M-Teamin manageri siirtosotkusta: ”Arvostan sitoutumista ja lojaaliutta”

Kuva: Mikko Hyvärinen

M-Teamin jättänyt Jesse Tolvanen lateli Pääkallo.fi:n haastattelussa suunsa puhtaaksi. Tolvanen kummasteli, miksei hänelle myönnetä luvattua siirtoa toiseen seuraan. Nuorukainen myös kritisoi edustusjoukkueen harjoittelumotivaatiota. M-Teamin manageri Timo Sirola vastaa nyt Tolvasen kommentteihin.

Timo Sirola, Jesse Tolvanen väittää, että hänelle on luvattu siirto seurasta, mutta hän ei ole sitä saamassa. Mistä tässä tapauksessa on oikein kyse?
– Kyse on siitä, että meillä on hänen kanssaan voimassa oleva pelaajasopimus kevääseen asti. En ole mitään siirtoa luvannut hänelle missään vaiheessa. Yhdessä palaverissa olen ollut, jossa hänen rooliaan käytiin läpi, kun se oli pelaajan osalta hakusessa. Jo ennen sopimusta tehtäessä oli toki puhetta, että jos tehdään vaikka kahden vuoden sopimus, niin kauden päätteeksi toki saa lähteä, jos siltä tuntuu.

Tolvanen latelee kovaa tekstiä M-Teamin edustusjoukkueen toiminnasta. Pitävätkö väitteet paikkansa?
– Eivät pidä. Pitkin kautta sitoutuminen on ollut hyvää, vaikka kausi on ollut vaikea. Pääsääntöisesti tekeminen on ollut hyvää. Nämä ovat enemmän yksittäistapauksia. Jessen omassa sitoutumisessa on ollut enemmänkin kuin parannettaavaa ihan kauden viimeistelyleireistä lähtien. Tässä on aika ristiriitaista se, että kaveri ei pysty sitoutumaan meidän toimintaan, mutta voisi sitoutua kolmeen, neljään muuhun joukkueeseen, joihin hän on tarjonnut itseään. Sitoutuminen ja lojaalius ovat asioita, joita minä arvostan. Tämä tapaus jo osoittaa, miten hän arvostaa omia joukkuekavereitaan. Koko juttu on hemmetin ristiriitainen. Jesselle oli kuitenkin isoa roolia tarjolla meillä. Hän pelasi aina kahdessa kentässä ja panostimme häneen paljon. Harmi homma.

Lopputulos on nyt kuitenkin ilmeisesti se, että Tolvasen pelin tämän kauden osalta on pelattu?
– Tässä tapauksessa niin varmasti on, eikä tilanne tule muuttumaan. Kenenkään ura ei mene pilalle parin kuukauden takia. Ensi syksynä Jessen kannattaa varmaan miettiä tarkkaan mihin joukkueeseen menee ja pystyykö hän sitoutumaan kyseisen joukkueen toimintaan.

35 comments

  1. Onnea vaan pelaajien haalimiseen ensi kaudeksi. Suullinen sopimus on pätevä. Valmennus ja joukkueenjohto voivat myös harjoitella sitä kommunikaatiota. Ja kyllä tuon ikäiselle on iso kolaus kehitykselle olla pelaamatta monta kuukautta. Näkee vain kuinka pihalla mr. manager on.

  2. Oliko tässä joku peruste olla antamatta siirtoa? Rangaistaan siitä että menee sukset ristiin? Hienoa toimintaa, lisää tätä! 🙂

  3. Pelaajiltakin voisi hieman peräänkuuluttaa sitoutumista ja etukäteen ajattelua. Seura tekee aivan oikein. Kaksi kuukautta ei kenenkään uraa katkaise.

  4. Tosiaan eikö suullinen sopimus ole yhtä pätevä kuin kirjallinen? Uskomatonta toimintaa Ruskeasuolla vittuilla näin pelaajalle ja samalla päästää muita lähtemään.. M-Teamin vaikeudet eivät ole pelkästään siis pelikentällä..

