Arponen huolissaan NST:n tilanteesta – vain yksi sopimus!

Tässä keskellä takarivillä istuva Antti O. Arponen on nähty seuraamassa NST:n otteita myös vierasotteluissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Antti O. Arponen
Tässä keskellä takarivillä istuva Antti O. Arponen on nähty seuraamassa NST:n otteita myös vierasotteluissa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pitkän linjan salibandykirjoittaja Antti O. Arponen ottaa NST:n blogissa huolestuneena kantaa miesten Salibandyliigassa pelaavan joukkueen tämän hetken tilanteeseen.
– Eletään helmikuuta, eikä vielä ole tiedossa NST:n miesten liigajoukkueen ensi kauden valmentajaa. Tietääkseni vain yhdellä pelaajalla on sopimus ensi kaudesta. Eihän tämä näin voi mennä!

Viime aikoina muun muassa Josba ja Happee ovat julkistaneet sopimuksiaan. Arponen kirjoittaa viidestä asiasta, jotka pitäisi jo olla kunnossa.

– Kyllä helmikuun puoleen väliin mennessä pitää olla tiedossa: 1) kuka on seuraavan pelikauden päävalmentaja, 2) ketkä ovat muut valmentajat, 3) kuka managerina neuvottelee pelaajasopimukset, 4) ketkä runkopelaajista pelaavat NST:ssä ensi kaudella, 5) ketkä junnuikäiset lupaukset sitoutetaan porukkaan ensi kaudeksi.

– Tässä vaiheessa helmikuun alkupuolella ei ole vielä varmuutta siitä, pelaako NST ensi syksynä liigassa. Se varmistuu vasta lähiviikkoina, mutta eihän se ole mikään este pelaajasopimuksista neuvottelemiselle tai päävalmentajan valinnalle, Arponen kirjoittaa.

Arponen muistuttaa, että pelaaja ei laita nimeään sopimuspaperiin, jos vastuuvalmentajasta ei ole tietoa. Simo Ruuskasen nykyinen sopimus päättyy kuluvaan kauteen, mutta jatkoa ei ole vielä ainakaan julkistettu.

– Lappeenrantaan ei ole saatu liigatason pelaajavahvistuksia muilta paikkakunnilta. Valmennuspuolelle on sentään joskus saatu Joensuusta Mika Muukkonen. NST:n omia kasvatteja on toki tullut muualta takaisin pelaajistoon. Olisiko nyt mahdollisuus saada esimerkiksi valmennuksesta vapaavuotta pitävä Mikko Laurikainen ensi kaudeksi Lappeenrantaan?

– Luulen, että NST on ainoa seura miesten liigassa, jolla on tällä hetkellä tiedossa vain yksi varma pelaaja tulevaksi kaudeksi. Ainoastaan Risto Töllikön voimassa oleva sopimus kattaa ensi kauden.

Lue koko juttu NST blogista.

12 comments

  1. Ei taida kaikilla muillakaan liigaseuroilla olla vielä sopimusta päävalmentajasta saati sopimuksia useampien pelaajien kanssa? Kertokaa, jos olen väärässä.

  2. Taitaa sarjataulukko kertoa sen, missä joukkueiden osalta mennään niin kaukalossa kuin kabineteissakin. Luulisi kyllä NST:llä olevan ammattitaitoisempaa porukkaa taustoilla. Seurajohdon ja taustavoimien kyvykkyydestähän tällaisissa asioissa on kysymys. Kaikilla seuroilla, ja tulokset yleensä näkyy sarjataulukossa.

    Monen liigaseuran jutut tuntuvat pyörivän 1-2 aktiivin varassa. Sehän ei riitä mihinkään.

  3. On se kovaa touhua koota joukkue kauden jälkeen, vaikka liigapaikka säilyisikin. Sellaiset pelaajat joita olisi voinut tavoitella ovat todennäköisesti jo tehneet sopimuksen muualle. Ainakin tämä homma osataan Turussa hyvin, TPS:llä oman uutisen mukaan (http://tpssalibandy.fi/uutiset.html?2090) kasassa 18 pelaajasopimusta ensi kaudesta. Siinä voi joukkue rauhassa keskittyä kauden tärkeimpiin peleihin kun ei samaan aikaan väännetä toimistolla kättä ensi kauden sopimuksista.

  4. Jos NST ei kohta tee sopimuksia, niin kyllä sieltä 2-3 hyvätasoista kaveria lähtee muihin seuroihin. Sehän on ihan selvä juttu.

  5. No ehkä kyseisessä(kin) tapauksessa on paljon merkitystä sillä, mikä on joukkueen sarjataso kauden päätyttyä. Silloin on aikaa pelaajasopimuksiin. Tosin päävalmentaja pitäisi olla jo tiedossa.

  6. Pelaaja- ja valmentajasopimuksiin on ihan normaalia laittaa ns. liigapykälä, eli sopimus koskee liigassa pelaamista/valmentamista. Jos seura ei pelaa liigassa, niin sopimuksen mukaan sopimus raukeaa. Sopimuksia voidaan tehdä 12 kuukautta vuodessa.

  7. Kukas se olikaan aikanaan SBS Enon koutsi Sami…
    En muista sukunimeä. Taisi olla Josbankin peräsimessä.

    Siitäpä kaveri kasvattamaan junnuista kunnon pelimiehiä.

  8. Sami Sorjonen oli muutaman vuoden NST:ssä muistaakseni apuvalmentajana, ilmeisesti opiskeli Lappeenrannassa? Junnukoutsina vei piskuisen SBS Enon B-junnujen mestariksi. Okei, joukkueessa oli sellaisia pelimiehiä kuin Tatu ja Petri Väänänen ja Jussi Tahvanainen. Josban ykkösmiehenä Sorjonen ei tainnut oikein onnistua. Miksei NST:n vetäjäksi? Blogijutussa mainittu Kuula Laurikainen tiettävästi koutsaa ensi kaudella Indiansia.