Video: Näin pelaaja lensi kontaktista kohti lasiovea

Hatsina-Voima-ottelu keskeyttiin puoleksi tunniksi pelaajan lennettyä lasioven läpi.

Hatsina-Voima-ottelu keskeytettiin puoleksi tunniksi pelaajan lennettyä lasioven läpi.

Perjantaina kakkosdivariottelussa Mikkelin Hatsina-Imatran Voima sattui hurja onnettomuus, kun Voiman kapteeni Lasse Heiskanen lensi kesken pelin lasioven läpi. Tälli oli niin kova, että Heiskanen joutui viettämään yön sairaalassa.

Onnettomuudesta on nyt tarjolla videomateriaalia. Videolta näkyy kuinka Heiskanen lentää kontaktin jälkeen ulos kaukalosta. Lasioveen osumista videolla ei näy.

67 comments

  1. Miten ihmeessä kesti niin kauan ennenkuin tuomari vihelsi pelin poikki!?

  2. Samaa ihmettelin. Luulisi että lähempi tuomari huomasi, että nyt meni mies lasiovesta läpi…

  3. Itseäni ihmetyttää, kuinka liitto antaa vuodesta toiseen Hatsina pelata karkeasti alamittaisella kentällä kakkosdivaria ja jokunen vuosi sitten jopa ykköstä. Ja kun turva-alueet eivät ole riittävät, tässä tulos.

  4. Miten noinkin hyvin sijoittuneena tuomareilta meni ohi tilanne, jossa pelataan vain miestä eikä lainkaan palloa? Käytännössä Hatsinan kaveri työntää Heiskasen perseellään ulos kaukalosta kun Heiskanen pyrkii pelaamaan palloa. Tuollaisessa kaukalossa ja näillä turvaetäisyyksillä selvästi jäähyn arvoinen rike. Silmät auki tuomarit!

  5. Yhdyn edelliseen.. Kaveri ei ollenkaan pelannut palloa, tuskin edes näki sitä. Jokohan tosta askista päästäisiin eroon?! Herätys Mikkeli & liitto!!

  6. Ihan karseen kokonen sali. Tuo on ilman lasioviakin vaarallinen.

  7. …tämä viimeinen kommentti oli vitsi…olihan? Täysin puhdas kontakti, valkoinen juoksee tilanteeseen hölmösti eikä jostain syystä varaudu ottamaan vastaan kontaktia. Musta pelaa mailalla kohti palloa ja samalla oikeaoppisesti ottaa hieman suojausta eteen ja vääjäämätöntä kontaktia vastaan. Kaukalon koolla ja turvaetäisyyksillä ei mitään tekemistä asian kanssa, vaan valkoisen pitää tajuta mihin väliin mahtuu ja mihin ei, milloin on odotettavissa kontakti ja miten se otetaan vastaan.

  8. Eihän tossa nyt iha puhtaasta kontaktista voi puhua, jos kaveri vetää LONKALLA laidan vieressä. Ei ainakaan minusta tähän mennessä ole lonkkataklauksia tässä lajissa sallittu. Olkapää olkapäätä vasten kylläkin

  9. Eihän tossa kontaktissa ole oikeasti mitään järkeä. Tarkoituksena pitäisi olla pelata palloa, ei miestä. Tuossa käy pallo mielessä vasta siinä vaiheessa kun kaveri on jo laskemassa lasinsirpaleita käytävällä. Tilanteeseen myöhässä ja oikeaoppisesti lonkalla.

  10. …ettei mustan mailan edes käy lattiassa ennen kuin vastustaja on ulkona kaukalosta. Katso se video ensin, kommentoi sitten.

  11. miten turvalasi edes voi pamahtaa rikki töytäisyn voimasta?

  12. Oma mielipide, yhtäaikaisesti tilanteessa, tumma jopa lähemoänä palloa valkoinen itse ryntää liian pieneen aukkoon- tila vaan loppuu, lopputuloksesta huolimatta ei välttämättä rike, vartaloliike pallon suojaamiseksi.

