Indiansille täysi pistepotti vieraskiertueelta – OLS hävisi Ilvekselle

Indians haki viikonloppuna kaksi vierasvoittoa. Kuva: Iiro Karesniemi

Miesten Divarissa pelattiin viikonloppuna mielenkiintoisia otteluita. Valmentajaa vaihtanut Papas voitti ”neljän pisteen” kamppailussa ÅIF:n, mutta hävisi seuraavana päivänä Indiansille. Sarjan kärkijoukkue OLS puolestaan kärsi kotitappion Tampereen Ilvekselle ja Indians haki kaksi arvokasta vierasvoittoa.

Oulussa pelatussa kärkiottelussa OLS oli parhaimmillaan toisessa erässä kahden maalin karkumatkalla, mutta Ilves tuli päätöserässä rinnalle ja ohi. Ottelun voittomaali syntyi vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua, kun Ilveksen Jaakko Jyrkkä viimeisteli Risto Kailion esityöstä loppunumeroiksi 5-6-vierasvoiton Ilvekselle. Tamperelaisten riveistä Risto Kailion lisäksi Ilari Taskinen merkkautti plusmiinus-tilastossa lukeman +3. Ilveksen Tommi Merto palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Indians haki viikonloppuna arvokkaat vierasvoitot Woodcuttersista ja Papasista. Lauantaina Woodcutters joutui taipumaan ”Inkkareille” lukemin 3-8. Indiansin tehomiehenä ottelussa hääri Sami Niskanen 2+2-saldolla. Sunnuntaina oli Papasin vuoro taipua espoolaisten käsittelyssä, loppunumerot Kajaanissa olivat 4-8. Tässä ottelussa Indiansin Jussi Huovinen täräytti kolme maalia ja Valtteri Kainulaisen tehot olivat 2+1.

FoSu:lla oli viikonloppuna tiedossa kaksi vaikeaa vierasottelua OLS:n ja Blue Foxin isännöidessä forssalaisia. Lauantaina OLS näytti menevän jo menojaan toisen erän lopulla siirtymällä ottelussa 7-2-johtoon. FoSu ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi päätöserässä kovalla loppukirillä jo maalin päähän oululaisista, mutta OLS korjasi lopulta voiton lukemin 9-8. Sunnuntaina FoSu haki arvokkaan voiton Blue Foxin vieraana maalein 2-6. Kentän kunkku oli vanha herra Petri Mäkeläinen, joka nakutti ottelussa tehot 2+2.

Viikonlopun tulokset tasoittivat entisestään sarjataulukkoa kärki- ja häntäpäässä. Sijoilla 2-5 olevat joukkueet (Blue Fox, Ilves, FoSu, Indians) ovat kaikki kahden pisteen sisällä, joten toisesta liigakarsintapaikasta tullaan käymään armoton taistelu. Häntäpäässä Papas nousi putoamisviivan tuntumassa pisteen päähän ÅIF:sta ja kajaanilaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.