Forssasta rankkaa kritiikkiä – parketeista päästävä eroon

Forssassa ei pelata parkettialustalla. Kuva: Iiro Karesniemi

Forssassa ei pelata parkettialustalla. Kuva: Iiro Karesniemi

Liigakarsintapaikasta taisteleva Forssan Suupparit hävisi hieman yllättäen sunnuntain Divariottelun sarjasta putoamista vastaan taistelevalle Kajaanin Papasille. Forssassa on laskettu, että joukkue on hävinnyt kauden tähänastiset kaikki kolme parketilla pelattua peliään. Seuran mukaan parketeista olisi päästävä pian eroon, ei liiton vaan seurojen omalla kustannuksella.

– Oikeasti ei vaan auta kiukutella, kun SSBL antaa luvan pelata salibandyä sählyalustalla, nyt on suunnattava katseet tulevaisuteen, FoSun nettisivuilla kirjoitetaan.

– Ehkä suuremmat visiot tässäkin hommassa menevät salibandyn edistämisen edelle. Kolmas sählyottelu (parketilla) ja kolmas tappio mokomista sählypeleistä. Huolestuttavinta kuitenkin on, että kaksi sählyottelua (parketilla) on vielä edessä ja karkaako himoittu liigakarsintaottelusarja käsistä tämän vuoksi.

Forssassa ei odotella liiton kustantavan Divariin Salibandyliigan tavoin mattoja, vaan nähdään pelialustan hankkimisen seurojen omana tehtävänä.

– Toivon totisesti, että SSBL:n pyytämien lajinkehittämis (sääntö) ideoiden pohjalta pikkuhiljaa laitettaisiin näitä olosuhdeasioita kuntoon. Varsinkin niin, että maksajiksi joutuisivat ne tahot, jotka asioista hyötyvät, kirjoitetaan FoSun nettisivuilla.

53 comments

  1. Alusta on kaikille sama. Turha Forssassa itkeä siitä, että joidenkin kotisali on parkettipintainen. Ei se Fosun kotiareena ole myöskään paras alusta pelata. Pinnan vaimennus puuttuu, nilkat Ktulee kipeeksi ja pallo pomppii kuin parketilla. Kentän takana olevat turva-alueet ova liian pienet, seinään törmäys on lähellä. Pukuhuoneetkin on kauheat parakit, saako siellä edes pelata liigaa?

  2. Ehdoton kyllä, salibandy on eri asia kuin sähly, jonka parketti muuttaa yllättävän samanlaiseksi.

  3. Totisesti eteenpäin pyrkivien seurojen kannattaa pelata hyvällä alustalla, koska viimeistään liigatasolla ei enää lattioiden eroilla voi hyötyä saada. Kuinka paljon näitä seuroja sitten on, onkin jo eri juttu. Huono alusta tasoittaa erityisesti taitoeroja ja pelkällä kuntopohjalla kun pelataan, niin se ei ole kovin kaunista katseltavaa. Epätasainen alusta vaatii omanlaisen pelityylin ja on päivänselvää, että pelkästään matolla harjoittelevat joutuu ihan eri maailmaan, kun pallon liikkeisiin ei voikaan luottaa. Toisinpäin ongelmaa ei ole, koska parkettijoukkue ei juurikaan kärsi siitä, että pallo pomppii vähemmän ja on helpompi arvioida.

  4. Niin kai te ymmärrätte, että ei Forssalaiset osaa pelata parketilla, koska ei sitä ikinä harjouituksissa tee? kun taas kotijoukkeet yllättäen sitä kokoajan tekevät..

  5. Aina voi pohtia, miksi liigajoukkueilla on kaikilla matto. Luulen, ettei monikaan joukkue liigassa haluaisi pelata pelejä esim. Lappeenrannan urheilutalon parketilla. Mattojen hankinta oli hyvä ratkaisu liigatasolla.

    Turhaa on silti alkaa huutelemaan mattojen/massalattian perään. Resurssit ei vain riitä alemmissa sarjoissa. Parkettijoukkueet hyötyvät kotisalissaan aina mattojoukkuetta enemmän. Se joukkue kuitenkin voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja – lattiasta riippumatta. =)

  6. Onhan matto ehdottomasti paras, ja oikea, alusta salibandyyn. Tästä huolimatta on ymmärrettävää, että parketillakin saa pelata divaria. Johonkin on se raja vedettävä, että koska myös parkettikentät käyvät ja nyt se on heti liigan jälkeen.

