Happee-Josba pelataan poikkeuksellisesti Varkaudessa

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyseura Happee pelaa kotiottelunsa poikkeuksellisesti Varkauden liikuntatalolla perjantaina 13.1. Ottelu on osa Happeen ja Joroisten salibandylukion yhteistyötä.

Joroisten lukiossa toimii jo toista vuotta Etelä-Savon urheiluakatemian alaisuudessa toimiva salibandylinja jonka valmennuksesta ja suunnittelusta Happee osittain vastaa. Tämän yhteistyön merkeissä Salibandyliigaa nähdään ensi kerran Savossa ja Varkaudessa.

Happeen liigajoukkueen pelaaja Lasse Riitesuo on vetänyt salibandyharjoituksia Joroisten salibandylukiossa vuodesta 2010 alkaen. Riitesuo uskoo ottelutapahtuman toimivan piristysruiskeena savon salibandylle:

– On upeaa, että salibandyyn panostetaan tälläkin alueella vahvasti. Oppilaat ovat motivoituneita ja salibandylinjan kehittämiseen on nähty paljon vaivaa. Uskon, että laji saa vahvan aseman tällä seutukunnalla ja tuloksiakin tullaan tulevaisuudessa näkemään kun yhteistyö saa jatkuvuutta. Olen myös innoissani, että saimme liigamatsin siirrettyä Varkauteen. Tunnelmaa riittää varmasti ja tapahtuma toimii hyvänä näyteikkunana niin salibandylukiolle, Happeelle kuin salibandylle yleensä, Riitesuo hehkuttaa.

Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen näkee yhteistyön merkittävänä asiana.

– Tämä projekti on hyvä esimerkki ennakkoluulottomasta maakuntarajoja ylittävästä yhteistyöstä. Tällä tavoin pyrimme edistämään salibandyn suosiota koko Väli-Suomessa. On tärkeää, että salibandyn asemaa vahvistetaan oppilaitoksissa, jotta huipulle tähtäävät saavat huipputason valmennusta myös koulutuksen yhteydessä. ”