Pitäisikö Salibandyliigan joukkuemäärää vähentää?

Salibandyliigan videokatsauksessa käsitellään monien muiden aiheiden lisäksi liigan suuria ja pieniä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tommi Lamppu
Etenkin M-Teamin maalivahti Tommi Lamppu on joutunut tällä kaudella kovaan pallosateeseen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tähän kysymykseen ja moneen muuhun ajankohtaiseen asiaan etsii vastauksia vuoden 2012 ensimmäinen Salibandyliigan videokatsaus. Käsittelyssä on myös Tuomas Savukosken pelikielto sekä tulevan lauantain Suomen cupin finaali Classic-Erä.

Savukosken pelikieltoon johtanutta kontaktia kelataan videolla. Loviisan valmentaja Iiro Parviainen kertoo näkemyksensä tilanteesta ja hänen näkemyksen mukaan videolla ei näy muuta kuin käsien ojennus.

Cupin finaalin alla Erän päävalmentaja Teemu Kalinainen kertoo, onko Lassi Vänttiselle ja Mika Savolaiselle luvassa erikoisvartiointia.

Järjestyksessään kauden kuudennessa jaksossa on mukana myös listaus kuumista ja kylmistä joukkueista sekä lyhyt videokooste vuodenvaihteen puheenaiheista.

17 comments

  1. Erinomainen viikkoklippi taas kerran..lopussa näkyy Savolaisen TAHALLINEN taklaus jolla olisi Hakametsässä tullut suihkukomennus..Mitä tekee Etkaksikko,antaa KAKKOSEN..jaa niin, Savukoski olisi lentänyt vastaavassa tilanteessa suihkuun…..Järventausta ja Myllykangas ,että sillälaillllla

  2. Vähän huonosti vastailee Iiro, koska tuskinpa Savukoski ihan ilmaa käsillään haroi ;). Olisi voinut vaikkapa miettiä sitä, mitä muuta tapahtui kuvaruudun ulkopuolella kuin Savukosken teko. Mitä Järventausta teki törmäyksessä, ottiko tukea pelaajasta ja siksi tuli tönäys? Kukaan ei ole tästä kyllä edes puhunut… Luulisi että aika moni tilanteen kuitenkin näki kentältä käsin.

  3. On kyllä erityisen törkeä taklaus jossa kyynerpää nousee tukemaan taklausta. Forsten ollut jo kaksi peliä sivussa tapahtuneen takia. Missä on nyt KKR? Tuossa videossahan sentään NÄKEE jotain.

  4. Kaksi joukkuetta, erotuomarit ja otteluvalvoja. Kukaan ei nähnyt mutta niin vain napsahti tuomiota.

  5. Savolainen 3+15 (piste per ottelu). Hidas kuin mikä niin kuin tuo tahallinen päinjuokseminenkin osoittaa. Miksi erikoisvatiointia? Tuomarit hereillä loppukaudesta!

  6. Mitehän noi Savon mj-touhut jatkossa näillä näytöillä ja ”tiimikaveria” ajelee sopivasti vieläpä. No tuskin kyllä kauheesti katseli kuka siinä on. Ihmetyttää mistä nää kumpuaa, että eikö sitä opi kun penalttia tulee ja oma joukkue ainakin joskus niistä kärsii, vähän hillitseen itteään?

  7. Nyt jos ois B.Shanahan katsomassa tuota Savolaisen taklausta niin se vois olla tyly tuomio. Primary target is head,not full body contact.

  8. Savon kontakti tulee pelaajan jo luovuttua pallosta. Eli ei siis pallontavoittelutilanne. Lisäksi mies hyppää kontaktitilanteessa saadakseen voimaa osumaan ja taitaa kyynärpääkin olla epäluonnollisessa peliasennossa tehostamassa osumaa.
    Kyllä olisi voinut 5 min antaa, vedoten sääntökohtaan 607/4 :
    Pelaaja heittäytyy vastapelaajaa päin tai muuten hyökkää väkivaltaisesti tämän kimppuun.

  9. kyl oli törkeä taklaus savolaiselta. Kuinka tollaisesta ei pelikieltoa heru ja sit annetaan jostain muka potkuista. Kurinpitäjä taitaa olla untenmailla.