    Forssassa voisi tosiaan ainakin katsoa sen verran peiliin, että hankkisi kunnon lämmityksen halliin.

  7. Salibandy parketilla on sama juttu kuin jalkapallo hiekalla tai koripallo matolla. Voidaan niillä pelata muttei sillä ole mitään tekemistä lajin kanssa. Pallon käyttäytymisen lisäksi parketit on yleensä liukkaita joka lisää sählyvaikutusta.

  8. Haluaisin vaan nähdä kuinka monella divari-jengillä tai -seuralla on 10000e heittää mattohankintoihin.
    Liitolta kun saadaan vielä vaatimus matoista divari tasolla niin laitetaan seurat vieläkin ahtaammalle.
    Ei ne tappiot lattiasta johdu, parempi voitti thats it.
    Pelaa, älä mussuta.

  9. Ainoa syy miksi Papas on edelleen divarissa on juuri kyseinen parketti.

  10. Parketti on salibandyn syöpä.En odota,että divarissa seurat hankkivat itse matot,mutta haluaisin että liitto sen tekisi.Ihan lajin edun nimissä.

  11. Epäilen että OLS kärsii taitavana joukkueena kotiparketista koska neljästä tappiosta kolme kotona.

  12. Alasarjojen huikeushan on siinä kun on paljon erilaisia alustoja =) Tuo omanlaiset mielenkiintoiset haasteet ja ei se kyllä pelejä ratkaise.. luulisi fosunki saavan harjoitusvuoron halutessaan jostain parketilta ennen parkettipeliä?

  13. Harmin paikka; surkea ulostulo.
    Ensin fakta: Matto on paras alusta salibandylle. Olen täysin samaa mieltä. Joka paikkaan matot paikalleen.
    MUTTA sitten… Voi voi.
    ”Kolmas sählyottelu (parketilla) ja kolmas tappio mokomista sählypeleistä. Huolestuttavinta kuitenkin on, että kaksi sählyottelua (parketilla) on vielä edessä ja karkaako himoittu liigakarsintaottelusarja käsistä tämän vuoksi.”
    Ei olisi uskonut että forssalaiset, tai kukaan muu, aukaisee suunsa tuollaisen itkun merkeissä. Tilanne on kaikille tasapuolisesti sama. Ennen kauden alkua on tasan tarkkaan selvillä jokaisen joukkueen kotiareenan pelialusta.
    Jos haluaa olla pedantti yksityiskohdissa, niin sitten esim. yksi harjoitus viikossa parkettialustalle koko kauden ajan. Huomattavaa on, että myös ”parkettijoukkueet” kärsivät matolla pelaamisesta, jos treenaavat pelkästään parketilla.
    Tämä tie on kaikkien kuljettava, jos liigaan meinaa mennä. Tsemppiä kaikille, myös Fosulle. Miettikää hieman mikä vaikutus tuollaisilla kommenteilla on toimintanne uskottavuuteen esim. sponsorien silmissä. Väsynyt tekosyy.

  14. Samaa mieltä siitä, että parketit on perseestä. Kuitenkin kaikkiin asioihin ei seuratkaan voi vaikuttaa. Rauman divarijoukkue Salba on monta vuotta yrittänyt saada kotikaukaloonsa mattoa kaupungin kustantamana. Rauman kaupunki on myynyt ajatuksen kaupunginvaltuustolle tähtitieteellisellä summalla, jolloin kerta toisensa jälkeen esityksen päälle on vedetty henkselit punakynällä.

    Viimeksi Salba oli jo valmis keräämään mattoon vaadittavat varat omasta ja yhteistyökumppaneiden pussista, tällöin kaupunki ilmoitti, ettei Salba saa mattoa hankkia vaikka sen itse maksaisikin. Tämä on perin ikävää, ottaen erityisesti huomioon, että salia käyttää ainoastaan Salba ja futsal-joukkue FC Rauma, jotka molemmat haluaisivat matolla pelata/treenata.

    Eli seurojen lisäksi myös osan kaupungin herroista pitäisi herätä.

  15. Ihme itkua, että parketti on säbän syöpä. Kattokaa muitten maitten pääsarjatasoja, siellä pelataan liigaakin parketilla. Ja miettikää lajin juuria ja nykytilaa, on sitä muutakin kuin liiga olemassa.

