Henri Johansson sivuun maajoukkueesta – Joensuun tapahtuma myyty loppuun

Henri Johansson jää taas pois maajoukkuetapahtumasta. Kuva: Salibandyliiga

Henri Johansson jää taas pois maajoukkuetapahtumasta. Kuva: Salibandyliiga

Espoon Oilersin Oliver Wardi ja SSV:n Tero Tiitu on kutsuttu miesten Ruotsi-otteluun Joensuuhun 4. helmikuuta. Wardille, 25, tuleva maaottelu on ensimmäinen A-maajoukkueessa, kun taas Tiitulle, 29, luvassa on jo 115:s maaottelu kaudesta 2000-01 lähtien.

Wardi korvaa puolustuksessa Classicin Janne Lammisen ja Tiitu Nokian KrP:n snaipperin Henri Johanssonin. Poisjäännit johtuvat loukkaantumisista.

Myös muihin kokoonpanoihin on tullut muutoksia. Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa eniten maajoukkue-edustuksia kerännyt Juuli Hakkarainen, debytoi naisten maajoukkueessa. NST-Lappeenrannan 21-vuotias hyökkääjä korvaa sairastumisen vuoksi poisjäävän Eliisa Alangon.

Tapanilan Erän Ilkka Koskea ei nähdä U19 poikien maajoukkueessa. Hänen tilalleen on valittu OLS:n Jari Karjalainen.

Joensuu Areenassa järjestettävä Suomi-Ruotsi-maaottelupäivä on herättänyt suurta kiinnostusta. Tapahtuman pääsyliput on myyty loppuun jo etukäteen. Päivän kohokohtana pelattava miesten maaottelu rakkaiden vihollisten kesken alkaa klo 18.30.

Suomi-Ruotsi-maaottelupäivän ohjelma, Joensuu Areena 4.2. 2012
10.00 Tytöt U19 Suomi-Ruotsi
12.45 Pojat U19 Suomi-Ruotsi
15.30 Naiset Suomi-Ruotsi
18.30 Miehet Suomi-Ruotsi

Suomen maajoukkueiden päivitetyt kokoonpanot löytyvät tuolta.

15 comments

  1. jatkuu,voisimpa vetoa lyödä että johansson on taas pelikunnossa kun liigaa taas pelataan.

  2. 10.2 seuraava peli niin varmasti kuntoutuu siihen mennessä. Onhan se nyt ihan ymmärrettävää, että jos on pieniä loukkeja niin liigaa pystyy pelaan mut jätetään höntsyt sitten väliin

  3. eikä toi kai ihan höntsyä oo, ehkä ei halua puolikunnossa mennä Ruotsia vastaan vääntämään ja jos pitäis antaa kovia näyttöjä.

  4. semmonen pointti vielä, että jos pikkuvaivaakin on, ei ehkä halua riskeerata maaliennätysjahtia 😉

  5. Eipä ole vielä tullut vastaan nuorta pelaajaa, joka ei tahtoisi pelata maajoukkueessa. Jos vain on pelikunnossa. Eiköhän Johanssonkin mieluummin pelaisi Joensuussa. Enemmänkin voisi kysellä SSV:n vanhojen herrojen pelihalujen perään. Onko Ahonen hieman johdatellut päävalmentajan valintoja?

  6. Olen kieltämättä samaa mieltä, että Petri Kauko on pelannut väkevän kauden ja ansaitsisi tämän kauden näytöillään paikan maajoukkueessa. Samalla tosin joutuu esittämään kysymään, että kuka jäisi pois. Itse uskallan röyhkeästi väittää Kaukon olevan Hännistä parempi sentteri mutta SlowHand on kuitenkin maailmanmestari, eikä siis ole huono pelaaja, joten varmasti luottomies siinä mielessä. Hänninen tuntee myös maajoukkueen systeemit entuudestaan toisin kuin Kauko.

    Nyt jalkeilla oleva joukkue ei kuitenkaan ole mikään kokeilujoukkue ja tuosta joukkueesta moni on mukana tulevissa MM-kisoissa. Sentteriosastolta puuttuu vielä Forsten, joten se osasto on kyllä kunnossa, eikä kokeiluille ole niin tarvetta.

