SPV:llä onnistui kaikki, Josballa ei mikään – tulos 15-0

Josban tilanne näyttää valoisammalta kuin viime kaudella. Arkistokuva: Jari Turunen

Arkistokuva: Jari Turunen

– Joensuu hiljenee 0-11 tilanteessa, kuului Josban viimeinen Twitter-päivitys sunnuntai-illan Josba-SPV-ottelusta.

Kommentti tiivistää hurjiin 15-0-lukemiin päättyneen ottelun kulun asiallisesti. SPV vei ja Josba vikisi. Josba ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa, ainakin jos joukkueiden otteluraportteihin on uskominen. SPV:llä yksinkertaisesti onnistui kaikki ja Josballa ei mikään.

– Niin kummalliselta kuin se saattaakin kuulostaa, Josba tuli otteluun myös pirteästi ja säilytti ilmeensä loppuun asti. Missään vaiheessa joensuulaisten yritys ei lakannut, vaan joukkue haki kuparisen rikkomista täysillä loppuun asti. Tänään SPV ei kuitenkaan antanut siihen hirveän monta todellista paikkaa. Ja loput hoiti sitten varmasti maalivahti Ihme, SPV:n otteluraportissa kerrotaan.

– Josba yritti koko pelin ajan pelata aktiivista peliä, mutta joensuulaiset olivat koko ajan pikemminkin kaksi tai kolme kuin yhden askeleen jäljessä. SPV:n ykköskenttä oli huikea, ja se käytännössä ratkaisi pelin ensimmäisessä erässä kuudella maalillaan. Josbasta ei ilonaiheita löytynyt. Maalivahti vaihdettiin, ketjut sekoitettiin ja palattiin jopa takaisinkin, mutta tänään mikään ei auttanut. Tällaista on urheilu, Josban otteluraportissa puolestaan kerrotaan.

Illan tehomiehiä olivat Mikko Kohonen (6+0) ja Sami Koski (3+3). Nollapelin saalistanut Jarno Ihme joutui torjumaan vain yhdeksän kertaa.

Voitto oli SPV:n liigahistorian suurinumeroisin. Vastaavasti tappio oli Josban historian suurin. Sentään koko Salibandyliigan suurin voitto/tappio ei ollut kyseessä. Vuonna 2007 sekä Pirkat-SSV että HIFK-SSV päättyi lukemiin 1-17.

Josba-SPV-ottelun tilastot. Josban ja SPV:n otteluraportit.

Illan muissa kamppailuissa Loviisan Tor haki täyden pistepotin NST:ltä lukemin 8-6 ja Oilers kaatoi FBT Porin 10-4.

Ensi perjantain päätöskierrokselle jäi paljon ratkottavaa kun niin runkosarjan voitto, kahdeksas pudotuspelijoukkue ja suora putoajakin ovat vielä auki. Mikäli kärki SPV kuitenkin selvittää kotonaan jumbo M-Teamin, varmistuvat samalla sekä SPV:n ykköstila että M-Teamin suora putoaminen.

Tänään varmistui, että TPS:n kausi päättyy runkosarjaan ja NST karsii liigapaikastaan. Nokian KrP, Loviisa ja Josba ratkovat viimeisen play off -joukkueen, ja tasapisteissä etu on tällä hetkellä nokialaisilla parhaan maalieron vuoksi.

Päätöskierroksen ottelut: NST-Nokian KrP, Loviisan Tor-Josba, Oilers-Classic, TPS-Happee, Koovee-SSV, SPV-M-Team ja Tapanilan Erä-FBT Pori.

30 comments

  1. Mutta on kyllä aivan käsittämätön tulos Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Vaikka olisi kuinka huono tuuri tahansa, et voi vain hävitä peliä 0-15 kotikentällä! Tai voit tietenkin, mutta asia herättää kysymyksen, että kuuluuko Josba salibandyliigaan? Kuuluuko muutama muukaan häntäpään porukka? Toki pitää muistaa, että kyseessä oli yksittäinen peli. Onhan Josba varsin hyvin pelannut viime pelinsä, mutta silti, tämmöinen tulos on häpeäksi lajille.

  2. Kiekossa vastaava tulos olisi ollut joku 8-0 tai 9-0 ja sellaisia sielläkin on nähty. Tämä oli todellakin vain yksittäinen tulos.

  3. Jos Josba ei kuulu liigaan, kuuluuko sitten myöskään Erä,SSV, Nokian KRP tai varsinkaan sen alapuolella olevat joukkueet. Tasoeroja on aina ollut ja tulee aina olemaan, tällä kertaa SPV vaan sattui raiskaamaan sitten Josban ihan loppuun asti.