    Täälläpäin käy kakkosdivarinkin jengit välillä parkettivuorolla kun on tiedossa että vieraspeli pelataan sellaisella alustalla. Siitä voi ottaa mallia, jos mahdollista. Ainahan sitä kotietua on, jos kentän koot ja muodot ja alustat vaihtelevat, ei sitä kokonaan pois saa..

    Toki matolla on kivempi pelata, mutta pitää ymmärtää resurssit ja vähän vois kunnioittaa niitä lajin juuria kuitenkin, eikä vain vaatia joka paikkaan HETI ehdottomasti liigamattoja, jotka maksaa naurettavia summia!

  16. Exel voisi kehittää tasoitukseksi alasarjoihin ”superpallo”Precisionin eli saatais pelistä samanlainen kaikilla alustoilla. Parketilla pelattaisiin normaalilla pallolla ja matto ym alustoilla tuolla superpallolla. Lopputuloksena olisi se, että molemmissa tapauksissa pallo pomppis niin perskeleesti ja ihan miten sattuu…

  17. Siitä ei nyt niin pitkä aika ole, kun vielä liigaaki pelattiin parkettialustoilla. Haki, NST, OLS, SSV, Josba ja Oilers nyt tulee ainakin nopeasti mieleen parkettijoukkueina.

    Aika älytöntä olisi, jos Divariin tulisi mattopakko seurojen kustannettavana. Matoissakin on ihan järkyttäviä eroja, joten pitäisikö sitten jokaiselle paikkakunnalle laittaa samanlainen matto vai saisiko FoSu jatkaa omallaan ja Rangers omallaan?

    ”Happamia…..”

    Eihän jalkapallossakaan nurmikenttä ole jokapuolella samanlainen. Osa pelaa tekonurmella, osa luonnonnurmella ja osa paskalla luonnonnurmella. Jäähallien jäätkään eivät ole missään nimessä identtisiä ja joissain paikoissa jää on surkeaa. Pesäpallossakin on toisistaan poikkeavia alustoja ja tenniksessä siitä on jopa tehty lajin vahvuus.

  18. FoSu vois maksella näitä parkettipaikkakuntien mattoja, kerta hehän siitä hyötyvät mielestään (Varsinkin niin, että maksajiksi joutuisivat ne tahot, jotka asioista hyötyvät, kirjoitetaan FoSun nettisivuilla.)

  19. Se on totta, että salibandya ei kuulu pelata parketilla, vaan matolla. Mutta jotain rajaa nyt tuohon itkemiseen. Minkään joukkueen resurssit ei anna myöden hankkia mattoa divarissa. Liigassa tuo mattopakko on hyvä, mutta ei sen mielestäni tarvitse ulottua divariin asti. Olosuhteet on mitä on, ja niiden kanssa nyt vaan on elettävä.
    Ja Fosun on ihan turha itkeä että nuo 3 parketilla tullutta tappiota pudottaa joukkueen liigakarsinnoista kun kotona (matolla) on hävitty yhtä monta peliä. Lisäksi vieraissa on hävitty myös matolla.

  20. Jos parketti vaikuttaa pelaajien laiskuuteen puolustaa ja muutenkin huonoon asenteeseen, kuten sunnuntaina FoSulla Kajaanissa, niin sitten on syytä valmentajan syytä olla huolissaan isommista asioista kuin parketti….

  21. Taitava joukkue kärsiii kyllä parketista se on varma ja voisin myös väittää etttä jos matolla pelattaisiin joka ottelu niin fosulla ei tappooita noin paljoa olisi eikä myöskään oululla.

    Esim. Papas on tällä kaudella ottanut 2 vierasvoittoa kun taas kotona on tullut 6 voitta ja 1 tasuri pisteitä on viety kotona, ilvekseltä blue foxilta fosulta..
    Eli huonommat joukkueet mitkä pelaavat parketilla hyötyävät siittä erittäin paljon.

  22. Voisiko tässä olla myös matkan kanssa jotain tekemistä Papasin koti- ja vierassaldojen erossa? Papas kuitenkin ottanut molemmat vierasvoittonsa matolta (Blue Fox ja PSS) ja kärsinyt tappiot vieraissa parketilla OLS:lle, SalBalle ja Tiikereille.

  23. Forssalaiset on kitisijöitä ja vielä pahemmasta päästä! Pelin sisällä ja näköjään ulkopuolellakin…
    Heti kun hävitään löydetään syy jostain muusta kun omasta tekemisestä; melko säälittävää.

