Ensimmäiset välieräjoukkueet selvillä Sveitsissä

Sveitsin liigan pudotuspeleissä on selvillä kaksi ensimmäistä välieräjoukkuetta, kun Alligator Malans sekä Grasshoppers ottivat viikonloppuna puolivälierien neljännet voitot.

Grasshoppers voitti lauantaina Churin jatkoajalla 4-3 (C:Jani Helenius 1+0 ja Kari Koskelainen 0+1, G: Lauri Kapanen 1+0). Sunnuntaina Churia ei auttanut edes Kari Koskelaisen tehoilta (2+1). Joukkuetoveri Helenius syötti myös yhden maalin, kun Kapasen (0+1) sekä Otto Moilasen Grasshoppers eteni 7-5-voitolla jatkoon. Voitot 4-1.

Alligator Malans raivasi niin ikään tiensä jatkoon voitoin 4-1 voitettuaan viikonloppuna Könizin ensin 5-4 (Jouni Vehkaoja 0+1) ja sunnuntaina 8-4 (Vehkaoja 1+1 ja Markus Olkkonen 2+2).

Sveitsin mestari Wiler-Ersigen näyttää nousevan sillasta otettuaan kaksi voittoa Grünenmattista 6-3 ja sunnuntaina 8-5 (Olli Oilinki 0+2 ja Esa Jussila 1+1). Grünenmattin parhaana pelaajana pidetty Jarmo Eskelinen jäi tällä kertaa pisteittä. Ensimmäisen kerran välieräpaikka on katkolla Wilerille tulevana perjantaina.

Toista tasaista vääntöä käyvät myös Tigers Langnau ja Rychenberg. Viikonloppuna Rychenberg voitti ensin 12-10 Jukka Kinnusen kirjauttaessa huimat tehot 2+5 ja Mikko Hautaniemen säestäessä tehoin 2+1. Sunnuntaina Rychenberg hävisi 6-7 Hautaniemen tehdessä tappio-ottelussa neljä maalia, joista kolme Kinnusen syötöstä ja yhden Mikael Laxin syötöstä. Rychenberg on häviöllä sarjassa voitoin 2-3. Seuraava ottelu pelataan lauantaina ja mahdollinen ”Game Seven” sunnuntaina.