Sveitsin liiga joulutauolla – ”Koskelainen alkukauden ykköspyssy”

Olli Oilinki siirtyi kesällä Wiler-Ersigeniin. Kuva: Unihockey.ch

Olli Oilinki
Olli Oilinki siirtyi kesällä Wiler-Ersigeniin. Kuva: Unihockey.ch

Sveitsin liiga siirtyi viikonloppuna vajaan kolmen viikon joulutauolle, ja pelit jatkuvat seuraavan kerran vasta neljäs tammikuuta. Osa suomalaisista on jo ehtinyt kotimaahansa joulun viettoon, mutta Pääkallo.fi tavoitti Sveitsistä vielä Wiler-Ersigenin hyökkääjän Olli Oilingin summaamaan Sveitsin liigan alkukautta.

Terve Olba. Johdatte Sveitsin liigaa 12 pisteen erolla Grasshoppersiin. Näinkö ylivoimainen Wiler on taas ollut?

– En sanoisi, että ihan noin ylivoimaisia olisi oltu mitä taulukko näyttää. Toki huonoja jengejä vastaan on isketty paksut lukemat taululle, mutta jos katsoo kärkipelejä: Köniz 6-4, Grasshoppers 9-8 ja vieraissa Malans-voitto 6-5, niin pelit ovat olleet erittäin tasaisia. Pahimmat vihulaiset ovat tehneet tähän mennessä meille homman astetta helpommaksi tyrimällä heikompia jengejä vastaan.

Mitkä ovat olleet Sveitsissä alkukauden puheenaiheet?

– Nostaisin esille Usterin loistavan aloituksen. Olivat huikeassa iskussa 7-8 kierroksen ajan, vaikkakin ovat nyt jo vajonneet yhdeksänneksi.

Pistepörssin kärkikymmenikköön mahtuvat pörssin kolmonen Kari Koskelainen (22+23=45), nelonen Mikko Hautaniemi (31+12=43) ja kahdeksikko Esa Jussila (10+26=26). Hekö ovat olleet kuumimmat suomalaiset?

– Nostaisin ”Kojootti” Koskelaisen suomalaisten alkukauden ykköspyssyksi. Kantaa melkein yksin perinteistä Churia leveillä hartioillaan. Erityismaininta pitää antaa Häkkisen vahvasta debyyttikaudesta tällä hetkellä rämpivässä Usterissa. Iso mies karkasi meitä vastaan viime sunnuntaina pari kertaa jopa selännetyylisesti maalintekoon.