Kahden minuutin kohdalla Mia Karjalainen teki pitkän nousun puolustajan paikalta, mutta laukonutkaan, vaan siirsi pallon Elina Kujalalle, joka avasi Suomen maalitilin. Sama nainen oli asialla toisessakin maalissa, jossa palloa siirreltiin nätisti yhdellä kosketuksella ja lopulta verkon perille saakka.

Tämän jälkeen peliin tuli rauhallisempi vaihe, jolloin vaarallisia maalipaikkoja ei nähty. Toisen erän alkuminuteilla Eliisa Alanko teki syötönkatkon ja väläytti nopeuttaan irrotessaan läpiajoon, mutta maalia ei nähty. Puolen tunnin kohdalla Karoliina Kujala teki 3-0 ja Katri Luomaniemi osui juuri ennen erän loppua maalinedusruuhkasta neljännen maalin.

Tshekille tarjottiin pientä toivoa Laura Mertsalmen istuessa kaksiminuuttista, mutta toisin kävi. Pallon saatuaan Tiia Ukkonen päättikin ampaista nopeaan vastahyökkäykseen. Napakka syöttö takatolpalle mukaan kiirehtineelle Elina Kujalalle, joka teki illan kolmantensa. 6-0-loppuluvut teki Anne Suomalainen.

Salibandyn naisten MM-kisat, Sveitsi, St. Gallen
10.12. MM-välierä Tshekki-Suomi 0-6 (0-2, 0-2, 0-2)

1. erä: 2.09 Elina Kujala (Mia Karjalainen) 0-1, 5.03 Elina Kujala (Karoliina Kujala) 0-2.
2. erä: 30.36 Karoliina Kujala 0-3, 39.02 Katri Luomaniemi 0-4.
3. erä: 50.40 Elina Kujala (Tiia Ukkonen) 0-5 av, 55.41 Anne Suomalainen (Jenni Timonen) 0-6.

Suomen parhaana palkittiin Anu Peltokangas, Suomi.
Torjunnat: Jana Christianova, Tshekki: 8+8+5=21 Jonna Mäkelä, Suomi: 0+4+1=5
Jäähyt: Tshekki min., Suomi 2 min.
Erotuomarit: Roland Brändle ja Remo Niedermann, Sveitsi.
Yleisöä: 2 520.

Tshekki-Suomi-ottelun kuvia voi katsoa tuolta.