Divaripelaajalle törkeä ottelurangaistus – potkaisi vastustajaa

Jori Kämäräisen punainen kortti kävi kalliiksi SalBalle. Kuva: Jari Turunen

Jori Kämäräisen punainen kortti kävi kalliiksi SalBalle. Kuva: Jari Turunen

SalBan Jori Kämäräisen vintti pimeni sunnuntaisessa divariottelussa. Kämäräinen otti Tiikereitä vastaan ensimmäisessä erässä punaisen kortin.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Kämäräinen hermostui ensimmäisen erän lopussa ja potkaisi maassa ollutta Tiikerien pelaajaa. Erotuomari Vesa Vilkki näki tilanteen vierestä ja laputti Kämäräisen samantien suihkuun.

Kämäräisen ajassa 19.58 saama jäähy kävi kalliiksi SalBalle, sillä Tiikerit rokotti viiden minuutin ylivoiman aikana kolme kertaa. Ensimmäisen ylivoimamaalin Tiikerit teki heti ajassa 19.59. Maali syntyi, kun Tiikerit otti maalivahdin pois vaparitilanteessa päästen kokeilemaan erikoistilannetta hetkellisesti kuudella neljää vastaan.

Kämäräiselle kirjattiin tilanteesta törkeä ottelurangaistus, joten tapaus etenee jatkokäsittelyyn. Divarissa on tällä kaudella näytetty punaista korttia jo kahdeksan kertaa.

Tiikerit voitti kamppailun 7-4. Illan tehokkaimpia olivat Tiikerien Thomas Granlund (2+1) ja Jani Mäntyniemi (2+1).

Ottelun tilastot voi katsoa tuosta.

Viikonlopun Divari-tulokset:

Lauantai
OLS-Steelers 9-4
Blue Fox-Indians 8-6
ÅIF-Woodcutters 6-4
Ilves-Tiikerit 9-8

Sunnuntai
Papas-Steelers 4-6
OLS-Indians 11-5
FoSu-ÅIF 5-7
Tiikerit-SalBa 7-4

16 comments

  1. Ei todellakaan mikään törkeä teko. Pientä muilutusta puolin ja toisin, eikä mitään kunnon potkua todellakaan nähty. Tiikeri pelaaja poistui tilanteesta naureskellen nähtyään tuomarin ratkaisun. Kertoo varmasti tilanteesta olennaisen.

  2. Sillä, että pelaaja ei loukkaannu ei pitäisi olla mitään merkitystä teon törkeyttä arvioidessa. Tietenkin on sopimatonta ”naureskella” tilanteessa, mutta näissä kaikissa tapauksissa pitäisi mielestäni arvioida ensisijaisesti tekoa. Potkaiseminen vastustajaa on ehdottaman tuomittavaa ja siitä on langettava kova tuomio.

  3. Yritetty on, mutta tällä kertaa jäi haaveeksi. Punaiseen korttiin johtanut tilanne ei näy otteluvideolla.

  4. Yllättäen pelitapahtumat eivät näy Tiikereiden videoilla. Varmaan taas kuvattu omaa päätä?

  5. Vastuutonta

    9.1.2012 13.50

    Sillä, että pelaaja ei loukkaannu ei pitäisi olla mitään merkitystä teon törkeyttä arvioidessa. Tietenkin on sopimatonta ”naureskella” tilanteessa, mutta näissä kaikissa tapauksissa pitäisi mielestäni arvioida ensisijaisesti tekoa. Potkaiseminen vastustajaa on ehdottaman tuomittavaa ja siitä on langettava kova tuomio.

    TÄHÄN VASTAUKSENA, ETTÄ MIKÄ ON KOVA TUOMIO? MIELESTÄNI EROTUOMARI ON KOSKEMATON JA SIITÄHÄN ON LÄHIAJOILTA ESIMERKKI. LIITTO ANTOI ”KOVAN” TUOMION EROTUOMARIA POKITTAISELLA VETÄNYTTÄ PELAAJALLE OIKEIN 2 OTTELUA.

  6. Mieti pääsi sisällä tilannetta kun potkaiset maassa makaavaa vastustajaa. Missä on vastustajan kunnioittaminen? Mielestäni kurinpito kusee pahasti omaan nilkkaan kun tuomiot ei ole oikeassa suhteessa. Jokainen ymmärtää, että vastustajan potkiminen ja tuomarin lyöminen poikittaisella mailalla eivät kuulu lajiin eikä normaaliin käytökseen. 5 ottelua minimi potkaisemisesta.

  7. Koivuniemi ei ilmeisesti ole ollut Tikkurilassa paikan päällä. Potkut potkuina toki ja niistä asianmukaiset rangaistukset. Eilen ei nähty mitään törkeää, edes lähellekään. Se nyt ei varmasti yllätä ketään, ettei Tiikereiden videolta löydy tapahtumasta materiaalia..

  8. Jorma hyvä, et tainnut itsekkään olla kirjoituksestasi päätellen paikalla. Salban pelaaja teki potku liikkeen Tiikeripelaajaa kohti tämän maatessa maassa. Potkun osuma ei tosin ollut hääppöinen, hipaisu lähinnä, koska Salbapelaaja hidasti potkunsa ennen osumaa. En tiedä, oliko kyseessä peloittelu vai muuten vaan aivopieru, mutta täysin typerä, idioottimainen ja typerä tempaus ko pelaajalta. Tuomari (Vilkki) seisoi aivan ja nosti lapun samantien. Ei siinä videoita tarvita, vaikka ne tuntuu Tiikereiltä olevankin aika ajoin hukassa.. 🙂

  9. oisko taas Pääkallo lisää tässä uutisessa;) Realismia Pääkallo

  10. Tilanteessa ei ole mitään epäselvää. Vilkki seisoi kolmen metrin päässä ilman näköestettä ja potkuliike oli selvä ja osumakin tuli varmasti. Kyseessä temppu josta ei voi paljon mussutella. Lisäksi Vilkki kuuluu kuitenkin Suomen kärkidumareihin ja tietää varmasti miten toimia.

  11. Missä mielessä Vilkki on suomen kärkituomari? Huh huh…

  12. että on kv-tuomari ja joka vuosi finaalituomarien pienessä porukassa
    Kai silloin voi sanoa että kuuluu Suomen ja maailmankin kärkidumareihin, jos on tosiaan siinä Suomen top 6 porukassa.
    Vaikka ihan poju se on kyllä vieläkin.

  13. Tämä on kyllä aina kummallista kun Tiikereiden kamera kuvaa aina aivan vääriä paikkoja. Mielestäni vaatisi vähän tämäkin asia jotain rangaistusta, koska ei ole ensimmäinen kerta kun ne kuvailevat ”tarkoituksella” väärää paikkaa.