  24. Joku ei nyt osaa lukea.

    Alkuperäisessa jutuss fosun sivuilla kunnia voitosta annetaan Papasille. Jutussa myös kävi ilmi, että fosulla kesti kaksierää tottua parkettiin. Jutussa sanottiin myös, että liigakarsinnat kiinnostavat fosua, liigasta ei sanottu mitää. Jutun kirjoittaja kritisoi parketteja divarissa. Kirjoittajan nimikin on siellä alla, että ei sitä juttua ole kirjoittanut kaikki fosulaiset tai forssalaiset yhdessä.

    -pientä sisälukutaitoa kommentoijille pliis-

  25. Ihan fiksu kommentti edelliseltä.

    Noin muutoin on turha itkeä että kun on vielä x peliä parketilla. Eikö divarissakin kaikki pelaa toisiaan vastaan sekä kotona että vieraissa, eli samat parkettihaasteet on ollut / tulee olemaan niillä pahimmilla kilpakumppaneillakin.
    Sama kun itkisi että kolmessa vikassa liigamatsissa pitää vielä kohdata Classis, Speve ja SSV, niin siihenkö ne haaveet sitten kaatuivatkin. Joo.

  26. Jos forssassa ei liigakarsintaa päästä niin eiköhän siitä syytetä sitten ihan itseään eikä parkettia. Vaikka parketti ei Fosun etutodellakaan ole!

    PS. Toren kommentti täyttä asiaa.

  27. Liigajoukkueellehan annetaan matto, liiga kauden ajaksi, jos ei ole resursseja hommata sitä, näin olen asian ymmärtänyt. Mutta ei se Forssan mattokaan mikään hirmu hieno ole kun rakoja löytyy joka liitoksen kohdalta!!

    Peliä ei voi pistää alustan syyksi, vielä naurettavampi sanoa niin, kuin että hävisi tuomarin takia!

  28. Tuskin olisi tollasta kritiikkiä tullut jos olisivat kerranki voittaneet. Joku roti oikeesti tohon itkemiseen, naurettavaa laittaa häviötä pelialustan syyksi. Se on kaikille sama! Toisin kun tuomarit joskus, niistä itkemisen vielä sietää jos se on ollut oikeesti aiheellista.. Jos se tosta pelialustasta on nousu kiinni, ni ette te sinne liigaan kuulukkaa!

  29. ”Se on kaikille sama!” -perustelu vasta tekee kirjoittajasta omanlaisen sankarin…. Eihän se nyt ole kaikille sama, jos esim Papas hinkkaa 3-4 kertaa viikossa kuvioitaan ja treenejään sillä pomppuparketilla. Vastustaja tulee samalle alustalle 40 min ennen peliä vetämään alkulämmön ja siihen päälle suoraan peli. Voitteko väittää että pelialusta on kaikille tuolloin sama? No jos puhutaan pelkästä jalkojen alla olevasta alustasta pelin aikana niin kyllä. Tosiasiassa kotijoukkue saa kohtuutonta hyötyä versus vastustaja treenaamalla jatkuvasti parketilla.

    Ja Papas nyt on omaa luokkaansa muutenkin. Lienee ainoa seura, jonka peleissä todella usein vaikka turpaankin on tullut niin kolme parasta (K-Rauta pisteet) menee järjestään kotijoukkueelle… Ei ole vaikea arvata, että kauden jälkeen eniten pisteitä kerännyt pelaaja löytyy Kajaanista. Varmsti täysin ansaittu voitto…

  30. Löytyiskö muten ykkösen jengeiltä rahaa/resursseja maton levittämiseen? Se on min. tunti ennen peliä ja tunti jälkeen. Vaaditaan useampi äijä. Sitä ei pelaajien tyttökaverit pistä paikoilleen.

  31. Zamille: Ehei. mMtot vuokrataan, niitä ei todellakaan ”anneta”. Eli niistä maksetaan isoa hintaa joka tapauksessa.

    Jarnon kommenttiin: Alasarjojen huikeus, siinä olet oikeassa. Itse en kuitenkaan laskisi divaria kovin alasarjaksi kun se lukeutuu vielä pääsarjatasolle.

    Ja yleisesti ottaen olen samoilla linjoilla useimpien kanssa täällä. Parketista itkeminen on aivan turhaa koska alustat ovat tiedossa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Toki on selvää, että taitavimmat joukkueet kärsivät tästä. On silti aivan ymmärrettävää ettei kaikilla divarijoukkueilla yksinkertaisesti ole resursseja hankkia mattoa.

