TPS:n kaikkien aikojen pistekakkonen tekee paluun

Salibandyliigan TPS:n kaikkien aikojen pistekakkonen, 149 ottelussa pisteet 130+53=183 tehtaillut Jarkko Penttinen (25), on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen kiivaasti pudotuspelipaikkaa tavoittelevan turkulaisryhmän kanssa.

Penttisen syyskausi on sujunut opiskelijavaihdossa Yhdysvalloissa. Valmentaja Perttu Kytöhonka valottaa sopimuksen taustoja.

– Olen todella mielissäni saadessani Jarkon loppukauden koviin vääntöihin ja pudotuspelitaisteluun mukaan. Hän tuo tähän ryhmään todella reippaasti kokemusta, rightin puolen maalintekovoimaa sekä ennen kaikkea härkämäistä voittajamentaliteettia kentälle.

Menneellä kaudella 15 ottelussa tehot 14+7=21 nakuttanut Penttinen ja TPS eivät kesällä päässeet yhteisymmärrykseen sopimusasioista. Nyt Penttisen palattua opiskelijavaihdosta hieman ennen vuodenvaihdetta yhteinen sävel löytyi nopeasti.

– Loppukeväästä oli sellainen tilanne ja nyt on toisenlainen, Kytöhonka hymähtää.

– Turha asiaa sen kummemmin on spekuloida. On ihan päivänselvä juttu, että Jarkko vahvistaa meidän joukkuettamme ja minä sekä koko joukkue otamme hänet ilomielin mukaan ryhmään. Sovimme loppukaudesta nyt ja katsomme jatkoa sitten rauhassa myöhemmin.

Joulutauolla TPS:n kokoonpano täydentyi jo kahdella pelaajalla. TPS pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon maanantaina 9.1. klo 18.30 Turun Caribiassa. Vastaansa joukkue saa Espoon Oilersin.