  13. nimimerkki ”Kai” mistä lähtien on saanut palloa suojata perseellä työntäen ? aivan puhdas lonkkataklaus jopa isomman jäähyn arvoinen…

  14. Tyypillistä savolaista sählyähän tuo on. Vastustajia sen kummemmin kunnioittamatta vedetään, tavoite säilyä itse hengissä kehnoissa olosuhteissa. Pidemmän päälle ei varmasti kenenkään etu pelata niinkuin tuolla on tapana, koska kyllä tuollainen kenttä vie kaikki mahdollisuudet rakentavampaan pallolliseen peliin. Tiukalla fysiikalla ja kovalla sähläämisellä tulos yleensä parempi.

  15. Salibandya pelataan ainakin Sisä-Suomen alueella reippaasti alamittaisissa kaukaloissa ja paikoin jopa niin, että kiviseinä tai palkit ovat miltei kiinni kaukalon laidassa. Mitään turva-aluetta ei ole. Paikoista voisin mainita ainakin Jukolan koulun Hämeenlinnassa ja yhtenä kaikkein karmeimmista Sylvään koulun Sastamalassa.

    Jos näin ei olisi, ei löytyisi halleja kovin helpolla ja liitto tekee poikkeuspäätöksiä.
    Näilläkin paikoilla mm. kouluja remontoidaan ja liiton aluetyön tulisi olla hereillä samoin kuin alueen seurojen. Remontti on se tilaisuus saada halleja uusittua ja saleja suurennettua. Jos näin ei tehdä, ei laajennuksia remontin ulkopuolella aleta suorittamaan. Tilaisuudet on käytettävä ja hereillä oltava lajin etuja ajamassa.

  16. Imho on selvästi käynyt usein Hatsinan peleissä, sillä joukkue onkin nimenomaan tunnettu tiukasta fyysisestä pelistä ja siitä että ei edes yritä rakentaa peliä maissa vaan tyytyy viskomaan kaaripalloa… Halleluja kaaripalloille ja fyysisyydelle!

  17. Lähettäkää nyt ihmeessä kyseinen video Mikkelin kaupungin vapaa-aika lautakunnalle. Kyseinen halli on salibandyn pelaamiselle hengen vaarallinen. On se nyt kumma jos et uutta hallia saada aikaan Mikkelissä.

  18. Jäätävä näyttö kyllä tuomarilta kun taputtaa olkapäätä. Hatsinan pelaajan persekö osui Voiman miehen olkapäähän? Ainakin kyseinen ruumiinosa oli ainoa josta kontakti tuli. Lonkkataklauksen kuuluvat jääkiekkoon, eivät tähän lajiin. Myönnettävä kyllä että tyyli on takuulla Mikkelistä.

  19. Kai on kyl ihan oikeessa. Noin siinä vaan käy jos menee kulmaan kananmunat kainalossa eikä yhtään varaudu kontaktiin(vaan pelaa pelkästää sitä palloa)… Jos molemmat menee yhtä aikaa kulmaan ja toinen loukkaantuu niin ei voi syyttää ketään muuta ku itteesä.

  20. Pari asiaa tuossa ihmetyttää. Tuomari ei vihellä heti peliä poikki, odottiko että kaveri hyppää sieltä lasioven takaa takaisin askiin ja alkaa pelata. Ja katsokaapa taklannutta pelaajaa, ottaa pallon ja lähtee maalin tekoon alakerrasta ehtien jo keskikentälle asti. On siinä mahtanut jo hirveä äänikin päästä kun ukko lentää panssarilasin läpi. Mitäs tuosta, tilaa kentällä, eikun nousuun…

  21. Valkoinen tulee tilanteeseen liian kovalla vauhdilla. Ei kumminkaan aja mustaa selkään ja sen takia vastaan tuleekin laita ja sen jälkeen ilmeisesti lasiovi. Musta on selvästi ensin pallossa vaikka ei sitä mailalla pelaisikaan. Se on kumminkin hänen suojauksessa.