  5. Ihan oikein. Sitä varten niitä sopimuksia allekirjoitetaan, että niitä kunnioitetaan. Siitä ei tule mitään, jos puuhelmet alkaa pompottelemaan seurajohtajia ja valmentajia mielensä mukaan.

    Karavaani kulkee ja koirat räksyttää!

  6. On väärin rangaista nuorta pelaajaa siitä ettei ole sopeutunut joukkueeseen. Jos ei halua pitää sanomisistaan kiinni niin kannattaa vähän varoa mitä suustaan päästää! Surkeaa toimintaa M-teamin toimihenkilöiltä. Onko pääkallo.fi oikeasti oikea paikka ruotia tätä asiaa vai olisko ehkä syytä kaikkien istua pöydän ääreen ja miettiä asiaa keskenään? Eiköhän meidän kaikkien tehtävänä ole kehittää nuoria lupauksia ja auttaa heitä eteenpäin urallaan. Parin kuukauden tauko tekee varmasti hallaa ihan kenelle vain. Tolvanen on kyllä nyt syystäkin harmissaan.

  7. Jos on suullinen lupaus että pääsee seuraa vaihtamaan niin pitäis päästä. Seuralle tuskin on mitään hyötyä pidätellä siinä organisaatiossa pelihalutonta. Parempi olis siis seurallekin päästää menemään rankaisematta turhista. Nyt tulee huono kuva julkisuuteen molemmista osapuolista.

    Varmaan asiaa on jo ruodittu pienemmissäkin piireissä, mutta kai sitä sit avautuu jos homma ei etene.

    Tuskin hirveitä palkkasummia on makseltu tälle pelimiehelle siltä ajalta kun ei ole panostaan antanut joten mitä siis oikeastaan M-Team menettäisi jos päästäisi hänet menemään?

  8. ”En ole mitään siirtoa luvannut hänelle missään vaiheessa” Mikä tuossa lauseessa on niin vaikeasti ymmärrettävää? Jos sopimuksen tekee, niin sen mukaan kuvittelisi myös pelaajan toimivan. Tietty kun ”isot” seurat ja egot soittelevat perään, niin näitten ”tähtien” päät ovat pyörällä.

  9. Eiköhän kaikki olisi kuitenkin sovittavissa.Luulen,että tässäkin tapauksessa sopimus voitaisiin ”ostaa” ulos.Semminkin kun tietää,että summat ovat lähes mitättömiä.

  10. Jos päävalmentaja lupasi siirron jo syksyllä jos jouluna ei homma toimi mutta joukkueenjohto sen nyt eväsi, niin en ihmettele etteivät pelaajatkaan kovin hyvin kuuntele valmentajaa kun auktoriteetti ja vaikuttamiskyky on näin olematon.
    Käsittämätöntä putkikatseisuutta. Tsemppiä Tolvaselle ja onnea M-temille kauden 2012-2013 divariin ja pelaajamarkkinoille…

  11. Eiköhän tässäkin julkitulossa ole erään vantaalaisen divarijoukkueen valmentajan näpit pelissä. Tapansa kullakin keskustella.

  12. ”Jos päävalmentaja lupasi siirron jo syksyllä”

    Mistä lähtien siirroista on sovittu valmentajien kanssa? Valmentajat valmentaa ja joukkueenjohtajat/ managerit hoitavat sopimusteknisiä asioita. Kas kun ei ollut kahvilantyttö Jesselle siirtoa luvannut 🙂 Kun teette sopimuksia, niin lukekaa nyt ihmeessä mihin allekirjoituksellanne sitoudutte, niin ei tarvitse medioissa piipittää.

  13. KeijoKoo voisi tarkistaa tekstit uudestaan. Päävalmentaja oli juttujen perusteella luvannut siirron suullisesti, ja nuori kaveri on ilmeisesti luottanut tähän sopimukseen – niinkuin tietty pitääkin.

    Seuran toiminnastahan tämä antaa huonon kuvan – päävalmentajan ja johdon välinen kommunikaatio, missä pelaa?

