Nokia nappasi pisteen mestareilta Mikael Järven juhlaottelussa

Mikael Järvi siirtyi 400.liigaottelun harvinaiseen kerhoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Helsingin Pasilassa pelattu ”Supersunnuntai” tarjosi katsojille kaksi jännittävää ottelua. Nokian KrP onnistui ryöväämään pisteen SSV:ltä ja M-Team koki karvaan tappion TPS:lle.

M-Team-TPS 5-6
Tässä ottelussa oli kovat panokset, sillä M-Team halusi kaventaa piste-eroa toiseksi viimeisenä olevaan FBT Poriin ja TPS puolestaan halusi tehdä pesäeroa liigakarsintapaikalla majailevaan NST:hen.

TPS siirtyi avauserässä 0-2-vierasjohtoon Jarkko Penttisen ja Anssi Ala-Nissilän osumilla. M-Teamin etsikkoaika tuli toisen erän alussa, kun joukkue pääsi pelaamaan 5 minuuttia ylivoimaa Miko Kailialan saadessa ison rangaistuksen aivan ensimmäisen erän lopulla.

M-Team ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään 5 minuutin ylivoimaansa, vaan TPS iski alivoimalla Joni Lempiäisen maalilla joukkueen kolmen maalin karkumatkalle. M-Team ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Lasse Lundström ja Niko Mäkinen kavensivat erätaukotilanteeksi lukemat 2-3:een.

Päätöserässä TPS karkasi uudelleen kolmen maalin johtoon Miko Kailialan kahdella ja Jarkko Penttisen yhdellä osumalla. M-Teamin maalista vastasi Eero Puranen. TPS johti ottelua 6-3, kun ottelua oli 10 minuuttia jäljellä. Tämän jälkeen M-Teamin Niko Mäkinen iski kaksi maalia puolentoista minuutin sisään kaventaen tilanteeksi 5-6, mutta kotijoukkue ei onnistunut tasoitusyrityksissään viimeisen vajaan kahdeksan minuutin aikana. Näin tärkeät sarjapisteet matkasivat Turkuun lukemin 5-6.

SSV-Nokian KrP 5-5
Ottelu oli Mikael Järvelle 400. Salibandyliigassa. Häntä enemmän liigaotteluja on tilillään ainoastaan Jani Kososella, Vesa-Matti Virtasella ja Mikko Lehdolla. Näistä Kosonen ja Lehto ovat jo lopettaneet pelaamisen liigatasolla, joten Järvi nousee terveenä pysyessään listalla toiseksi Vesa-Matti Virtasen jälkeen.

Vierailija Nokian KrP antoi Pasilassa shokkihoitoa SSV:lle vieden  avauserän nimiinsä 3-0. Nokian osumista vastasivat Henri Johansson, Sami Nyman ja Petri Widgren. Toisessa erässä ottelun lähestyessä puoliväliään Henri Johansson siirsi rankkarista nokialaiset jo 0-4-vierasjohtoon. SSV:n Juho Järvisen onnistui kaventamaan erätaukotilanteeksi 1-4.

Kolmannessa erässä SSV näytti jälleen kerran, miksi joukkue on haalinut roppakaupalla mestaruuksia viime vuosina. SSV nousi 1-4-tappioasemasta 5-4-johtoon tuttujen miesten toimesta, sillä osumista vastasivat Harri Forsten, Santtu Manner, Mikael Järvi ja Juho Järvinen. Neljän maalin syntymiseen SSV tarvitsi aikaa reilut 8 minuuttia.

Nokian KrP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan raapi väkisin 5-5-tasoituksen ajassa 53.28. Maalintekijänä kukapa muukaan kuin Henri Johansson illan kolmannella osumallaan. Näistä numeroista mentiin lopulta jatkoajalle, jossa Nokialle tarjottiin loistavaa mahdollisuutta voitto-osumaan ylivoimapelin muodossa – ilman tulosta.

SSV nousi sarjataulukossa toiseksi kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta SPV:stä. SSV:n takana hengittää niskaan pisteen päässä Classic, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Nokian KrP nousi tasapelin ansiosta takaisin playoff-viivan yläpuolelle kahdeksanneksi samalla pistemäärällä kuin yhdeksäntenä oleva Loviisan Tor.

1. Jos kääntää ottelun toisin päin. KrP viimeisteli 6maalia. Kuitenkin Vallivaaran seisoessa maalin vieressä hän ei kerennyt huomaanaan selvää maalia. Näin ollen siis KrPn olisi pitänyt voittaa ottelu joten SSV ryösti pisteen KrPltä…