    Halli näyttää muuten oikeasti vaaralliselta, koska vastaavia tilanteita peleissä sattuu melkein aina. Yleensä niiden jälkeen vain noustaan ylös heti eikä vietetä yötä sairaalassa.

  22. Kädestä meni valtimo poikki, ja hengenlähtö oli verenhukan takia lähellä. Nopea ensiapu pelasti. Leikattiin yöllä sairaalassa. Ei pelaa seuran paras pistemies enää tällä kaudella. Pirusti kiitoksia taklaajalle ja Mikkelin parhaalle pelipaikalle.

  23. Siis, millä laseilla katsovat ne jotka väittävät että musta pelaa palloa?? kundihan ottaa pari kolme sivuaskelta lonkka edellä että saa kunnon lonkka kontaktin valkoiseen joka pelaa vain palloa eikä varaudu tollaiseen taklaukseen.

  24. Kyllä kakkosdivarissa pitää varautua siihen kontaktiin, ei palloa voi tavoitella sillä periaatteella, että kyllä se kaveri väistää. Musta on lähempänä palloa, suojaa persiillä ja valkoinen ajaa itsensä pihalle tuosta persiistä. Tottakai harmittavaa, että seuraukset olivat noin vakavat, mutta seuraukset aiheutuivat pelipaikan onnettomista puitteista. Täällä on turha huudella taklaajalle terveisiä, musta pelasi juuri niin kuin tuossa tilanteessa kuuluukin pelata ja voitti pallon puhtaalla kontaktilla.

  25. Eiköhän mustalla ollut tiedossa että vastassa on valkoisen joukkueen paras pelaaja, jota vastaan ”pitää” pelata vähän normaalia kovempaa. Tuskin vahingoittaa halusi, mutta selvästi tuossa annettiin kaverille ”kovuutta” eikä niinkään tavoiteltu palloa.

    Tsemppiä Lasselle

  26. Vaikka tilanne onkin puhdas kaksinkamppailu pallosta niin näkeehän tosta hyvänen aika jokainen omilla silmillään että musta pelaa valkoisen pelaajan ”ulos” tilanteesta perseellään? Mielestäni lonkkataklaukset ei ole salibandyssä millään lailla suvaittavia.

  27. pysäyttäkää video 16sek kohdalle, tässä vaiheessa pelaajien olkapäät osuvat yhteen ja musta on selvästi askeleen edellä valkoisen pelaajaa. valkoinen törmää mustan pelaajaan joka pysähtyy ja ottaa pallon suojaukseen oikeaoopisesti matalalla peliasennolla niinkuin kulmatilanteessa kuuluukin. täysin puhdas kontakti harmillisin seurauksin

  28. Nyt vähä valoja päälle ja kattokaaha video niin monta kertaa uudestaan että jokainen älyää että tilanteessa ei tapahdu rikettä !!!11! Kiviä taskuun heiskaselle T: esa ja vesa

  29. jokainen voi katsoa videota vaikka kuinka monta kertaa, ni kyllähän mustan tarkoituksena on saada Heiskanen pois tilanteesta hinnalla millä hyvänsä! EI tavoittele palloa, Vaikka ensimmäinen kontakti olisikin puhdas, NI perseellähän se tuuppaa sen ulos kaukalosta. KYLLÄHÄN se vaan näin on ettei musta kunnioita vastustajaa yhtään tossa tilanteessa. VÄHINTÄÄN 2minuuttia, mutta mitää tekee tuomarit, no yllätys ettei Savolaiset tuomarit tee mitään!

  30. Eiköhän tuo tilanne ole selvä, ei rikettä.
    Musta on pallossa kiinni (suojaa, ei vielä pelaa mailalla) ja valkoinen yrittää ympäri mutta osuu harmillisesti suojaavaa pelaajaa ja menettää tasapainonsa. Lasiovi ei kuitenkaan ole mustan pelaajan vastuulla, eli ei siitä lasiovesta voi rikettä puhaltaa.

    Jos musta ei olisi suojannut oikeaoppisesti palloa niin luutavasti rike olisi ollut valkoiselta, kun hän olisi juossut mustaa selkään.
    (mikä olisi ollut parempi vaihtoehto näin jälkikäteen, seurauksia katsoen).

