Haastattelussa kakkosdivarin pörssikärki Mikael Toivonen

Tehokenttä Jan Brandt, Mikael Toivonen ja Toni Eriksson ovat päässeet tällä kaudella juhlimaan hurjan määrän maaleja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten kakkosdivisioonan pörssikärjet pullistelevat pelimiehiä, jotka pärjäisivät korkeammillakin sarjatasoilla. Idässä isoja tehoja mättää mm. ex-NST Toni Kokkonen, pohjoisessa ex-OLS Juho Krankka, lännessä SBS Wirmon Jani Varjonen ja Sisä-Suomessa Juuso Kainulainen. Etelässä yksi kakkosdivarin parhaista pelaajista on käsittämättömästi yli neljän pisteen keskiarvolla pelannut Porvoon Salibandyseuran kakkosjoukkueen Mikael Toivonen, jota hiillostaa oheisessa haastattelussa Igi-Cornerin isäntä Ville ”Igis” Ikonen.

Morjens Miku, eiköhän mennä suoraan asiaan. Henkilökohtaisella tasolla huima alkukausi takana. Mitkä asiat ovat pörssijohdon takana (11 ott. 19+28=47)?

– Terve Ville. Kyllä homma lähtee siitä, että kun joukkueessa on erinomainen henki ja pelaamme hienoa kautta, niin silloin onnistumisia tulee myös yksilöille. Sen lisäksi viisikkomme (Ahvenniemi-Toivola; Toivonen-Brandt-Eriksson) on pysynyt lähes koko alkukauden kasassa. Olen myös pelannut paljon ylivoimaa, jolla olemme onnistuneet tänä vuonna todella hyvin (22 maalia).

Jan Brandt, Mikael Toivonen ja Toni Eriksson
Tehokenttä Jan Brandt - Mikael Toivonen - Toni Eriksson on päässyt juhlimaan tällä kaudella isoa määrää maaleja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ylivoimamaaleista aasinsillan kautta tilastoihin. Olet koko kauden miehittänyt Toni Erikssonin kanssa pistepörssin kärkeä ja työnjako kaukalossa näyttää olevan melko selvä. Kuinka paljon juttelette pelillisistä asioista kaukalon ulkopuolella, vai tulevatko suoritukset selkärangasta?

– Kyllä suoritukset aika lailla selkärangasta tulee. Nyt kun ketjussa on noin vahva maalipyssy kuin ”Korppi”, niin täytyy aina ensin katsoa, josko kaveri olisikin vielä paremmassa paikassa kuin itse. Lisäksi sentterimme Jan Brandt tekee älyttömän määrän töitä, niin laitureille syntyy kentälle mukavasti tilaa.

Kuten itsekin totesit, niin myös joukkueena teillä on mennyt ihan mukavasti. Putoamisesta ei varsinaista vaaraa ole ja nousu Divariin on kakkosjoukkueelta sääntöpykälin estetty. Riittääkö motivaatiota kevätkierrokselle?

– Pidimme Oilers Akatemia- ottelun jälkeen vapaaehtoisia pelitreenejä aina tammikuun alkuun saakka, jotta jokainen ukko tulisi sitten 110% asenteella takaisin treenaamaan ja nauttimaan siitä, mikä meidän haave oli, kun rakensimme joukkuetta kolmoseen kaudelle 2009-2010. Eli pelaamaan 2-divarin yksittäisiä matseja hyviä porukoita vastaan. Varmaa siis on se, että keväälläkään mikään joukkue ei saa PSS2:lta ilmaisia pisteitä!

Entäs sitten suunnitelmat tulevaisuudessa? Onko puhelin jo soinut ja ylemmiltä tasoilta tullut kyselyitä ensi kaudesta?

– Puhelimeni on ollut visusti hiljaa. Tiedän itsekin ne faktat, että ylempien tasojen peleissä täytyy olla erilaisessa fyysisessä kunnossa, ja kesä vierähtäisi golf-kenttien sijasta pururadalla.

