Seksistisillä pelitaktiikoilla havainnollistanut valmentaja hyllytetty

Seksistisiä pelitaktiikoita käyttänyt valmentaja on hyllytetty tehtävästään toistaiseksi, kertoo Ruotsissa tapauksen tiimoilta näkyvästi esillä ollut salibandyseura FBC Engelholm lehdistötiedotteessaan.

Seuran hallitus piti ylimääräisen kokouksen, jossa käsiteltiin seuran 14-vuotiaiden poikajoukkueen tilannetta. Valmentaja käytti harjoituskuvioiden havainnollistamisissa härskejä naisiin viittaavia kielikuvia, mikä huomioitiin Ruotsissa eri medioissa laajasti.

FBC Engelholm kertoo perjantai-iltana julkaisemassaan tiedotteessa käyneensä keskusteluja Skoonen salibandy- ja urheiluyhdistysten sekä Ruotsin Salibandyliiton kanssa valmentajien koulutuksesta vastaavien tapausten ehkäisemiseksi.

Seura painotti aiemmin lähettämässä lehdistötiedotteessaan, että kyseessä oli yksittäisen valmentajan käyttämä valmennusmateriaali, josta seura ei aiemmin ollut tietoinen. Seura myös pahoittelee tapahtunutta syvästi.

Pääkallo.fi:n jälkeen tapauksesta uutisoi Suomessa perjantaina muun muassa myös Helsingin Sanomat.

2 comments

  1. On se hyvä juttu tämä seksinpelko. Onneksi saatiin tuokin hyllytettyä, ettei nuo murrosikäiset pojat kuule tai kiinnostu aiheesta lisää..

  2. Ruotsin valmentajien on syytä siirtyä takaisin vanhoihin ”läpsäise Hans-Görania takamukselle” ja ”revi Börjeltä vaatteet pois” -taktiikoihin poikajoukkueissa. Näistä loukkaantuvat tuskin jaksavat nostaa yhtä suurta älämölöä tyhjästä 😉 (kevennys)