  31. Mielestäni on ihan turha ruveta spekuloimaan onko kyseessä oikea vai väärä taklaus, noita tilanteita mahtuu joka miesten peliin ja niitä vain tulee ja joskus tulee jäähyjä toisinaan ei. Oikeanlaisilla turva-alueilla tilanteessa tuskin olisi sattunut mitään vakavampaa ja Lassekin olisi palannu boxiin takaisin, Nyt vain vaarallinen areena johti tosi vakavaan loukkaantumiseen, mutta onnex taidettiin vakavimmilta vammoilta säilyä. Vaarallisia kenttiä on myös muuallakin kuin Mikkelissä joten kaupunkien hallitusten kannattaisi yleisesti ruveta miettimään noita urheilupaikkoja ja niitten turvallisuutta. Jos tästä jotain positiivistä voi ettiä niin ainakin aihe nousee nyt tapetille!

  32. Videolta on aina helpompi katsoa rauhassa ja moneen kertaan. Vastaavanlaisia tilanteita tulee kakkosdivarissa jatkuvasti ja usein puhtaita, ja kun tuomarin on tehtävä ratkaisu saman tien, ei se aina voi mennä prikulleen oikein. Jo näissä kommenteissa ilmenneiden risteävien mielipiteiden perusteella voi todeta, että tilanne ei ole ilmiselvä puoleen tai toiseen.

    Omasta mielestäni tilanne on melkein puhdas, mutta tuo lonkan ylimääräinen liike ansaitsee 2min rangaistuksen, ei kuitenkaan enempää. Jäähyt annetaan syystä eikä seurauksesta. Mistään ajelusta ei ole kyse, ja paha lopputulos on enimmäkseen olosuhteiden, eli pelin kannalta vaarallisen hallin ansiota! Vastaavia kenttiä tosiaan löytyy Suomesta valitettavan paljon.

  33. ja vuelä tuosta väitetystä lonkkataklauksesta, saa olla aikamoinen akrobaatti että pysyy suorilla jaloilla kulmatilanteessa pystyssä. mielestäni hatsinan pelaaja korjaa tasapainoaan matalalla asennolklaan ja se saattaa näyttää perstaklaukselta vaikka suurin kontakti tuleekin puhtaasta olkapää olkapäätä vastaan tilanteesta

  34. Taas äärimielipiteet kukoistaa. Joko tilanne on törkeä tai sitten täysin puhdas. Välimuotoja ei ole.

    Minusta valkoinen pelaaja tulee tilanteeseen huonosti. Hän ei ole valmiina kontaktiin. Musta pelaaja taas jättää pallon osittain huomiotta ja keskittyy kontaktiin ja kun valkoinen ei ole siihen valmis niin tulos on tämä. Perus kakkosen paikka koska lonkalla musta ei minusta tule vaan korjaa tasapainoaan osuman jälkeen niin että tilanne näyttää lonkkataklaukselta.

    Se että halli ei sovellu salibandyyn ei voi vaikuttaa rangasituksen suuruuteen.

  35. Tilanne olisi voinut sattua vaikka kuinka monessa muussakin hallissa jossa vaarallisia esteitä on tuon 1,7 metrin päässä kaukalosta. Pääsarjoista mainittakoon:

    Pasila (päätyseinä ja yleisön sisäänkäyntiovet)
    Spiral-halli (tulostaulupäädyn seinä ja teräspalkit, sekä katsomon reuna)
    Mosahalli (Kahvion porraskäytävä, tulostaulupäädyn seinä ja ovi)
    Loviisa (kaikki seinät)
    Ruskeasuo (tulostaulupäädyn seinä ja betonipalkit)

  36. Lajia 20 vuotta seuranneena ihmettelen tätä ”olkapää vasten olkapäätä” suuntausta lajissa… Valitettavasti yleensä iso koko/massa ratkaisee. Pienempien pelaajien kannattaa pysyä vaihtoaitiossa…
    Ao.tapauksessa oli kyseessä kylläkin puhdas ahterilla taklaaminen.

