Classic nöyrtyi SSV:lle – ”Ensimmäinen erä maksoi voiton”

Ray Backmanin mukaan Classicissa on luvassa muutoksia joko pelaaja- tai valmennuspuolelle. Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic-luotsi Ray Backman manasi Classicin heikkoa avauserää. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV otti vieraissa maukkaan voiton perjantai-iltana Classicista miesten Salibandyliigassa. SSV voitti Nelonen Pron tv-ottelun lukemin 6-5.

SSV nappasi täyden pistepotin loistavan ensimmäisen eränsä ansiosta. Vaikka Classic hallitsi peliä avauserässä, iski SSV maalit tappavan tehokkaasti. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 4-0-lukemissa SSV:n hyväksi.

Toisessa erässä Classic pääsi mukaan peliin, ja oli oikeastaan parempi sekä toisessa että kolmannessa erässä, mutta voittoon asti suoritus ei riittänyt mukavasta loppukiristä huolimatta.

Illan tehokkaimpia olivat Classicin Lassi Vänttinen (2+1) ja Veli-Matti Luukko sekä SSV:n Juho Järvinen (2+1) ja Harri Forsten (2+0).

Kaiken kaikkiaan kamppailu oli suhteellisen laadukas ja molempien otteissa oli ajoittain jo playoff-väännön makua.

– Eka erä meni pelisuunnitelman mukaan. Tokassa erässä peli mureni ihan totaalisesti. Valuttiin ihan liian alas. Jouduttiin sitten vikaan erään muuttamaan peliä. Oli vähän kaksijakoinen ottelu. Kummatkin piti palloa, mutta me tehtiin paikoista maalit, SSV-luotsi Mika Ahonen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa.

Classicin päävalmentaja Ray Backman manasi suojattiensa surkeaa ensimmäistä erää.

– Tämä oli 40 minuuttia hyvää salibandyä. Ensimmäisen erän pelasimme puhtaasti vastustajan pussiin, ja se maksoi voiton. Jollain tapaa lataus oli pielessä. Valkoinen joukkue oli alussa sen verran alhaalla, ettemme päässeet omaan pelirytmiin. Mutta se oli heidän hyvyyttä. Tilanteeseen pitää pystyä sopeutua, ja me emme siihen tänään pystyneet, Backman analysoi Nelonen Prolle.