    Olisi tietty myös mielenkiintoista kuulla, miksei tuota siirtoa voi nyt myöntää? ”Pari kuukautta ei haittaa” on aika huvittava peruste tälle. Vielä naurettavammalta väite tuntuu, kun miettii etteikö parin kuukauden pelaamattomuudella olisi nimenomaan näin nuorelle kaverille jotain merkitystä. Missä lajin urheilullisuus?

  14. Ei tämä nyt mikään ennenkuulumaton tapaus ole, näitä tapahtuu kyllä niissä PK-seudun muissakin joukkueissa. Ja eiköhän ne sopimusasiat hoida tässäkin seurassa viime kädessä joukkueenjohto, eikä valmennus.

    Ja on kyllä hienoa toimintaa arvostella joukkuetovereita julkisesti netissä, etenkin jos oma toiminta on ollut yllä kuvaillun tapaista. Onnea sille uudellekkin seuralle, tälläisen huippu asenteen omaavan pelaajan kanssa.

  15. Valitettava totuushan tässä on se että sirola tekee tahallaan hallaa vain koska hänet on saatettu huonoon valoon kyseisen pelaajan toimesta. Molemmin puolin asiat hoidettu erittäin ammattitaidottomasti, mutta suuremman virheen silti tekee Sirola, koska mitään todellista estettä siirtymiselle ei ole.

    Sopimus on sopimus ja sitä kuuluu noudattaa, mutta väite siitä että ne olisivat vain pelaajan ja seurajohdon välisiä asioita, eivätkä valmentajat niihin puuttuisi, on aivan puutaheinää.

  16. Tiikerien mediapeliä saada Jesse auttamaan sarjapaikan säilyttämisessä 🙂

  17. Juu ja mainitaan vielä ettei tuo pelaajankaan kommentointi joukkuekavereista mitään ammattilaisen tyylipisteitä kerää. Kuten Doc kommentoi, suuremman virheen (näiden saatujen tietojen perusteella) tekee seura, jolta odottaisin nimenomaan sitä ammattimaisempaa otetta.

    Kahvilantytön ja seuran päävalmentajan rinnastamisesta sopimusasioissa samalle viivalle toki kommentoijille isot pointsit…

  18. Päästäkää nyt pelaaja pois jos pelaaja haluaa pois!!! Mitä järkeä pakottaa pelaajaa olemaan joukkueessa jos ei siellä kuitenkaan enää edes pelaa!!! Kysympähän vaan?!!!!!! Naurettavaa M-team!!

  19. Näinhän tuo on. No ensikauella divarissa on mukava sitäkin pohtia:D

  20. Ei mitään tekemistä huippu- urheilun kanssa nyky M-teamilla.

    Ei mitään tekemistä huippu- urheilun kanssa nyky salibandylla.

  21. Aika jännä juttu kun m-team pui näitä ongelmiaan pääkallossa (ennen oli valmentajan potkuista) Tainnu koko organisaatiolla olla vähän pää pyörällä kun liigaan asti päässy. No ens kaudella on vissiin vähän tutumpi ympäristö divarissa, niin ei hölmöile enää täällä?

  22. Joo, m-team ei varmaan näitä juttuja tänne tyrkytä. Mutta asiasta, aika spedeilyä olla päästämättä siirtymään pois, oli sitten sovittu mitä hyvänsä, ei kuitenkaan enää joukkueen toiminnassa mukana, eikä toiseen liiga-jengiin menossa. Ollaan sitten kyseisestä pelaajasta mitä mieltä hyvänsä, itse en ole fani.

  23. ”Ei mitään tekemistä huippu- urheilun kanssa nyky salibandylla.”

    Ennen vanhaanko salibandy on ollut kovaakin huippu-urheilua? Kyllähän se niin on että salibandyliigan kärkijoukkueilla ja maajoukkuetoiminnalla on hyvinkin tekemistä huippu-urheilun kanssa.