  37. Tuo tilanne ei todellakaan ollut puhdas, selvästi Hatsinan pelaaja tulee ja työntää ”antaa vauhtia” valkoiselle. Mitä tuohon rantakeitaan kenttään tulee, niin se on aivan surkea. Pelissä hakataan, taklataan ja tehdään vaikka mitä kun tilaa ei ole. Jos ette usko niin tulkaa katsomaan…

  38. Kyseisen videon perusteella ei tuomareilla ole mitään käsitystä tämän päivän vastuualuejaosta, molemmat katsovat palloa. Lähempi (kulmatilanteita valvova, hah!) tuomari kävelee auttamattomasti 10 metriä myöhässä tilanteesta.
    Syy, miksi rangaistusta ei vihelletä (2 min. vaarallinen peli, teon tarkoitus ainoastaan blokata kaveri laidan yli):
    Molemmat tuomarit liian kaukana tilanteesta.

  39. Tilanteessahan ei ole törkeää taklausta, jonka johdosta vauhti olisi niin kova että turvalasista läpi meno olisi suora seuraus, turvalasissa olevan kehikonhan pitäisi pitää lasi kasassa?

    Loukkaantumisen syy oli todennäköisesti monen sattuman summa, pelaajien liian kova vauhti tilanteeseen, liian pieni turva-alue, mustan pelaajan lantion kääntyminen palloa suojatessa joka vauhdittaa valkoisen menoa ja viallinen turvalasi.

    Linkissä tarkempi kuva lasista:
    http://yle.fi/alueet/etela-savo/2012/01/veri_valui_hatsinan_pelissa_3216544.html

  40. Hatsina tehnyt selvityspyynnön, niin taitaa silti oma pelaaja lähteä pitkälle pelikiellolle surkean säälittävästä taklauksesta.

  41. Mitä hyötyä on pohtia tuomarin tekemää ratkaisua? Olisiko toisin toiminta tilanteessa jotenkin lievittänyt loukkaantumista? EI! Hallit on mitä on ja pelissä on kontakti sallittu joten näitä sattuu. Mikäli pelkäät kolhuja ota vauhtia pois ennen laitaan menemistä. Häviät todennäköisesti tilanteen mutta vältyt kolhuilta.

  42. … olenpahan ollut aikoinaan kakkosdivaripelissä, joka pelattiin pienessä hallissa, jossa oli betonitolpat heti kaukalon vieressä. Ennen matsia tuomari piti juttutuokion kapteenien kanssa, jossa halusi erikseen painottaa toisten pelaajien kunnioittamista ja välttämään ”ylikovaa” kontaktia vaarallisissa paikoissa. Sanoi myös, että jäähyjen viheltämistä näissä paikoissa tulee soveltaa hallin turvallisuustason mukaan. Parissa tilanteessa jäähy olisi varmasti jäänyt viheltämättä jos hallissa olisi ollut riittävän paljon tilaa kaukalon ja seinien välissä, nyt ne jäähyt vihellettiin ja mun mielestä erittäin hyvää työskentelyä ko. tuomariparilta. Eri asia tietty on, että onko tämmöinen menettely sääntöpykälien mukaan oikein, mutta ainakin vältyttiin vammoilta. Tosin tuo Mikkelin halli vaikuttaa siltä, että parempi kun siellä ei pelattais kuin seurakunnan sählyjä..

  43. kummallista on mielestäni se että mikäli tuomarit eivät erikseen painota toisten kunniotusta niin eikö sitä pelaajien kesken muuten ole…

  44. Onko toisten pelaajien kunnioittamisen painottaminen joka matsiin muka tuomarin tehtävä?

    Toivottavasti Mikkelin päättäjät pikkuhiljaa heräilevät hallitilanteen kanssa. Toki siellä taistelee samoista rahoista myös muutkin lajit… Kaikenkaikkiaan ikävä tapahtuma. Ja eihän tuo taklaus nyt eirtyisen ruma ollut.