Mikael Toivonen
Toivonen laukaisupuuhissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jos itseäsi et saa nimetä, niin kerro PSS II:n kevätkauden kuumat pelaajat?

– Tästä ei voi missään nimessä sivuuttaa Toni Erikssonia. Pelissä on kuitenkin kysymys maalinteosta! Sen lisäksi varmaa on, että Aake Kettunen ottaa jälleen huimia koppeja ja kolmantena heitän listalle, Mestis-kiekkoakin Haukoissa pelanneen ja nopeat pelinkäännöt hallitsevan, ykköspakkimme Joni Toivolan.

Eli nimet muistiin, mikäli eivät ole jo. Iskeekö Mikael Toivonen kauden loppuun mennessä 80 pistettä rikki?

– Omilla minuuttimäärilläni ja ennen kaikkea YV-ajalla minun pitääkin päästä tehoille, mutta siitä huolimatta 80 kuulostaa liian suurelta. Keväällä vastustajat tuntevat pelityylimme varmasti paremmin, emmekä enää pääse tulemaan niin puskista.

Lue myös:
Aiemmat Igi-Cornerin kirjoitukset
Kuka on Ville ”Igis” Ikonen? (Tirsamaa.fi 28.9.2010)

6 comments

  1. Huikeahan tuo on pelaamaan, mutta kun tuntee miehen pelityylin, ei se ole mahdotonta pelata pois. Vähän kotiläksyjä vastustajille 🙂

  2. Haha, vai Toivola ykköspakki, ei ihme että omissa soi se kymmenisen maalia per ottelu 😉
    Mut tehokas pelaaja toi Toivonen. Hänen kunnollaan vaan ei korkeammalla tasolla pelata…

  3. Hyvä pelaajahan tämä. Peliäly liigatasoa ja näkee myös aukot maalissa. Tosin kuten ensimmäisessä viestissä sanottiin, niin jos 2divarissa scoutattaisiin vastustajien muita otteluita, niin miehen saisi kyllä pelattua suht. helposti pelin ulkopuolelle.
    Pelityyli koostuu käytännössä Eriksonin kanssa siihen, että kytätään 30min. per peli vastustajan päädyssä ja odotetaan, että pakit heittää lähes sokkopurkuja, joista sitten koostuisi näitä 2vs1 ja 2vs0 tilanteita. Yleensä about 8 ylivoimahyökkäystä sillä taktiikalla vastustajan päätyyn tulee, kun nämä eivät sitä osaa odottaa. Sen luokan kavereita kuitenkin ovat, että noista ylivoimahyökkäyksistä tekevät ne 4-6 pistettä. Toki YV:llä myös erittäin vaarallisia. Jotenkin vänttisen tapaan sellaisia pelaajia, jotka eivät ”dominoi”, mutta tekevät nuo tarvittavat pisteet voiton eteen. Toivonen on tosin kyllä älyttömän hyvä suojaamaan kulmissa.

  4. Pss II:sen pelitapa tosiaan on helppo skoutata, mutta sen hyökkäyksen nollaaminen vaatii kärsivällisyyttä vaikka niiden taktiikka olisikin tiedossa. Tästä hyvänä esimerkkinä Blackbirds II joka haki porvoosta marraskuussa 3-10 voiton ja puolusti Erikssonin ja Toivosen täysin aseettomiksi.

  5. Tirsamaa on unohtanut koko Suomen kovatasoisimman lohkon eli Pohjanmaan lohkon kokonaan. Why?

  6. Poimintoja. Ja on alustuksessa syrjitty härskisti muitakin, kun kaikkia kahdeksaa pörssiykköstä ei ole mainittu. Kankaanpään Maila muuten jyrää ensi kaudella Superpesiksessä kaikki Pohjanmaan seurat.