  32. Forssanha kenttä on kuin perunapelto, jokaisen sauman kohdalla hirvittäviä kumpuja taikka rakoja

  33. Nyt kun muistelee kautta 2008-2009 liigassa, jolloin kaikilla joukkueilla ei mattoa ollut, parketilla pelasivat Tampereen joukkueet (Classic, G-Koovee, Krp), Haki, Oilers, SSV, NST, Josba, Happee, FBT Pori. Eli vaatimattomasti 10/14 joukkuetta! Enkä muista kovinkaan monessa otteluraportissa itkua kotietuparketeista, ei edes ”mattojengien” puolelta.

    Ja vielä lisähuomautuksena nyky-Divariin, on siellä yksi espoolainen seura hankkinut samanlaisen maton kuin liigassa. Taitavat hoitaa levityksenkin pääosin itse.

  34. Tuo mattojen hankkiminen olisi tietysti hieno idea mutta toteutus vaikeaa. Ensiksi harjoituksissa sitä, ei ikinä voitaisi käyttää koska kasaamiseen menee 30min vuorosta ja purkamiseen saman moinen. Eli näin joukkueet harjoittelisivat parketilla ja pelaisivat sitten matolla. Liigassahan näin moni porukka jo tekeekin. Myös sillä on mielestäni selkeä ero minkälaisen alusta päälle matto laitetaan. Esimerkiki Iittalassa, jossa liigamatto laitettiin vanhan nihkeän maton/massa päälle tuntuu erilaiselta kuin parketin päälle laitettu matto. Eli jos olosuhteet halutaan kaikkialla samanlaiseksi, niin myös maton alla oleva materiaali ratkaisee.

    Itse olen sitä mieltä, että parketti alustana on huomattavasti parempi kuin nihkeä/huono matto. Muutamat matot ovat sellaisia, että ranteet katkeaa kun yrittää palloa laukoa. Eli samalla voitaisiin ehdottaa, että kaikki huonoilla matoilla pelaavat joukkueet siirtyisivät parkettiin. Pareketti maksaa, mutta säästyttäisiin pelejä edeltävältä kasaamiselta/purkamiselta. Väittäisin, että kyllä ne ”parkettijengit” kärsivät myös matolla pelatessa samoin kuin toisinkin päin.

    Fosu myös saa omasta hallistaan vähintään saman edun kun Papas omastaan. Forssan hallissa on talvisin todella kylmä, matto on kauheassa kunnossa ja pukuhuoneet eivät kelpaisi edes Thaimaan vangeille. Elikkäs laitetaan myös samalla muut puitteet ”liiga/divari” -tasolle.

    Elikkä sinänsä mielenkiintoinen aihe mutta todella vaikea toteuttaa.

  35. jengien pitäisi säästää rahaa ja hankkia sitten vuosien säästämisen jälkeen omat hallit niin ei tarvitsisi maksaa sali vuoroista, purkaa mattoa ja olisi koti joukkueella oma koppi.jos liiga jengi karsisi menojaan ”palkaton kausi” sitenkin saataisiin n.50 000 kaudes tai enemmänkin vaikka classicissa vänttinen tienaa jo yksin kaudesta 36 000e .onhan se hyvä että pelaajille korvauksia maksetaan ,mutta jostainhan se raha pitäisi säästää jos halutaan kunnon puitteet harjoitteluun ja pelaamiseen.sitten kuin oma halli olisi voisi jotain esim. junnujen harjoitus vuoroja pitää mistä saisi rahaa hallin ylläpitämiseen.tulisi seuroille pidemmällä aikavälillä kannattavaksi.

  36. Voi että ihan alustasta kiinni että tappio tuli.
    Se on niin ikävää kun parketilla pallo pomppii… Ja… Niin ja…

    Ei muuta ku lisää treeniä, ni pysyy pallo lavassa
    parketillakin. Käsittämätön aihe valittaa.

    Ei saa suuttuu jos hävii, voittajat harvemmin
    valittavat… Urheilussahan meitä on tasan kahteen junaan.
    Voittajiin ja häviäjiin. Kumpaankohan fosu kuuluu…

  37. Kajaanista kertoivat heti pelin jälkeen molemmista viikonlopun peleistä, että voittaja oli selvillä jo alkulämmön jälkeen. Kärkiporukat kun luulivat hakevansa helpot pisteet puolivaloilla. Fosussakin opitaan joskus puolustamaan ja sitten voittamaan ikävätkin vastustajat.