  45. …siitä nyt mitään pelikieltoa ole tulossa, kuten joku jo tuossa ehti lietsomaan.

  46. Joka toinen väittää, että rike on tapahtunut ja joka toinen väittää ettei mitään rikettä ole tapahtunut.
    Tämän klipin jälkeen moni toivottavasti ymmärtää kuinka haastavaa tuomarin tehtävä on. Voimme nähdä klipin useaan otteeseen mutta siltikään emme pääse yhteisymmärykseen onko kyseessä tapahtunu rike vai ei. Vaikka näemme sen hidastuksesta…
    Mietippä miten nopeasti tilanne tulee kentällä eteen.

  47. Tämä on juuri sitä jätettä mihin salibandy on menossa… Otetaan miestä kuin viimistä päivää ja aletaan muistuttaa enemmän jääkiekkoa kun taitolajia…ei näin.

    Kauden pelikielto tollasista ja taklauskielto koko lajiin!

  48. Ei tuosta mitään rangaistusta tarvitse eikä pidäkään antaa. Tilanteessa Hatsinan pelaaja tulee kovaa tilanteeseen ja on valmiina ottamaan ImVon pelaajan iskun vastaan. Heiskasen Lasse ei ole itse valmiina vaan keskittyy pallon tavoittelemiseen. Itsekin olen muutaman kerran hävinnyt kulmatilanteen samalla tavalla 100-0. Ikävää, että tilanne johti vaaralliseen loukkaantumiseen.

    On hyvin valitettavaa, että liitto yleensäkin sallii tuollaisissa halleissa pelejä pelattavan. Toivottavasti tällaisten tilanteiden kautta herätään, eikä tyydytä enää vain keskustelemaan asiasta.

    Pikaista paranemista Lasselle!!!

  49. Mitä joskus ollut suomencupin pelejä Turussa. Yksi liikuntahalli missä kattorakenteet ovat niin matalalla. Että korkeampaa palloa on ihan turha heittää. Osuu rakenteisiin meleko varmasti. Vaihtoalueilla ei mahdu kulkemaan päädystä päätyyn. Onneksi siellä sentään on mattoalusta. Että on nuita säälittävän pieniä salibandykenttiä muuallakin. Oulussa onneksi OLS pellaa nykyisin Linnanmaalla. Ettei tarvii siellä Oulun urheilutalon tulitikkuaskissa pelata. Tai muuten hyvä paikka pelata mutta päätyseinä vaarallinen rakenteineen. Ja vaihtoalueet olivat periaatteessa katsomossa. No tuo ei pelinturvallisuuteeen liity mutta kuitenkin.

  50. Kyseinen pelaaja on hatsinan nro.11 Henry Myyryläinen, joka valittiin muistaakseni myös 2000 syntyneiden ikäluokkavalmentajaksi. Treeneissä kuullaan huutoa ”ekana mies, sitten pallo”. Tiedän, kun miehen vetämissä treeneissä olen ollut.

  51. Pitäähän miestä pelata, mutta ei sikailla tartte. En tarkoita että niin tässä kävis. Kropalla pitää pelata ja miestä pitää pelata salibandyssa.

    Tässä tilanteessa on aika hurjan näköinen vauhti molemmilla… Ei näytä pahalta videolla, hallin rakenteiden takia kävi näin.

  52. No nyt asia on korjattu kun lasin paikalla on vaneri. Kestää paremmin kun joku meinaa juosta käsi edellä läpi…. 🙁

  53. No ehkä kroppaa saa käyttää. Mutta vaaralliset laitakontaktit on otettava lajissa paljon tiukemmin pois. Eri asia jos pelattais vain pelipaikoilla missä 3 metriä tilaa joka suuntaan laidan takana. Näin ei ole, ei edes liigatasolla. Siksi mielestäni taitoa on painotettava ja otettava kovalla kädellä (ankarin pelikielloin) pois tällaiset. Itsekin tykkään että reilussa väännössä mies miestä vastaan saa käyttää kroppaakin. Mutta kovalla vauhdilla laitaan ja töötti mieheen -ei näin. En halua säbää peliksi missä joka tilanteessa saa pelätä taklatuksi tulemista. Taklaukset ei lajin sääntökirjassa lie edes sallittuja. Halukkaat voi mennä kiekkokaukaloon. Tarkoituksena salibandyssa lienee pallon toimittaminen vastustajan maaliin useammin kuin vastajoukkue.