  24. Suullinen sopimus on yhtä pitävä kuin kirjallinenkin, mutta ei päävalmentaja hallitse varmaankaan sopimuksia. On kuitenkin positiivinen merkki, että päävalmentaja on antanut luvan siirtyä, muuta manageri estää vaikka sopimus on niin lyhyt, ettei kukaan muu valmentaja ehdi enää valmentaa Tolvasta seurassa. Sopimuksia noudatetaan paitsi Kaarnamaan kohdalla 🙂

    Lojaalius ja sopimuksista kiinnipitäminen ovat tärkeitä asioita, mutta Tolvasta näiden kahden jutun perusteella turha haukkua. Toki ei kannattaisi näitä asioita Pääkallossa setviä, mutta toisaalta jos tarpeeksi paha maku seurasta.

  25. Ennen kautta kirjoitettiin ettei team onnistunut siirtomarkkinoilla haalimaan pelaajia. Nyt ymmärrän. Mitenhän onnistuu ensi kesänä.

  26. Ensimmäiseksi ihan överi kovat huutonaurut tolle M-Teamin koko toiminnalle!!!

    Vai on mänäzerin mielestä jengin sitoutuminen ollut koko kauden ajan ”hyvää”. Mitä noita puheita on kuullut pitkin ison kirkon katuja jo kesästä lähtien niin sitten voidaan samalla logiikalla todeta, että M-Teamin sijoitus sarjassa on ollut pitkin kautta ”hyvä”.

    Kaarnamaata kohtaan jengin sitoutuminen oli vähintään 110% ja johdon prosentit vieläkin huimempia. Kuulostaa mänäzeri Sirolan kommentit sitoutumisesta ja lojaaliudesta aika hauskoilta. Ja myös siitä, että sopimus on aina sopimus(, mutta tarvittaessa seuran hyväksi sitä voidaan kiertää). Eri case seuran kannalta ja asiat tarkoittaa aivan jotain muuta. Asiaahan voi tietysti tiedustella Kaarnamaalta itseltään, mutta tuskin kommentoi. Luotetaan siis ison kirkon kiviseinien kaikuun.

    M-Team. Hieno seura hienossa lajissa. Pelaajat voi erottaa halutessaan valmentajan, manageri estää tahallaan pelaajan siirron, sopimukset on aina sopimuksia… Mitäköhän vielä tullaan kuulemaan?!!

  27. Ilman Pääkalloa olisi tällainen uutinen keskusteluineen mennyt kokonaan ohi. Mielenkiintoisia kommentteja puolesta ja vastaan, mutta näistä syntyy hyvin subjektiivinen kuva kommentoijina pelaaja perheineen sekä mahd. uusi ja vanha seura.

    Kommenteissa usein unohdetaan myös seuran turva. Eihän voi olla, että muun kuin vapaan siirtoajan puitteissa pelaajat saavat mennä niin kuin haluavat.

    Olisi toivottavaa, että Pääkallossa tai Salibandy-lehdessä olisi joskus juttua pelaajasoppareista. Kyllä nämä perusasiat kaikkien pelaajien tulisi osata. Sopparissa voisi olla aivan hyvin kohta summasta, jolla pelaajan voi ostaa pois kesken kauden.

  28. Asioista voidaan aina sopia ja tuskin kovinkaan suurta euro kasaa olisi tarvittu sopimuksen purkuun.

    Ei pelaajasopimuksia kuitenkaan varmasti siksi tehdä, että pelaajille halutaan varta vasten antaa tossut ja mailat. Homma olisi aikamoinen viidakko jos joka kerta, kun pelaajaa ei kiinnosta ja joku toinen seura tuntuu ”kivemmalta” sopimuksia alettaisiin purkamaan.

  29. Onhan sopimuksessa aina purkupykälä ja sanktio jos sellaiseen joudutaan. Ainakin hyvin laadituissa sopimuksissa. Jos ei ole, niin pelaajan pitää pyytää sellainen. Eihän amatöörilaji voi olla lätkän ja fudiksen kaltaista orjakauppaa ?

  30. Edelliseen sen verran korjaan vain, että jalkapallossa sopimukset ovat yleensä niin, että pelaajan täytyy suostua siirtoon toisin kuin lätkässä NHL:ssä.