Miesten Suomen Cupin ennakko: Classic kovassa iskussa

Tässä on yksi cupin finaalin taistelupareista: Classicin Mika Savolainen ja Erän Tom Strömsten. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mika Savolainen ja Tom Strömsten
Tässä yksi finaalin potentiaalisista taistelupareista: Classicin Mika Savolainen ja Erän Tom Strömsten. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Suomen Cup huipentuu lauantaina Tampereella pelattavaan finaaliotteluun, jossa kohtaavat liigakolmonen Classic ja liigavitonen Erä. Matkalla finaaliin Classic pudotti kaksi liigajoukkuetta ja Erä yhden. Joukkueiden viime pelien esityksissä on ollut valovuoden ero.

Viimeisistä kolmesta liigaottelusta Classic on voittanut kaksi suurinumeroisesti ja hävinnyt SSV:lle (5-6). SSV:n se kuitenkin rökitti aiemmin cupin välierässä peräti 10-2. Classic on saanut valmistautua finaaliin parin viikon ajan ilman liigaotteluita, joista viimeisimmässä se jyräsi Nokian peräti 16-6. SSV-ottelua edeltäneessä M-Team-voitossa se namutteli niin ikään 16 maalia (16-4). Classic on tehnyt liigan toiseksi eniten maaleja.

Erän viimeiset kolme ottelua ovata sujuneet täysin päinvastaisissa tunnelmissa, sillä maalinteko on tuottanut tuskaa. Se on hävinnyt kaikki joulun jälkeiset kolme otteluaan (Happee 2-5, Koovee 3-7 ja NST 5-6). Mika Moilanen palasi joukkueen kokoonpanoon, mutta vasemman laidan maalitykki Tuomas Iiskola on ollut viime ottelut sivussa.

Classicin miesten päävalmentaja Ray Backman ennakoi, että Erä yrittää ottaa finaalin haltuunsa pallonhallinnalla.

– Katsotaan, miten lähdemme murtamaan heidän pallollista tekemistään. Pelin kulku ratkaisee lopulta, Backman pyörittelee.

Erän päävalmentaja Teemu Kalinainen kertoi uusimmassa Salibandyliigan videokatsauksessa, että joukkueiden edellistä kohtaamista (10-4 Classicille) on käyty tarkkaan läpi.

– Ollaan tietysti siitä koitettu ottaa opiksemme, skoutattu Classicia ja katsottu mitä he siinä pelissä tekivät. On kateltu, miten he ovat muita samantyyppisiä joukkueita vastaan pelanneet, Kalinainen kertoi.

Classicin miehillä on cup-kultaa kaudelta 2003–2004. Erä on voittanut cupin kahdesti, kausilla 2007-2008 ja 2009–2010. Finaali alkaa lauantaina kello 15.15. YLE televisioi.

Classicin tie finaaliin:

M-Team II (2.div) – Classic 1-18
FBT Pori – Classic 1-10
Classic – SSV 10-2

Erän tie finaaliin:

LoSB (2.div) – Erä 3-11
Blackbirds II (2.div) – Erä 1-9
Erä – NST 7-4

Lopputurnauksen ohjelma, la 21.1. Tampere:

Tampere Areena:

Klo 11.15 Naisten finaali Classic–SB-Pro
Klo 15.15 Miesten finaali Classic–Tapanilan Erä
Klo 18.30 Naisten pikkufinaali SB Vantaa–SB Welhot

Spiral-salit:

Klo 9.45 miesten haastajafinaali SS Rankat Ankat–Team Lihajaloste
Klo 11.45 miesten pikkufinaali LeBa-96–Blackbirds II

One comment