  54. Ei näytä pahalta videolla? Ja mies lentää 1,7 metrin päässä olevan oven läpi? Ei kerta kaikkiaan, useimmissa pelipaikoissa on tuolla etäisyydellä melkoisia ylläreitä, betonipalkkeja, törröttäviä metallikaiteen päitä ym. Säännöt tässä laitatilannepelaamisessa on mietittävä uudelleen tai sitten salibandy on siirrettävä halleihin missä sitä tilaa on…taitaa jäädä muutama pelipaikka Suomessa jäljelle. Suojavarusteita ei ole ja laita on vaarallisen matala, yli lentää helposti. En näe muuta vaihtoehtoa kuin sääntöjen tarkistuksen, muuten tulee vielä huonolla tsäkällä ruumiita.

  55. Todella naurettaa tuollanen syyttely/sääntöjen muuttelu. Tuollasii tilanteita tulee liigassakin 5-10 joka pelissä, mutta siellä miehet on valmiina ottaa iskut vastaan eikä mee tuolleen itsemurha meiningillä nurkkaan. EI sinne nurkkaan kannata mennä jos ei varaudu kontaktiin. Kyseinen loukkaantuminen harmillinen, mutta niin siinä vaan käy jos ei varaudu kontaktiin.

  56. Ihan vähän meinannut keskustelu karata väärille raiteille. Aivan turhaa jeesustelua rangaistuksista. Makuasia, että kuuluiko antaa 2min vai ei. HM menee tilanteeseen kovaa, kuten yleensäkin. LH juoksee ahtaaseen väliin, kuten yleensäkin. Tilanne ei tullut kenellekään yllätyksenä, kaikki olivat täysin valmiita tulevaan törmäykseen. Nyt vaan oli huonoa tuuria roppakaupalla mukana.

    Nyt päästäänkin ehkä tärkeimpiin asioihin tuossa perjantai-illassa. Lasse selvisi tilanteen vakavuus huomioiden suht onnekkaasti, koska oikeasti todella vakavankin loukkaantumisen mahdollisuus oli olemassa. Toki loppukaudella häntä ei Voiman paidassa nähdä. Toisena tärkeänä asiana pitäisin tilanteen saamaa mediahuomiota. Nyt luulisi viimeistään kaupunkien päättäjät ja liittojen herrat heräävän, ei nykypäivänä enää pysty salibandyä pelaamaan pikkusaleissa. Jopa kakkosdivarissakin pelaa jo ihan oikeita urheilijoita! Luulisi palloiluhalleihinkin olevan varaa, kun kuitenkin jo melko pienistäkin kunnista löytyy jäähallit ja tekojääradat yms.

    Ainii Hatsina voitti 15-7

  57. Olis Myyryläisenkin aika hieman miettiä omia tekemisiään kentällä. Tuosta tilanteesta 2 minuuttia ja ylivoimalla jatketaan. Hallissa toki vika että tilanteessa lopulta kävi miten kävi. Ei ole eka kerta kun kyseinen kaveri ajelee sääntöjen rajamailla, väärällä puolella. Tosin yleensä totuttu tilanteen ulkopuolella tapahtuviin blokkeihin puun takaa sekä junnumaisiin avautumisiin.

    Muistetaanhan nyt kuitenkin että vaikka tuomarin tehtävä on hankala, pitää tuomarin aina huomioida olosuhteet tuomioissaan. Tärkein tehtävä on pitää peli puhtaana ja turvallisena pelaajille. Ja tässähän ei pelata liigaa vaan kakkosdivaria. Peli on tarkoituksella kovempaa liigassa sillä siellä pelaavat kovemmat äijät. Kakkosessa jossa osa harjoittelee esim. kerran-kaksi viikossa ei voida sallia yhtä kovaa peliä kuin liigassa. Muuten näitä tulee reilusti lisää.

