Seinäjoen Sanomat: Liigan sarjakärjen hallitus kriisikokoukseen – ”Millä pysymme hengissä?”

Tommy Koposen SPV pääsee valitsemaan vastustajansa ensimmäisenä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tommy Koponen
Tommy Koponen on huolissaan SPV:n ja koko Seinäjoen sisäpalloilun puolesta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigaa johtava Seinäjoen Peliveljet on aikeissa pitää kriisikokouksen viikon sisällä, kirjoittaa Seinäjoen Sanomat. Syynä on Seinäjoen Urheilutalon peruskorjaus, mikä veisi liigakärjeltä kotihallin ensi kaudeksi. SPV:n urheilutoimenjohtaja ja päävalmentaja Tommy Koponen on tilanteesta raivoissaan.

– Joku on keksinyt, että Urheilutalo on vuoden pois käytöstä. Pidän sitä suorastaan propagandana. En voi käsittää, että pukuhuoneremontteihin, pieniin ulkoisiin muutoksiin, kuten palloiluhallin katsomoihin, menisi vuosi. Pidän tätä melkoisena iskuna ja suorastaan nöyryytyksenä koko Seinäjoen sisäpalloilua kohtaan, en vain SPV:tä kohtaan, Koponen tykittää Seinäjoen Sanomissa.

Koposta ihmetyttää puheet tulevana keväänä tai kesänä alkavasta vuoden käyttökiellosta pelkän peruskorjauksen yhteydessä, sillä hänen mukaansa vastaavankokoisia halleja rakennetaan Suomessa alusta loppuun neljässä kuukaudessa.

– Meille on annettu ymmärtää, että remontti kestää kevään ja kesän sekä mahdollisesti alkusyksyn. Tiistaina kuitenkin kuulin hallimestarilta, että remontti kestää vuoden, mikä on älytön ajatus. Mikäli remontti kestää vuoden, se on seuroille ja Seinäjoen sisäpalloilulle järjetön katastrofi, jota Seinäjoen liikuntatoimi ei ilmeisesti tajua.

– Olen oikeasti huolissani koko Seinäjoen sisäpalloilun kannalta. Toivottavasti maalaisjärki voittaa, sillä muut kärsivät enemmän kuin SPV, Koponen lataa lehden haastattelussa.

Remontin myötä pelipaikat ovat vähissä. Koposen mukaan kaikkia pelejä ei voida pelata Seinäjoki Areenassa, eikä SPV voi pelata Nurmo-hallissa ilman poikkeuslupaa.

– Meillä on nyt hirvittävä huoli taloudellisesti ensi kaudesta. Jos joudumme pelaamaan yhden kauden puolta vähemmillä katsomopaikoilla, millä pysymme hengissä?

Liikuntatoimenjohtajan vastaus ja koko juttu Seinäjoen Sanomissa

9 comments

  1. Ilmajoella mahtuu katsojia 700 ja matkaakin alle 20 kilometriä.

  2. No kuten toi Koponen sanoi tuos että ei riitä katsomotilat pitämään osana taloutta kunnossa muissa halleissa…

  3. Vai taloudellinen huoli…Hallia käyttävien terveydellä ei taida olla merkitystä?! Se mesta on sen verran huonossa hapessa, että ihme jos saavat vuodessa edes siedettävään kuntoon.

  4. Onkohan Seinäjoen kaupungilla olemassa jo joku suunnitelma mitä kaikkea korjataan? Mikään jutussa mainittu ei voi vuoden sulkemista edellyttää.

  5. Hieno kannanotto, Tommy!

    Urheilutalo on ollut peruskorjauksen tarpeessa jo useita vuosia. Sen tietävät kaikki, jotka ovat täpötäydessä hallissa seuranneet Spv:n kamppailuja. LVI-tekniikka on riittämätön suuriin yleisötapahtumiin, katsomot kaipaavat laajennusta ja pukuhuonetiloissa on kosteusongelmia. Itse palloiluhalli on kuitenkin loistokunnossa, ehkä ymmärrä, miten kiinteistötekniikan uudistaminen voisi estää sen käytön pahimmillan jopa vuoden ajaksi.

    Ongelma on Spv:n kannalta harmillinen. Vuosien pitkäjänteinen ja nousujohteinen työ on alkanut kantaa hedelmää ja seura on hankkinut sisäpalloilulajille poikkeuksellisen aktivisen ja laajan kannattajakunnan. Spv:n pelaajabudjetti kuuluu tällä hetkellä liigan suurimpiin ja mahdollisesta pelipaikan vaihdoksesta aiheutuvat tulonmenetykset ovat kiistattomat. Tosifani lähtee kyllä kauemmaksikin kannustamaan omiaan, mutta minun on vaikea nähdä satunnaiskannattajan matkustavan esimerkiksi Vaasan Botniahallille Spv:n pelin vuoksi. Muutosta aiheutuva yleisökato vaikuttaa väistämättä myös yhteistyökumppaneiden kiinnostukseen seuraa kohtaan. Jos urheilutalo olisi poissa käytöstä ainoastaan syyskauden, uskoisin, että Salibandyliiga suostuisi sijoittamaan suuren osan kotipeleistä keväälle. Muutamat jäljelle jäävät syyskauden kotiottelut voitaisiin pelata Areenalla.

    Kuten Koponen mainitsee, Spv ei ole suurin kärsijä Urheilutalon peruskorjauksessa. Itsekin salibandyn alasarjapelaajana tiedän, että sisäpalloiluvuorot ovat kiven alla useilla paikkakunnilla. Vastikään rakennettu Qmax-areena helpottaa tilannetta hieman, mutta remontista kärsivät silti tuhannet palloilulajien harrastajat. Järkevällä työsuunnittelulla on varmasti mahdollista pitää palloiluhalli ainakin osittaisessa käytössä lähes koko remontin ajan. Pukuhuone- ja peseytymistilatkin järjestyvät varmasti samassa rakennuksessa sijaitsevasta uimahallista.

    Kävi miten kävi, itse saavun kannustamaan punaisia vaikka Kuusamon palloiluhalliin, jos joukkue sinne päättäisi muuttaa. Tälläkin hetkellä matkustan junalla Helsingistä Seinäjoelle katsomaan huomista Koovee-peliä. Toivotaan, että asioihin saadaan selvyyttä(ja järkeä) tulevassa kriisikokouksessa.

  6. Älä tommi itke. Nurmoon vaan pelaamaan sielähän on parempi kenttäkin ja paremmat katsomot.

  7. Jaa ..mitenköhän Loviisan kävisi jos se joutuisi akricola halliin evakkoon .loistava halli jossa ei ole käytännössa katsomoa..ja Nurmoon mahtuu vain 700 ,joopa joo

  8. ”En voi käsittää, että pukuhuoneremontteihin, pieniin ulkoisiin muutoksiin, kuten palloiluhallin katsomoihin, menisi vuosi.”

    Voi Tommy. Ymmärrätkö ollenkaan mitä tarkoittaa termi peruskorjaus? Kyse on todella paljon suuremmista asiosta kuin nuo mainitsemasi.

  9. Kyllä remontin kesto on tiedossa, jos se vaan halutaan julkaista ?