SalBan Jori Kämäräiselle pelikieltoa vastustajan potkaisemisesta

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SalBan Jori Kämäräiselle kahden ottelun pelikiellon hänen 8.1. Divarin ottelussa Tiikerit-SalBa väkivaltaisesta käyttäytymisestä saaman törkeän ottelurangaistuksen seurauksena tulleen automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi.

– SalBan pelaaja Jori Kämäräinen ja Tiikerien pelaaja Antti Koistinen olivat SalBan maalin edessä tavoittelemassa sinne tulevaa palloa. SalBan maalivahti sai kuitenkin otettua pallon itselleen. Koistinen kaatui tilanteessa maahan. Koistisen ollessa vielä maassa SalBan Kämäräinen potkaisi häntä ylävartaloon. Potku ei ole ollut erityisen voimakas eikä aiheuttanut Koistiselle vammaa, kuvailee kurinpitäjä tilannetta päätöksessään.

– Potkun voimakkuudella ei ole itsenäistä merkitystä arvioitaessa sitä, onko Kämäräinen käyttäytynyt väkivaltaisesti tai epäurheilijamaisesti vai ei. Toisen pelaajan potkaiseminen on kaikissa tapauksissa tuomittavaa, oli potku sitten voimakas tai ei. Sen sijaan potkun voimakkuudella ja sillä mihin potkaisu osuu, on merkitystä rangaistusseuraamusta mitoittaessa.

– Tässä tapauksessa potku on osunut joko kylkeen tai rintalastaan. Sillä kumpaan mainituista kehonosista potku lopulta osui, ei ole tässä tapauksessa merkitystä rangaistusseuraamusta mitoitettaessa. Vaikkei potku ole ollut voimakas eikä aiheuttanut mitään vammaa, se on kuitenkin osunut ja potkaisu on aina omiaan aiheuttamaan vammaa tai vahinkoa, kurinpitäjän päätös perustelee.

Jori Kämäräinen kärsi törkeästä ottelurangaistuksesta seuranneen yhden ottelun automaattisen pelikiellon 11,1, ottelussa Blackbirds-SalBa. Kurinpitäjän antaman kahden ottelun lisärangaistuksen Kämäräinen kärsii otteluissa 28.1. FoSu-SalBa ja 5.2. PSS-SalBa.

3 comments

  1. Siis näitä (epäurheilijamaista käytöstä) on nykyään ihan hirveesti salibandyssä…vetääkö nää herrat jotain nappeja vai mikä siellä päässä viiraa kun kunnioitus toista pelaaja tai tuomaria kohtaan on vähentynyt.

  2. Oikein et on alettu jakaan kortteja tiuhempaan. Syytä on ollu ja vieläkö sais sanktiotki kovemmiksi niin toivottavasti aletaan kunnioittaan muita kentällä olevia.