  4. Jääkiekossa Saipakin hävisi vastikään Pelicansille 10-3. Olikos englannin valioliigassakin äskettäin joku 8-0 tulos? Näitä yksittäisiä väsähdyksiä tulee lajissa kuin lajissa pitkässä juoksussa. Eri asia, jos joukkue häviää koko kauden samanlaisilla numeroilla, niin voidaan kysyä kuuluuko joukkue sarjaan. Tosin kun liiga on avoin ja divarista voi nousta, niin jokainen liigassa pelaava kuuluu liigaan. Suljetussa sarjassa kyseenalaistaminen olisi perustellumpaa.

  5. Suomen cupin välierä Classic -SSV 10-2. SSV ei kuulu samaan sarjaan?

  6. Eiköhän oo Josbakin parit kovat matsit voittanu. SSV:kin hävis Cup-playereissa Classicille vastaavin luvuin. Saisi kieltää sellaisten joukkueitten pelaamisen kokonaan!

  7. Ei sillä että puoltaisin liigan pienentämistä, mutta onhan 8 maalin ja 15 maalin voitossa aika iso ero.

  8. Vertaus SSV:n Classic-tappioon ontuu ja pahasti. On pikkaisen eri asia hävitä 8 maalin kuin 15 maalin erolla (siinä on eroa melkein tuplasti!) ja vielä siten, että ei kykene itse tekemään yhtään ainoaa maalia.

    Tämmöiset 0-15 -jengit pois liigasta!

  9. Mites se kolme päivää sitten pelattu Peliveljien kotiottelu päättyikään, Keke?

  10. Mahtavaa kun nuo Classicin fanit suuttuvat aina nii hemmetisti noista provoista 😀

  11. Classicin fanit suuttuvat? Tarkennatko sfasf vähän, että mikä näistä viesteistä ilmaisee tota ”nii hemmetisti” suuttumista?

  12. Jos yhden ottelun tulosten perusteella mietitään kuuluuko joku liigaan ja ei, niin kuuluko SPV liigaan ku hävisi Porille ? Pori voittanut 4 matsia tällä kaudella ja yks tosiaan SPV. Vaikka nyt on rumat lukemat, niin kuten monet jo sanoneet, että tämä on vain yhden ottelun tulos. Ainahan joku ottelu retkahtaa väkisin kauden aikana. Ja kun verrattiin jalkapalloon, ni voihan verrata, että ManU voitti Arsenalin kauden alussa 8-2, joten kuuluuko Arsenal valioliigaan ?

  13. Haetaanko näillä höpinöillä omalle seuralle huomiota vai mikä lienee taustalla.Peltolan Panda on jauhanut jo vuosia että tampereen seudulla pitäisi olla vain yksi pääsarjajoukkue.Ei se Classicin touhu niin ylivertaista ole että semmoista kannattaa suustaan päästellä.Ja muista seuroista sinnekin pelimiehet tulee.
    Englannissa esim. cupien suuren suosion salaisuus on nimenomaan se lähtökohta,että kaiken tasoisilla joukkueilla on mahdollisuus yllätyksiin.Kyllä säbäliigassakin joka vuosi etukäteen paremmat joukkueet kompastuvat ns. altavastaajiin,sehän se on urheilun suola.

  14. Jännä kun tuloksen perusteella mietitään vaan sitä kuuluuko Josba liigaan vai. Mä mietin lähinnä sitä, että on se SPV kova jengi kun nihkeen lassikki-pelin jälkeen ottaa ”pakkovoiton” lukemilla 15-0.

  15. Niin, pitäisikö sittenkin kysyä kuuluuko SPV liigaan? Pitäisikö SPV:n mennä Ruotsin sarjaan vai jopa mm-kisoihin? Finaali Suomi-SPV olisi kiva nähdä! Ja ei, en ole Seinäjoelta, enkä edes fani.

  16. Kuten lupasin, tässä ois muutama oma pointti minkä takia tuossa pelissä nuin kävi:

    1. SPV:n peli oli todella valmista
    Minä en ole koskaan nähnyt noin vahvaa kokonaissuoritusta liigajoukkueelta kuin mitä näin Peliveljiltä eilen. Miehet oli liikkeellä hyvällä jalalla ja näki että he olivat henkisesti läsnä alusta loppuun. Karvaus oli agressiivista ja terävää, ja SPV katkoi todella hyvin Josban poikkisyöttöjä ja rankaisivat näistä armotta mikä myös pakotti joensuulaiset pelaamaan liikaa laidoissa ja hitailla hyökkäyksillä. Kuten laukaisukartasta huomaa seinäjokelaiset pitivät Josban lähes kokonaan poissa omalta maalin edustaltaan, mikä kertoo onnistuneesta ja uhrautuvasta peittopelistä. Kun Peliveljet onnistuivat Josban pyöritysten (niiden muutaman kunnollisen) aikana vielä tukkimaan syötöt maalin edustalle he, pakottivat paikalliset laukomaan kauempaa, mikä useimmiten kilpistyi jo pelaajiin. SPV:n ykköskenttäkin näytti sisuuntuneen Perjantain Classic-pelin pimennyksestä ja pitivät Josbaa välillä lähinnä pilkkanaan, mikä osin johtui siitä että kotijoukkueella ei yksinkertaisesti ollut materiaalia pitäämään heitä aisoissa. Kaikin puolin siis loistava esitys seinäjokelaisilta.

