Illan TV-ottelu: Vastakkain viime vuosien kuuma taistelupari SPV-Erä

Tiukkaa kulmavääntöä luvassa tänään TV-kameroiden edessä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Perjantaina pelataan miesten Salibandyliigassa kaksi ottelua. Jyväskylässä Happee saa vieraakseen FBT Porin ja Seinäjoella kohtaavat TV-kameroiden loisteessa SPV ja Erä.

Seinäjoen Peliveljet ja Tapanilan Erä ovat viime vuosina kohdanneet useasti playoff-vaiheessa ja seurojen välille on syntynyt vuosien saatossa lämminhenkinen lisäjännite. Tämä asia lupaa pelkästään hyvää TV-katsojille, sillä näiden joukkueiden kohdatessa kaukalossa ei väistellä eikä kumarrella.

Viime kaudella SPV onnistui viimein selättämään Erä-mörön pudotuspeleissä, kun Peliveljet pudottivat mosalaiset jatkosta sekä Suomen Cupissa että liigan pudotuspeleissä. Joukkueiden tämän kauden ainoa kohtaaminen kuvastaa hyvin sitä, että lähes aina sattuu ja tapahtuu. Erä nousi Mosahallilla o-4-tappioasemasta lopulta voittoon lukemin 5-4.

SPV on hurjassa iskussa. Seinäjokiset ovat voittaneet yhdeksän ottelua putkeen ja joukkueen viimeisin tappio on marraskuulta saakka, jolloin Peliveljet kärsivät yllätystappion FBT Porin vieraana. SPV johtaa liigaa neljän pisteen erolla Classiciin ja SSV:hen.

Tapanilan Erällä on puolestaan menossa varsin merkillinen jakso. Liigassa mosalaiset ovat hävinneet neljä viimeistä otteluaan, joista kolme vielä kotikaukalossa. Jo lähes varmana pidetty kotietu pudotuspeleihin on sulanut näiden tappioiden myötä. Tämän vastapainoksi Erä kuittasi liigatappioiden keskellä Suomen Cupin voiton suvereenin esityksen jälkeen. Nähdäänkö tuota potentiaalia tänään Seinäjoella?

Alla Erän päävalmentajan Teemu Kalinaisen mietteitä videohaastattelun muodossa.