”Nokian KrP vie viimeisen playoff-paikan – Loviisa, TPS ja Josba jäävät ulos”

Hannuksela ei usko Loviisan Torin selviytyvän pudotuspeleihin tällä kaudella. Kuva: Mikko Hyvärinen

Hannuksela ei usko Loviisan Torin selviytyvän pudotuspeleihin tällä kaudella. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigasta on pelaamatta vajaa kolmannes eli 7-8 ottelua per joukkue. Playoff-viivan tuntumassa on käynnissä armoton taistelu viimeisistä pudotuspelipaikoista. Pääkallo.fi:n toimistussihteeri Jarkko Hannuksela antaa nyt oman arvionsa siitä, mitkä joukkueet selviytyvät playoff-viivan yläpuolelle ja mitkä puolestaan jäävät ulos pudotuspeleistä.

Jarkko, mitkä joukkueet lasket vielä mukaan tämän kauden playoff-taisteluun?
– Näen tilanteen niin, että playoff-taistelua käydään enää kahdeksannesta eli viimeisestä paikasta. Tällä hetkellä kuudentena oleva Oilers ja seitsemäntenä oleva Happee tulevat selviytymään oman näkemykseni mukaan helposti pudotuspeleihin. Todennäköisesti Oilers ja Happee tulevat päätymään runkosarjassa nykyisille sarjasijoituksille, jolla ei tietenkään sinänsä ole mitään merkitystä, kun he ovat playoffeissa valittavien vastustajien listalla sijoilla 5-8. Tuosta viimeisestä playoff-paikasta taistelee vielä neljä joukkuetta: Nokian KrP, Loviisan Tor, TPS ja Josba.

Uskot siis, että TPS ja Josba voivat vielä nousta mukaan playoff-taisteluun, vaikka molemmat ovat tällä hetkellä kolme pistettä jäljessä viivan yläpuolella olevaa Nokian KrP:tä?
– Täytyy muistaa, että TPS:llä ja Josballa on tällä hetkellä yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Nokialla. Lisäksi nämä kaikki kolme joukkuetta pelaavat vielä kertaalleen toisiaan vastaan, joten keskinäiset ottelut tulevat ratkaisemaan erittäin paljon viimeisestä playoff-paikasta puhuttaessa. On toki päivänselvää, että TPS ja Josba tarvitsevat loisteliaan loppukauden päästäkseen kipuamaan vielä viivan yläpuolelle. Melkein voidaan jopa sanoa, että tulevana sunnuntaina pelattavan Josba-TPS-ottelun häviäjä alkaa jo käytännössä olla ulkona pudotuspeleistä. Josba on ollut viime aikoina kovassa iskussa, joten näkisin joensuulaisten olevan loppukauden eräänlainen ”musta hevonen”.

Entä mikä Loviisan rooli on tässä playoff-taistelussa?
– On tietysti melko vahvasti sanottu, että Loviisan juna taisi mennä jo, kun joukkue on tällä hetkellä vain yhden pisteen playoff-viivan alapuolella yhdeksäntenä. Mutta Loviisalla on kova loppuohjelma seitsemässä viimeisessä ottelussa, sillä vastaan asettuvat mm. SPV, Classic, Erä ja Oilers. Loviisan on voitettava ainakin yksi tuosta nelikosta ja sen lisäksi otettava täydet pisteet FBT Porilta, Josbalta ja NST:ltä. Kun vielä tiedossa on Loviisan rosterin kapeus tällä hetkellä, niin en jaksa uskoa Torin venyvän loppukaudella suuriin voittoihin, jota joukkueen tilanne tällä hetkellä edellyttäisi. Pidin ennen kauden alkua Toria lähes varmana playoff-joukkueena, mutta kausi on ollut tähän saakka loviisalaisille tuloksellisesti pettymys. Mutta toki kaikki on vielä pahasti auki ja loviisalaisilla on periaatteessa homma vielä omissa käsissä. Mutta yhteenkään lipsahdukseen joukkueella ei ole enää varaa, toisin kuin Nokian krP:llä.

Ja sitten se lopullinen arviosi pudotuspelitaistelusta. Mitkä joukkueet jäävät nuolemaan näppejään?
– Kyllä vaaka kallistuu vahvasti sen puolelle, että Nokian KrP selviää mukaan playoff-peleihin ja viivan alle jäävät Loviisan Tor, Josba ja TPS. Nokian KrP kohtaa kotikaukalossaan päävastustajistaan TPS:n sekä Josban ja tämän lisäksi Raholassa vierailevat M-Team ja Happee. Kaikki valttikortit ovat nyt nokialaisten omissa käsissä ja jos lopputuloksena on tämän jälkeen pudotuspeleistä ulos jääminen, niin sen jälkeen nokialaiset saavat kyllä katsoa syvälle peiliin.

– Tässä lopullinen arvioni: 8. Nokian KrP (23 p), 9. Loviisan Tor (20 p), 10. Josba (20 p), 11. TPS (19 p).

One comment

  1. Ei ehkä aivan kahdeksan sakkiin ylläkkään. Mutta viime aikaiset esitykset ja sarjaohjelma antaa vielä NST,llekin mahdollisuuden sotkea tuota pakkaa, ja karsinta peikkoa vastaan saavat TOR,JOSBA ja TPS,kin taistella