    2. Josban pelitapa
    Erityistä ihmetystä aiheutti se millä tavalla Josba lähti peliin. Kuten Koponenkin totesi, joensuulaiset yrittivät koko pelin ajan pelata omaa aktiivista pallonhallinta peliään. Tämä kuitenkin kostautui, kun esimerkiksi vastustajan saadessa pallon, joukkue siirtyi 2/3 kentän 1-2-2 karvaukseen, mikä aiheutti jatkuvasti alivoiman omassa päässä, kun SPV yleensä pisti pallon pitkällä syötöllä karvauksesta läpi mikä antoi taas antoi paljon tilaa ja aikaa kärjille (kuten Kohoselle joka viimeisteli aivan jäätävällä prosentilla). Itse tuli välillä mietittyä että halusiko Josba edes taistella pisteistä vai halusivatko he vain pelata omaa pelitapaansa ihan sama mitä tulee. Pelitavallaan he nimittäin antoivat aivan liikaa tilaa SPV:n tasoisella joukkueelle omalla alueellaan, kun esimerkiksi puolen kentän 2-2-1 karvalla ja vähän enemmän vastahyökkäyksiin painottuvalla tavalla olisi ainakin oma pää pysynyt puhtaampana, ja se olisi varmasti myös sekoittanut hieman Peliveljien peliä. Itsekin kannatan Jani Hakkaraisen mainostamaan aktiivista pelitapaa suurimmissa osissa tälläisiä otteluita, mutta tällä kertaa joudun olemaan toista mieltä.
    Josba antoi SPV:n pelata omaa peliään liian hyvin.

    3. Materiaaliero
    Kuten jo aiemmin sanoin, ei Josbalta löytynyt pysäyttäjää varsinkaan Speven ykköselle. Joensuulaisten materiaali ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi laaja, taitava ja kokenut kuin Seinäjoella, minkä vuoksi Josban voitto olisi vaatinut käytännössä ihmettä. Joka tapauksessa tällä pelillä ei sinällään ollut merkitystä pudotuspelitaistelussa, kun Josba joutuu joka tapauksessa voittamaan Loviisan ja samalla toivomaan Nokian tappiota NST:stä sinne päästäkseen (ja saadakseen vastaansa samaisen SPV:n).

  17. Hyvää analyysia nimimerkiltä L176.

    Vastaavia sepostuksia näkisi mielellään lisää Pääkallon kommenttiosastolla. Pääkallon toimitus on usein vain joukkueiden otteluraporttien varassa. Pelin nähneiden lukijoiden kommentit ja analyysit antavat loistavan lisän.

  18. Alkaa niin kyllästyttää nää ulisemiset liigan tasoeroista aina kun tulee kaksinumeroisia lukuja.

    Jengi ajattelee jotenkin jääkiekkolähtöisesti koko hommaa. Kyllähän toi lukema olis lätkässä iso, sählyssä ei mikään tavattomuus.

  19. ..ja kyllä ne pelihalut vähän lähtee kun eka erä menee 6-0. Ei pitäis mutta joskus niin käy, varsinkin jos muutenkin ollu toivotonta se oman jengin peli. Joskus repee sit kunnolla.

  20. SPV rupesi todellakin taas pellaamaan. Viimeinen kotipeli olikin melekosta tuomareille itkemistä. Helmasynti mihin SPV ei ole viimekausina onneksi sortunut. Liigan alkutaipaleella tuo ei ollut uusi ilmiö Peliveljien joukoissa. Mitä peliin tulee. Niin olisi nyt luullut Josban edes jollain tasolla rimpuilevan vastaan.

  21. Ruokonen oli tämän päivän paikallislehti Karjalaisessa myöntäny että vaihtamalla omasta aktiivisesta, lähes koko kentän, pelitavasta passiivisempaan sumppuun olis lukemat saatu pidettyyn 0-8 – 0-11, mutta ei mies halunnu tehä sitä, ilmeisesti siks kun halus tarkemmin analysoida, että mitä virheitä ne tekee omassa pelissään.
    Aika hyvällä, jopa huumorimielellä, tuntu olleen pelin jälkeen.

  22. Olis mahtava nähdä pelin maalikooste, mutta ei sellaista varmaan ole kuvattu..?

  23. jos tilanne on vaikka 8-0, niin ketä kiinnostaa enää painaa sataprosenttisesti ? ei varmaan paljoa kiinnosta pelaajia vaikka 10-0 tilanteessa, että tuleeko vielä muutama omiin…

  24. Kyllä pelimiestä kiinnostaa aina. Mutta sen takia otetaan 15-0 pataan kun ei olla pelimiehiä.