Rahkonen: ”Suunta on hyvä”

Vili Rahkosen NST on voittanut viimeisistä kahdeksasta ottelusta viisi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vili Rahkonen, NST
Vili Rahkosen NST on voittanut viimeisistä kahdeksasta ottelusta viisi. Kuva: Mikko Hyvärinen

Josba paranteli sunnuntain voitolla TPS:sta asemiaan taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Pudotuspelitaiston lisäksi suorasta säilymisestä käydään kovaa taistoa. NST:n Vili Rahkonen kertoi Pääkallo.fi:lle näkemyksensä tällä hetkellä karsijan paikalla olevan NST:n tilanteesta.

NST esitti viime viikolla hyviä otteita kukistamalla sittemmin Suomen cupin voittaneen Tapanilan Erän 6-5. Edellisessä ottelussa NST haastoi vahvasti liigafinalisti SPV:n, vaikka hävisikin maalilla 8-9.

Peräpään tiukassa taistossa joukkueen tavoitteeseen, pudotuspelipaikkaan, on eroa vain neljä pistettä. Rahkonen haluaa vielä toppuutella näitä puheita.

– En ole ajatellut niin pitkälle. Ennen kauden alkua asetimme tavoitteen pudotuspeleihin, mutta nyt on tärkeää mennä peli kerrallaan, Rahkonen sanoo.

Hyökkääjä palasi Suomeen ja Salibandyliigaan pelattuaan viime kaudella Sveitsissä Tigers Langnaun riveissä. Suurimmat erot Sveitsin ja Suomen liigojen välillä löytyvät nopeasti.

– Suomessa pelaajat ovat taitavampia. Täällä peli on myös taktisempaa, eikä juosta Sveitsin tapaan koko ajan päästä päähän.

NST sai täksi kaudeksi nimekkäitä paluumuuttajia, mutta kauden ensimmäiset 11 ottelua toivat vain yhden voiton. Nousu alkoi 5-4-voitolla Loviisasta. Kahdeksan viimeisintä ottelua ovat tuoneet kaikkiaan viisi voittoa.

– Suunta mihin olemme menossa, on hyvä. Alkukaudesta ei ollut hirveästi positiivisia juttuja. Silloin oli vaikeaa, mutta nyt on saatu kelkka käännettyä, Rahkonen iloitsee.

Seuraavassa ottelussaan NST kohtaa tulevana sunnuntaina Kooveen. Suoran säilyjän paikalla olevaan TPS:aan on eroa vain yksi piste. Salibandyliigan alemmalla puoliskolla on runkosarjassa jäljellä joukkueesta riippuen 6-7 ottelua.

Salibandyliigan häntäpää:

8. Nokian KrP 16 pistettä (19 ott.)
– – – – – – – – – – – – – – – – –
9. Loviisa 15 p. (19 ott.)
=. Josba 15 p. (20 ott.)
11. TPS 13 p. (19 ott.)
– – – – – – – – – – – – – – – – –
12. NST 12 p. (19 ott.)
13. FBT Pori 8 p. (19 ott.)
————————————-
14. M-Team 5 p. (19 ott.)

3 comments

  1. Sen verran korjattavaa että TPS:llä on 19 ottelua. Tulee todella mielenkiintoinen TPS-NST peli kuun lopussa.

  2. TPS-NST pelataan arki-iltana Turussa. NST:llä bussimatkaa reilut 400 kilometriä yhteen suuntaan. Aika rankka reissu arkipäiväpelinä. Toivottavasti ”jalat eivät jää bussiin”.