SSV nousi voittoon – Loviisan puolustaja kieltäytyi kommentoimasta ottelua

Teemu Kortelainen (oik.) on palaamassa tuttuihin maisemiin. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Teemu Kortelainen, Loviisan Tor
Teemu Kortelainen Loviisan maalissa pelasi hyvän ottelun. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan keskiviikon kierroksella ankarasti taistellut Loviisan Tor oli lähellä yllätystä SSV:n vieraana. Päätöserässä pallollisen pelin lähes täysin menettäneen Loviisan 5-4-johto kuitenkin haihtui SSV:n mätettyä kolme maalia kahteen minuuttiin. Pelikieltonsa kärsinyt Loviisan Tuomas Savukoski kieltäytyi ottelun jälkeen kommentoimasta peliä millään tavalla.

Savukoski ei sanonut tarkempaa syytä toiminnalleen. Todennäköisesti tämä ”mediahiljaisuus” liittyy jollain tapaa puolustajan kärsimään kahden ottelun pelikieltoon.

SSV lähti otteluun pahasti siipirikkoisena ja päävalmentaja Mika Ahonen oli kotona kipeänä. Katsomossa niin ikään kipeän kakkosvalmentaja Kristian Björkstenin kanssa peliä analysoi joukkueen ykkössentteri Harri Forsten.

Takareisivammaansa paranteleva Tero Tiitu ja Markus Huhtimo johtivat Petri Huttusen kanssa joukkueen peliä vaihtopenkillä. Kaiken lisäksi nivustaan pidellyt Santtu Manner sekä Lauri Lehtonen joutuivat sivuun päätöserässä. Huhtimon piti alun perin pelata, mutta Ahosen poissaolon takia hän sai ”penkkikomennuksen”.

– Olihan tämä vähän erilaista. ”Hude” ei vielä tunne pelaajia, joten minun piti myös peluuttaa, Huhtimo selvensi.

Loviisa oli terävimmillään alussa. Valtteri Etholen siirsi takatolpilta Loviisan avausmaalin ylivoimalla. Loviisa rankaisi ottelussa molemmista SSV:n jäähyistä johtaen parhaimmillaan toisessa erässä 2-4.

Joni Niiranen (1+2) vei Teemu Kortelaisen avausheitosta Loviisan ajassa 46.15 vielä 4-5-johtoon. Sen jälkeen Loviisan peli kuitenkin passivoitui entisestään ja tilaa saanut SSV nousi lopulta 7-5-voittoon.

Juho Järvisen ajassa 54.47 takatolpalta viimeistelemän 5-5-tasoituksen jälkeen voittomaaliksi jäi heti perään ajassa 55.10 Aaron Fagerholmin viimeistely maalin edestä. Mikael Järvi kaunisteli lukemat 7-5:een. Järvisen maaliin loistavan lätyn antanut Kimmo Kinnunen (1+2) oli hieman poikkeuksellisesti SSV:n tehokkain.

Loviisan maalissa Teemu Kortelainen pelasi loistavan ottelun ottaen monta isoa torjuntaa. Torjuntoja kertyi 26, kun tänään SSV:n maalissa pelanneelle David Rytychille niitä kertyi vain 8. Rytychille ilta oli vaikea, kun vetoja tuli harvakseltaan. Ottelun tilastot täällä.