    Enemmän kuin kotikentän parketti Papaslaisia auttaa etäisyys näistä etelän metropoleista. Joukkueet saapuvat peleihin poikkeuksetta puolitoistatuntia ennen ottelun alkua istuttuaan bussissa 8 tuntia. Vedeä siinä sitten sählyä hyvällä sykkeellä. Sama on poikkeuksetta edessä myös kajaanilaisilla kaikissa vieraspeleissä. Se vaikuttanee tuohon koti ja vierasotteluiden pisteiden epäsuhtaan.

  38. Kiitos tästä tiedosta, yhtä asiaa viisaampi!

    Mutta katsoja 2, ei niitä halleja millään säbäseuran budjeteilla rakenneta… vaikka kuinka monta vuotta säästäis…

  39. … epäilen, että kukaan Suomessa tienaisi salibandyliigassa 3000 euroa kuussa, edes Vänttinen.

  40. Mikä tahansa matto voittaa kyllä ainakin katsojan puolesta parkettipelin katsomisen. Matoilla sentään voi juosta ja luottaa siihen, että pallo käyttäytyy suht normaalisti. Olisihan se hienoa, että divarissa edes jonkunnäköinen matto löytyisi kaikilta. On hieman eri asia pelata (tai katsoa) peliä indianssin kotihallissa, kuin esimerkiksi tikkurilan urheilutalolla

  41. Samaa mieltä. Parketti tappaa taitosalibandyn. Itse kun on harjoitellut vuosia matolla, parketilla pelaaminen on kuin uudelle planeetalle astuisi. Pallo ei pysy millään lavassa ja syötöt lähtee aivan väärällä kovuudella?? Ehkä vika on pelaajassa, ”parketti erottelee pelimiehet”

  42. ”Tässä ihan faktaa” ja sitten lukee ”arviot liikkuvat jopa” 😀 onpas faktaa..

  43. eiköhän nuo faktat ole aika lähellä totuutta ,mutta on tuohon varmaan laskettu henkilökohtaiset sponsori tulot ,että ei kaikki massit varmaan classicilta tule.

  44. Ei todellakaan ole kaikki matot parempia juoksemiseen, kyllä itse olen pelannut monenlaisilla matoilla ja ns ”nilkantappajat” ovat suoranaista sontaa!

  45. On hyviä pelaajia jotka tarvitsevat oikean mailan, lavan ja alustan pelatakseen hyvin. Sitten on nämä vähän hyvää paremmat pelaajat jotka pelaavat mailalla kun mailalla ja alustalla kun alustalla.

    Helppo kuvitella kuinka Forssalaiset ovat itkeneet alkulämpöä ottaessaan kuinka paska lattia on ja siihen keskittyessä ei varmasti pelikään kulje parhaalla mahdollisella tavalla.

  46. Mennää nyt kommentoimaan tätä parkettipohdintaa tonne uuteen juttuun, jossa enemmän faktoja Fosun managerin avautumisesta. Tämä taitaa olla hyvä aihe, kun kirvoitti paljon puolesta ja vastaan kommenttaja.

    Aluperäisessä Fosun sivuilla olleessa Papaspelin jälkeisessä jutussakaan ei ollut ihan kaikkea tietoa, jonka mukaan johtopäätöksiä vedin. Loistavaa touhua pääkallolta ottaa tämäkin asia kunnolla pöydälle. Hienoa Rantaselta kans laittaa reilusti nimi alle ku kriittisen jutun omille sivuille laittaa.

  47. Fosun sivuilla oli maininta dumareiden olleen kuutamolla 60 minuuttia. Ei sitä tuonne lehtereille näkynyt, joten olisin ollut kiinnostunut manageri Rantasen perusteluita siihen seikkaan.

  48. Ainahan nämä ”matolla”/matolla pelaavat itkee parketista, jos tappio tulee. Osa muistaa kyllä mainita vaikka voittokin tulee aina välistä parketista. Tässäkin nähdään eräällä tapaa miten suppeita monet valmentajat on. Jos muuta syytä ei löydy niin haukutaan kaikki muut, mutta peilistä ei varmasti käydä kattomassa itseään saatikka joukkuetta.

    Joskus puhutaan että pelaajille pitäisi pistää hiukan teippiä suuneteen ettei tulisi mitä sattuu möläytyksiä, mutta enemmän se näyttää olevan valmentajat joille se pitäisi laittaa. Puhumattakaan muita joukkueen taustahenkilöitä