    Paranemisia Lasselle.

  58. en tajuu miten se vaikuttaa että kakkosdivarissa pelaa jo kunnon urheilijoita. Mietitään tonne 5div pelit missä pikkasen ylipainoset kaverit vääntää ja toinen tuuppa toista ni veikkaan et se lentää vähän viel holtittomammin tonne. Kyl mun mielestä tää pitää pohtia tuomareitten kunnolla koska onhan sun pakko vetää täysii toista olkapää olkapäät vasten jos vastustajakin tekee sitä. ei sinne voi mennä väistelee. Totta kai aina voi välttää kontaktin jos haluaa mutta sitte kyl voi varautuu hävii pelinki. Missä halleissa ite oon pelannu 15v ni kaikissa löytyy ihan samanlaisia juttuja missä voi satuttaa ittensä erittäin pahasti. täällä moni on kirjottanu lätkästä ni verrataa nyt sitte siihe. Mun mielestä vastaava tilanen olis että kaveri taklaa 50-50 puhtaasti/epäpuhtaasti kaveria kuka loukkaantuu pahasti niin kyllä siit pihalle lentää ja sitten mietitään ja tutkitaan että tuleeki lisää pelikieltoa. Ihan sen takia että saatas linja tollaselle hommalle

  59. …ei voi olla perusteena seuraus, vaan itse teko. Jos teon tunnusmerkit eivät täytä edes jäähykynnyksen ylittymistä, niin miten siitä voidaan huudella ulosajoa/pelikieltoja. Joku järki nyt näihin kommentteihin.

  60. Ihan vaan Muikulle tiedoksi, että kun poistutaan ruuhkasuomesta alueille missä hallivuoroja on saatavilla ilmaiseksi tai halvalla ja se kakkosdivari on ehkä kunnan tai kaupungin kaikkien lajien korkein sarjataso, niin on ihan tavallista että kakkosdivarijengi harjoittelee kolme, jopa neljäkin kertaa viikossa.

    Meilläkin aikanaan oli vuosikausia treenit ma, ke, to ja lisäksi tiistaisin pelivuoro kakkosjoukkueen kanssa (joka pelasi kolmosdivarissa).

    Sarjapelien lisäksi pelattiin puulaakeja, joten kakkosdivarista vapaina viikonloppuina oli aina puulaakipelejä.

    Pitempien pelimatkojen vuoksi ei haluttu nousta, parina vuonna jouduttiin tosin nousukarsintoihin missä piti sitten hävitä nousu välttääkseen.
    Mutta muutoin me vedettiin kyllä sekä kesätreenit että talvi ihan tosissamme.

    Eikä tasan tarkkaan oltu ainoa sellainen puolitosissaan vetävä kakkosdivarijoukkue tässä maassa.

    Urheilu, ja erityisesti saba, vaan on niin pirun hauskaa touhua.

  61. Edellinen siis vastauksena nimimerkille ”Peiliin katsomisen paikka
    1.2.2012 11.02”, eikä Muikulle.
    Sori, mun moka.

  62. Käsittääkseni ei ollut ensimmäinen kerta kun sählynpelaaja lentää lasiovien läpi. Ensimmäinne pelintilanteessa tapahtunut onnettomuus kylläkin.

  63. Turhaan veti taklauksen loppuun asti, pienempikin tööttäys olisi riittänyt. Taklaajaa en syytä mutta tuomareita siitä syystä että peliä ei tuollaisen tilanteen jälkeen pistetty poikki ja mies ei tilanteen jälkeen kakkosta istunut. Toisen moitteen saa hallin puutteellinen/kokonaan puuttuvaa turva-alue. 2.div on kuitenkin jo niin kovatasoinen nykyään että normaalisti miehet lentelevät laitojen yli laitakahinoissa mutta kuitenkaa lasin läpi lentämistä ei ihan joka pelissä satu..