    Kauko tosin voisi olla mahdollinen multipelaaja, joka voisi kenties pelata pakkinakin mutta siltikin. Kohonen, Kukkola ja Forsten ovat kuitenkin vahvasti kiinni kisapaikassa. Jussila voi pelata pakkinakin ja sitten on vielä tuo Hänninen, joten kammettavaa on jos maajoukkueeseen aikoo.

    En yhtään epäile etteikö Kauko menestyisi myös maajoukkueessa, eikä yllä mainittu poista sitä faktaa, että Kauko on ollut kauden paras sentteri ja joukkueelleen tärkein pelaaja kotimaisessa liigassa. Kisat ovat kuitekin lähellä ja maajoukkue on erijoukkue kuin Happee.

  7. Johanssonilla oli näitä samoja ”loukkaantumisia” viime periodilla ja Nykky katseli niitä sormien läpi. Viimeisessä EFT-turnauksessa sai sitten kisapaikan, ei paljon sitä ennen mj-tapahtumiin osallistunut. Nyt näköjään tekee samaa, tosin Kettunen saattaa olla näissä asioissa tiukempi kaveri kuin Nykky. Katsotaan miten aikanaan kesäleirit maistuu….

  8. No paljon pelejä, paljon minuutteja ja pikkuloukkaantumisilla pelaa… Vois aatella niinkin päin, että jos Johansson loukkaantuu maajoukkue paleissä isommin, Nokian Krpstä lähtee kolmannes joukkueen maaleista ainakin pois, ehkä enemmänkin …

    Tuskin kukaan muukaan pelaa loukkaantuneena…

    Hyvä pointti ottaa tuo ssv homma esille, kummasti saavat lepoa nyt, ei kai vaan pleijareihin säästellä eihän 😀 ?

  9. Itseäni ihmetyttää tuo Savolaisen roikuttaminen mukana. Kun aina puhutaan pelitavan nopeudesta ja pallon nopeasta liikuttamisesta. Mielestäni Savo ei nyt täysin täytä näitä kriteetejä, vaikka hyviä syöttöjä jakeleekin, kunhan ensin saa pallon mailansa kuppiin ja sitten lähtee.

    Uskallan myös väittää, että Mikko Kohosen peli on ollut melko kateissa, vaikka pistetili näyttääkin uskomattoman hyvältä. Tv-pelissä peli näytti kankealta ja pallo ei millään pysynyt hyppysissä.

    No, ainakin kokemusta näiltä kavereilta löytyy. Missähän on pelimies Lassi Vänttinen?

  10. Mikko Kohosen tehot maajoukkueessa ovat muuten 72 ottelussa 41+14=55 kuin esimerkiksi velipoika Mikan 138 ottelussa käsittämättömät 74+147=221. Esimerkkinä Mika on tiettävästi hieman eri kaliiberia, ja ehkä vähän huono vertauskohde.. Kuitenkin. Mielestäni Mikko ei ole oikein onnistunut maajoukkueessa parhaalla mahdollisella tavalla.

  11. ”Poisjäännit johtuvat loukkaantumisista.”

    Kaikki tietää, että Johanssonilla on aivan omat halut ja huvit. Ja tuskinpa sillä on mitään väliä, mutta sen näkee sitten.

  12. Samaa mieltä muiden kanssa että Kaukolle olisi kuulunut paikka joukkueesta. Mies tehtailee pisteitä ja pistää joka pelissä sata lasissa omien eteen. Savolaisen valintaa en ymmärrä kanssa jos nopeutta haetaan? Ssv:stä löytyisi muunmuassa Pasi Halonen jolla ensi esiintyminen maajoukkueessa oli ihan hyvä alku jännityksen jälkeen ja efc meni loistavasti en nyt muista voittikin peräti puolustajien pistepörssin siellä mutta loistava puolustaja joka osallistuu hanakasti hyökkäyksiin ja osaa ratkaista itsekkin tilanteen tullen. Sami koski kuuluu kyllä joukkueeseen mielestäni. Miehellä on uskomaton laukaus ja peli silmää .

  13. Ei ihme jos tarvii Juuhanssonni huilitaukoa kun,kaveri vetää pelissä joka toista vaihtoa..Loviisassa veti ja kolmannen erän käytännössä kokoaika..ei auttanut 12-6