Divari: PSS nappasi arvokkaat sarjapisteet jatkoajalla

PSS ja Tiikerit jatkavat taistelua sarjapaikasta. Kuva: Iiro Karesniemi

PSS ja Tiikerit jatkavat taistelua sarjapaikasta. Kuva: Iiro Karesniemi

Sunnuntaina pelattiin miesten Divarissa kolme kamppailua. PSS karisti putoamispeikkoa kauemmas ottamalla arvokkaan jatkoaikavoiton SalBasta. Westend Indians puolestaan vahvisti asemiaan liigakarsintoja ajatellen peittoamalla kotonaan ÅIF:n 8-2-lukemin. FoSu:n nousuhaaveet kokivat pahan kolauksen 9-11-tappiopelissä Papasta vastaan.

PSS-SalBa 7-6 ja.
Porvoossa käytiin ns. ”neljän pisteen” kamppailu, sillä kumpikin joukkue taistelee vielä suoraa putoamista vastaan. Raumalaisvieraat nousivat päätöserän kahden maalin tappioasemasta tasoihin Tomi Pihkoluoman ja Tommi Perälän osumilla. Ottelu ratkesi lopulta jatkoajalla pelikellon pysähtyessä aikaan 62.44. Voitto-osumasta vastasi PSS:n Timo Iivonen ja maalin syöttäjänä toimi Petri Mäki. PSS karisti putoamisviivan nyt neljän pisteen päähän, kun SalBalla se vaanii kolme pisteen päässä.

Indians-ÅIF 8-2
Espoon Otahallissa kotijoukkue Indians otti ohjat käsiinsä heti ottelun alusta. Espoolaisjoukkue vei nimiinsä jokaisen erän ja kasvatti tasaisesti johtoaan ottelun edetessä. Ottelun tehopelaajaksi nousi Indiansin Robert Olenius, joka laukoi neljä maalia sipoolaisten verkkoon. Indians on nyt voittonsa ansiosta sarjassa toisena neljä pistettä OLSia jäljessä. Takana hengittää niskaan kaksi ottelua vähemmän pelannut Blue Fox. ÅIF on tällä hetkellä viivan alla suoran putoajan paikalla kahden pisteen päässä
putoamisviivan yläpuolella majailevista Tiikereistä. Molemmilla joukkueilla on jäljellä kuusi ottelua.

Papas-FoSu 11-9
Myös Kajaanissa olivat jaossa tärkeät sarjapisteet molemmille joukkueille, Papasille putoamis- ja FoSulle nousutaistelussa. Ottelun ratkaisuksi muodostui toinen erä, jonka kajaanilaiset veivät nimiinsä 6-2-lukemin. Vaikka FoSun tuttu tehomies Juha Laitila iski jälleen komeat 3+3-tehot, niin se ei tällä kertaa siivittänyt joukkuetta voittoon asti. Tappio oli forssalaisille kirvelevä nousukarsintapaikkaa ajatellen ja ensi viikonlopun FoSu-Blue Fox-ottelussa tulee olemaan erittäin paljon panosta. Papas kohenteli asemiaan putoamisviivan tuntumassa, mutta ensi kauden Divaripaikka ei ole missään nimessä vielä varma.

5 comments

  1. olisi aika mielenkiintoinen tilanne jos tiikerit tippuisi divarista ja kakkosjoukkue nousisi divariin..

  2. Siinä on vain yksi mutta, nimittäin säännöt sanoo että Tiikerit II ei voi nousta Divariin kaudelle 2012-13…

  3. Olenius pelaa vielä nelikymppisenä huipulla. Kaverin ei tarvitse paljoa ottaa askeleita kotiinpäin, kun laukaus on sellainen kun on.

  4. divari=huippu? eiköhän se liiga ole täällä suomessa se ”huippu”. sitä ihmetteln ettei kaveri ei oo vissiin koskaan tainnut liigassa pelata? ei huvita vai ei pärjää? kaverin pelejä on kyllä tullut kateltua ja ihan kelpo sniperhän olenius on 😀

  5. Kyl Oleniuksen piti joskus 100 vuotta sitten olla Hifkissä ja kai se pari peliä liigaa pelaskin, mut muuten on tahkonnu divaria.
    Eihän se nyt nii vanha viäl oo, 78-syntynyt seli 33.
    On niitä liigassakin sen ikäsiä jokunen.

    Ja esim. liigan pistepörssin kakkonen Petri Kauko on vaan vuoden nuorempi kuin Olenius. Ja kolmonen (eli Vänttinen) kaks vuotta nuorempi.

    Oikeesti salibandyn pelaajakin olis parhaimmillaan siinä 30-35 vuotiaana ihan niin kuin miehet on muissakin urheilulajeissa, mutta kun se tahtoo olla niin että työelämä, perhe ja lapset tässä amatöörilajissa saa joko lopettamaan, tai sitten vie sen verran aikaa ja energiaa että treenaaminen ja osallistuminen ei vaan oo enää mahdollista samalla tavalla kuin nuorempana.

    ps. salibandyssa ihan virallisestikin liigaoy:n alaisia ns. huippusarjoja on mliiga, mdivari ja nliiga. Loput on sitten liiton sarjoja.