Vain 3 päivää MM-kisojen alkuun – Pääkallohaastattelussa Karo Kuussaari

Kuvassa Karo Kuussaari EFT-turnauksessa Messukeskuksessa. Kuva: Jari Turunen

Kuvassa Karo Kuussaari EFT-turnauksessa Messukeskuksessa. Kuva: Jari Turunen

Naisten MM-kisat käynnistyvät sunnuntaina Sveitsin St. Gallenissa. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari kertoi kisojen aattona Pääkallo.fi:lle muun muassa joukkueen viimeistelyleiristä Tikkurilassa, joukkuehengestä ja peluutuksesta kisoissa.

Suomen naisten maajoukkueen kahden vuoden projektin loppuhuipennus käynnistyy sunnuntaina. Karo Kuussaari, miten joukkueen viimeistelyleiri sujui viime viikonloppuna Tikkurilassa?
– Viimeistely sujui hyvin. Oltiin kevyellä jalalla ja mielellä, joten oli helppo ja hyvä leiri. Käytiin vielä läpi kaikki peliin kuuluvat osa-alueet, mutta pääpaino oli erikoistilannepelaamisessa. Lisäksi pelattiin poikia vastaan harjoituspeli, jossa saatiin vielä eri tilanteita harjoiteltua.

Minkälainen henki Suomen joukkueen sisällä tällä hetkellä vallitsee?
– Joukkueessa on tosi hyvä henki tällä hetkellä, kuten on ollut läpi projektin. Ainakin näin valmentajan silmin katsottuna ja mitä ollaan kapteenistolta saatu tietoa, niin henki on hyvä. Toki asiaa voit myös tiedustella kapteeni Saariselta pelaajien näkökulmasta. Sellainen rauhallinen mieli oli selvästi jokaisella, kun joukkue joka kisoihin lähtee, oli ensi kertaa nyt yhdessä. Viimeisillä leireillä ennen valintoja oli pientä kireyttä kilpailutilanteen vuoksi, mutta nyt se oli poissa. Vietettiin lauantaina joukkueilta irti salibandysta ruokaillen ja elokuvissa käyden ja kyllä siellä myös hilpeä tunnelma oli. Joten joukkuehengestä ei menestyminen varmasti jää kiinni.

Mikä on joukkueen terveystilanne tällä hetkellä?
– Joukkueen terveystilanne on paranemaan päin. Kaikki kisoihin valitut pystyivät osallistumaan viikonlopun leirille ja tekemään kaiken mitä leiri sisälsi. Selvästi myös näki että oltiin palauduttu hyvin edellisen leirin ja turnauksen rasituksista.

Suomen avausottelu on sunnuntaina Australiaa vastaan. Voitko jo paljastaa Suomen kentälliset tuohon otteluun?
– En voi paljastaa, koska pelaajatkaan eivät sitä vielä tiedä. Kokoonpano kahteen ensimmäiseen peliin on selvillä ja pelaajat saavat niistä tiedon kun Sveitsiin asti päästään. Kaikki tulevat kuitenkin pelaamaan alkusarjan aikana, kun kuormitusta jaetaan.

Suomen tavoitteena on maailmanmestaruus. Jos finaalissa on vastassa Ruotsi, niin miten sinikeltaiset kaadetaan?
– Kyllä se vaatii isoa onnistumista joka osa-alueella ja EFT:n kaltaiset junnuvirheet pitää jäädä pois. Hereillä pitää olla ihan joka hetki ja oman pelaamisen tason pitää olla korkealla. Lisäksi pelin alussa ei Ruotsia vastaan voi jäädä takaa-ajajaksi, joten pelin alku on silloin tärkeä. Ollaan tähdätty tätä projektia siihen että ollaan valmiita ja parhaimmillamme kisojen kahtena viimeisenä päivänä, siihen kisojen alusta asti tullaan edelleen tähtäämään. Silloin myös Ruotsi finaalissa olisi kaadettavissa.

Millaisia terveisiä haluat lähettää kisojen aikana Suomessa jännittäville naismaajoukkueen kannattajille?
– Keskustelua ja arvostelua tulee aina ja niin pitääkin. Toivoisin kuitenkin että joukkue saisi työrauhan ja katsotaan sitten kisojen jälkeen kuinka paljon arvosteluun on aihetta. Ja mikäli sitä tulee, niin kohdistetaan se minuun, eikä pelaajiin jotka parhaansa varmasti tekevät. Pelaajat ovat tehneet ison työn viimeisen kahden vuoden aikana ja eteenpäin on menty, vaikka EFT ei sitä osoittanutkaan. Kyllä siellä jokainen parhaansa tekee ja toivotaan että suomalainen kriittinen salibandyväki saa olla joukkueesta ylpeä kun kisat ovat ohi.

Pääkallo toivottaa Suomen naisten maajoukkueelle onnea sekä menestystä MM-kisoihin.
– Kiitos, tuki on aina tärkeää myös medialta!

One comment