  10. tippui kyllä nyt Savolaiselta. Törkeä taklaus – tollasilla ei ole mitään tekemistä salibandyn pelaamisen kanssa. Eikös liigan säännöt mahdollista rangaistuksen koventamisen myös jälkikäteen?Tässä olisi kyllä selkeästi tonttia siihen. Kyllä ollaan väärään suuntaan menossa jos tämmöisistä koiruuksista selviää 2min jäähyllä.

    Tuo Savukosken keissi puolestaan vaikuttaa kaikista selittelyistä huolimatta ihan selvältä. Mailalla tuo tuomaria työntää vaikkei sitä tuomaria työntöhetkellä enää kuvassa näy. Ei ole pakotettu tekemään noin – olisi pystynyt halutessaan jatkamaan taistelua pallosta, mutta pitää ilmeisesti tärkeämpänä tönäistä tuomaria. Ei millään pahalla mutta siltä se tuossa kuvanauhalla vaan näyttää. Se mikä oudoksuttaa, on tuon tuomarin toiminta. Pelissä ei ollut ongelmaa mutta sitten myöhemmin taas oli. Se ei oikein istu tähän kuvioon.

  11. Niin ,tuosta taklauksesta vielä..Mitä tekee liitonherrat ja etkaksikko ..EI YHTÄÄN MITÄÄN..ja sitten vielä Kettunen valitsee äijän lanslaagiin.hohoijaa

  12. ” Pisteet ” nimimerkille. Savosta samaa mieltä. Nyt liigalta pääsi luikkimaan pelaaja, joka teki todella törkeän taklauksen. Seurauksenahan on ollut ainakin lievä aivotärähdys ja Forsten sivussa pari peliä jo. Joko se kurinpitäjä on erotettu vai eikö tätä tapausta olisi hyvä katsoa hänen toimestaan?

    Savukosken tapauksen kuvailusi ajaa pointin hienosti. ” Näyttää, olisi, vaikuttaa..”. Näillä perusteluillahan hänet jo tuomittiin.

  13. Mikä kappale soi tuossa videon lopussa? Voisi toimia pukukoppibiisinä ehkä:D

  14. Majuun vaan ajelemaan, viime kaudella sentään tsemppasi ja niitä pisteitä tuli aika kivaa tahtia. Enempi kuin jäähyjä ja sikailuita. Se on sitten hieno kun nappaa punaisia kortteja maaotteluissa..?

  15. Maajoukkueen päävalmentaja ei kai jaa rangaistukisa missään muodossa (olla valitsematta joukkueeseen), ne kai pitäisi tehdä jotkut muut. Hiukan ihmetyttää, ettei otteluvalvoja ole ottanut asiaa esille, taklaus on törkeä.
    Nykyiseltä kurinpitoryhmältä nyt ei voi mitään vaatia tai odottaa kun lukee Savukosken rangaistukseen johtavia perusteluita. Ottaisivat nyt sitä mallia muiden palloilulajien rangaistuskäytännöistä ja toimintatavoista vastaavanlaisissa tilanteissa. Esim. NHL:ssä tai sm-liigassa varmasti napsahtaisi pelikieltoa tapahtuneesta.

  16. Mitä uutta Savolaisen touhussa on? Sama mies, joka koppasi mailalla Janne Hulmia päähän jne. Pystyy kuitenkin hillitsemään itsensä maajoukkueessa. Tämän voi tulkita siten, että kyse ei ole temperamentista vaan kaveri vaan kylmän viileästi ajelee liigassa, kun siitä ei oikein seuraa yhtään mitään.

  17. Ennemmin: on pystynyt hillitsemään itsensä? Nykky oli koutsina viimeksi, mitenköhän jatkossa. O. Saaren kirjan perusteella nykky painotti hyvin paljon henkistä puolta. Savo myöskin tsemppasi viime kaudella todella hyvin ja jäähyili paljon vähemmän. Nyt on taas heitetty häränpyllyä mutta maju-kutsu pysyy. Niin että saapa nähdä miten se sitten jatkossa sujuu sinivalkopaidassa. Toivottavasti sitten ihan hyvin kuitenkin..?