Naisten Suomen Cupin ennakko – Valmentajat kehuvat vastustajaa

Juhliiko SB-Pron naiset lauantaina ensimmäistä Suomen Cupin voittoa? Kuva: Jari Turunen

Juhliiko SB-Pron naiset lauantaina ensimmäistä Suomen Cupin voittoa? Kuva: Jari Turunen

Naisten Suomen Cup huipentuu lauantaina Tampereella pelattavaan finaaliotteluun, jossa kohtaavat Classic ja SB-Pro. Pääkallo.fi tiedusteli molempien joukkueiden päävalmentajilta tunnelmia ennen tärkeää koitosta.

Tampereen Classicin naiset ovat voittaneet Suomen Cupin aiemmin peräti neljä kertaa, kun vastaavasti SB-Pro ei ole päässyt Cup-pystiä nostelemaan kertaakaan. Vuosi sitten SB-Pro pelasi ensimmäisen kerran Cupin finaaliottelussa, mutta hävisi sen NST:lle maalein 0-1. Tuo ottelu pelattiin SB-Pron kotihallissa Hyvinkäällä. Classicin viimeisestä Cup-mestaruudesta on kulunut aikaa 6 vuotta.

Classic ja SB-Pro kohtasivat toisensa kaudella 2009-2010 naisten liigafinaaleissa. Tuolloin Classic vei mestaruuden puhtaasti otteluvoitoin 3-0.  Tällä kaudella joukkueet ovat iskeneet yhteen yhden kerran, jossa Classic haki arvokkaan 4-5-vierasvoiton SB-Pron kotikaukalosta.

Tässä molempien joukkueiden päävalmentajien mietteitä ennen Suomen Cupin finaalia. Ensiksi vuoroon Classicin Irina Peltola.

Millaisia ajatuksia tuleva Suomen Cupin finaali sinussa herättää?
– Hieno tapahtuma on varmasti tulossa. Useampaan vuoteen emme ole Cup-finaalissa olleet. On hienoa, että saamme kotiyleisön edessä olla mukana taistossa.

Teidän kenraaliharjoitus Erää vastaan maanantaina ei tainnut olla voitosta huolimatta pelillisesti kovinkaan hyvä esitys. Oletko huolestunut siitä Cupin finaalia silmällä pitäen?
– Ei todellakaan ollut hyvä esitys, mutta onneksi lauantain peli alkaa taas 0-0 tilanteesta. Huonot pelit ovat kuitenkin erittäin opettavaisia ja antavat kehitettävistä asioista suuntaviivoja ja haasteita niin pelaajille kuin valmentajille.

Eeva-Maria Paavola teki paluun joukkueeseen ja otti Erä-pelissä Anne Suomalaisen paikan ykköskentästä Saarisen ja Sipiläisen rinnalta. Olitko tyytyväinen näkemääsi ja jatkaako Paavola siinä ketjussa kauden loppuun saakka?
– Saarinen ja Paavola aloittivat kolmoskentässä ja vasen laita vaihteli. Lopullisesti aloitusviisikot Cup-peliin päätetään vasta loppuviikosta, puhumattakaan loppukaudesta.

Millainen vastustaja SB-Pro on teille ja mitä pelillisiä asioita pitää ottaa huomioon heidät kohdatessaan?

– SB-Pro on ollut aivan hurjassa vireessä viime aikoina. Maanantainen vastustajamme (Erä) oli heille vain suupalanen tässä pari viikkoa sitten. Joten huomioitavia asioita lienee aika paljon.

Onko kotikaukalosta apua Suomen Cupin finaalissa?
– Kiva on tietenkin pelata kotona, mutta en usko siitä olevan sinänsä mitään apua.

Mikä on Classicin joukkueen terveystilanne?
– Maanantain Erä-pelissä sattui ja tapahtui. Vähän on murheita, mutta tämäkin asia arvioidaan loppuviikosta tarkemmin.

Tämän jälkeen puheenvuoron saa SB-Pron päävalmentaja Sami Saarikoski, joka toimii ensimmäistä kauttaan joukkueen päävalmentajana.

Millaisia ajatuksia Suomen Cupin finaali herättää sinussa?
– Varmasti hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma on tiedossa. Ottelun televisiointi tuo tietysti oman lisänsä, esimerkiksi ottelun alkamisaika on jo klo 11.15. Suomen Cupin finaali on vain yksi ottelu, eikä ottelusarja, joten päivän kunto ratkaisee melkoisesti. Odotan mielenkiinnolla ottelun alkua, jolloin nähdään kumpi on kovemmassa iskussa heti aamusta. Täytyy myös muistaa, että Classic on naisissa maailman toiseksi paras seurajoukkue.

SB-Pro on ollut hyvässä vireessä viime aikoina, mutta Tiikereitä vastaan oli nihkeämpää voitosta huolimatta. Oliko se Tiikereiden hyvyyttä vai teidän huonoutta?
– SB-Prolla on ollut jo pitkään Tiikereiden kanssa tasaisia vääntöjä. Ottelut eivät yleensä repsahda kummallekkaan, vaan lopputulos on yleensä parin maalin marginaalilla jommalle kummalle.Viime viikko oli fyysisesti aika rankka, joten ihan parhaimmalla terävyydellä ei oltu liikkeessä. Tiikerit pelasi hyvän ottelun ja meillä oli vähän rämpimistä.

Millainen vastustaja Classic on teille ja mitä pelillisiä asioita pitää ottaa huomioon heidät kohdatessaan?
– Classicia ei muistaakseni olla voitettu pariin vuoteen, joten kova tehtävä on edessä. Tehokkaalla maalintekopaikkojen hyödyntämisellä ja kurinalaisella puolustuspään pelaamisella ollaan jo aika pitkällä. Mitä vähemmän ja mitä kauempana meidän
maalista Classic pitää palloa, sen parempi.

Onko kotikaukalosta etua Classicille Suomen Cupin finaalissa?
– Kyllä varmastikin on, mutta yleisöhän siellä sen tunnelman tekee. Meillä ei ole ollenkaan harjoituksia meidän kotipelihallissa Hyvinkäällä, joten aika irtolaisena ollaan menty. Sinänsä puntit on aika tasan, kun ollaan totuttu pelaamaan eri paikassa kuin harjoittelemaan.

Mikä on SB-Pron terveystilanne tällä hetkellä?
– Vaihteleva. Joitain pieniä ja vähän isompi loukkantumisia,  mutta kyllä me pöytäkirja täyteen saadaan (18+2).

Ja loppuun veikkauksesi finaalin lopputuloksesta?
– Jatkoajalle mennään, 3-4 meille.

YLE lähettää lauantaina sekä naisten että miesten finaaliottelut TV2-kanavalta.

Tsekkaa myös Classicin finaalifiilikset tältä videolta!