Hatsina tehnyt selvityspyynnön lasiovionnettomuudesta Salibandyliitolle

Perjantai-iltana sattui Mikkelin Hatsinan ja Imatran voiman kakkosdivariottelussa vakava onnettomuus, jonka seurauksena Voiman kapteeni Lasse Heiskanen loukkaantui lennettyään lasioven läpi. Hatsina on nyt tehnyt tapauksesta selvityspyynnön Salibandyliitolle.

Hatsina kertoo asiasta Pääkallo.fi:lle lähettämässään tiedotteessa.

Hatsina on lähettänyt selvityspyynnön Salibandyliitolle, jossa seura vaatii raporttia erotuomareilta tilanteesta ja lausuntoa Rantakeitaan liikuntasalin sopivuudesta lajille. Selvitysraportti on tarkoitus esittää Mikkelin kaupungille, jotta sisäpalloilulajien tilanteeseen saadaan ratkaisu.

Hatsina kertoo tehneensä edellisen kerran tuloksettoman selvityksen salitilanteesta Mikkelin kaupungille keväällä 2011. Selvitys tehtiin yhteistyössä Salibandyliiton ja kahden silloin ykkösdivarissa pelanneen joukkueen kanssa.

Tiedotteen mukaan Rantakeitaan 36,5 x 22 metrin kokoisessa salissa kaukalon ja seinien välinen turva-alue jää vaarallisen pieneksi. Onnettomuustilanteen kohdalla seinän ja kaukalon välinen etäisyys on 1,7 metriä, mutta päädyissä ja toisella sivulla turva-alue on vain puoli metriä.

Hatsinan valmennuspäällikkö Henri Myyryläinen taustoittaa tiedotteessa Mikkelin hallitilannetta.

– Hatsina on yrittänyt kahden vuoden ajan perustamansa hallityöryhmän kanssa etsiä ratkaisumalleja sisäliikuntatilojen kohentamisella, mutta yksityishenkilöiden kanssa käydyt keskustelut ovat tyrehtyneet rahoitukseen. Hallihankkeessa oltiin jo keväällä 2011 lähellä toteutumista, mutta monitoimihallin suunnitelmien käynnistyessä kaupungin tuki hankkeeseen jäi saamatta, Myyryläinen kertoo.

– Tällä hetkelläkin kartoitamme yksittäisiä henkilöitä, jotka omalla panostuksellaan olisivat tukemassa uutta sisäpalloiluhallia. Kaupunki ei ilmaise kiinnostustaan tukea yksittäisiä hankkeita, vaan satsaa voimavaransa monitoimihalliin. Emme kuitenkaan usko sisäpalloilun piirissä, että monitoimihalli on valmis ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen, Myyryläinen jatkaa.

Valmennuspäällikkö toivoo hallitilanteeseen nopeaa ratkaisua, jotta vastaavanlaisia otsikoita ei tarvitsisi lukea jatkossa.

– Loukkaantuminen ei ollut ensimmäinen vakava, ja tällä tahdilla ei myöskään viimeinen, Myyryläinen harmittelee.

6 comments

  1. Kun rahaa ei omasta takaa tule, niin eihän kaupunki tarvitse salibandyn takia uutta hallia rakentaa. Lopulta sen maksaa veronmaksaja.

  2. Seurojen kannattaisi ihan aidosti kartoittaa vanhat tyhjillään olevat varastot ja teollisuushallit, joista voisi talkoohengellä ja yhteistyökumppanien tuella luoda tarpeeseen soveltuvan pyhätön, joka maksaa itsensä muutamassa vuodessa takaisin säästettyinä salivuokrina yms. Eikä tarvitse jakaa hallia jonkun lentopallon tai koripallon kanssa.

  3. Etelä-savossa tuetaan hankerahoituksella mielummin huuhaata kuin asioita, joista olisi oikeasti hyötyä. 400 000 euroa Juvan tryffelikeskukselle. että näin meillä…

    Helppohan se halli olisi pystyyn pistää talkoillakin, jos tila vaan löytyis. Tällä hetkellä tarjontaa ei ole. Ja mitä Rantakeitaaseen vielä tulee, niin kaikkihan sen tietää, että sali on umpisurkea.

  4. Tapaus on herättänyt mielenkiintoa jo iltapäivälehdissäkin

    ”Pääkallo.fi-sivuston mukaan Hatsina on tehnyt Heiskasen tapauksesta selvityspyynnön Salibandyliitolle. Seura vaatii Pääkallon mukaan raporttia erotuomareilta tilanteesta ja lausuntoa Rantakeitaan liikuntasalin sopivuudesta lajille. Selvitysraportti on tarkoitus esittää Mikkelin kaupungille, jotta sisäpalloilulajien tilanteeseen saadaan ratkaisu.”

    Olen jo aiemminkin tämän sivuston keskusteluissa kirjoitellut salibandyliiton aluetyöntekijöiden roolista suhteessa seuroihin ja kuntiin. Seurojen tukeminen, lajin edistäminen ja myös olosuhdeasioihin puuttuminen on keskeinen osa liiton aluetyöntekijän työtä. Se ei kuulu pelkästään seuroille ja niiden vetäjille.

    Mikkelin tilanne lienee ollut keskustelussa kaupungin isien kanssa jo useampaan kertaan. Ainakin Hatsina on asiaa tietääkseni kiitettävästi vienyt eteenpäin mutta tuloksetta.
    Mielestäni esim. jokaiseen koulun remontiin pitää yrittää vaikuttaa kun niitä ilmenee ja ja jo suunnitteluvaiheessa. Kun päätös on tehty, ollaa myöhässä.
    Muun muassa tämä edellyttää valveilla oloa niin seuroilta kuin liiton aluetyöltä.
    Harrastajia salibandyssa riittää.

  5. olen huuhaa:n kanssa täysin samaa mieltä jos halissa vaikka seuran juniorit harjoittelisivat niin siintäkin tulisi jo 25-50 euroa tunnilta.

  6. Paikkakuntalaisena voin todeta ettei täällä ole sopivia teollisuushalleja tai muita tarkoitukseen sopivia tiloja. Ymmärtääkseni seurat kartoittivat tilannetta läpi jo viitisen vuotta sitten eli ihan uutta juttua et valitettavasti oivaltanut 🙂