Jari Kinnunen, voiko Suomi-Ruotsi-ottelut katsoa netistä?

Arkistokuva: Jari Turunen

Tätä herkkua et pääse viikonloppuna seuraamaan netistä. Kuva: Jari Turunen

Suomi ja Ruotsi kohtaavat lauantaina maaottelutapahtumassa Joensuussa. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan otteluista ei ole luvassa lainkaan nettilähetyksiä. Tavoitimme Salibandyliiton toimitusjohtaja Jari Kinnusen. Hän kertoi syyn siihen, miksi nettilähetyksiä ei ole maaottelutapahtumasta luvassa.

Jari Kinnunen, pitääkö paikkansa että Suomi-Ruotsi -tapahtuma on myyty loppuun, eli lippuja ei ole enää saatavilla Joensuu Areenalle?
– Kyllä tapahtuma on loppuunmyyty.

Näkyvätkö Suomi-Ruotsi-ottelut netin välityksellä? Jos eivät näy, niin miksi näin?
– Suunniteltu Netti-Live-lähetys jouduttiin perumaan taloudellisista syistä. Pitkään Ylen kanssa käytiin neuvotteluja lähetyksen toteuttamisesta. Liigalle aiheutuvat kustannukset tuotannosta ja satelliittikustannuksista kohosivat lopulta viisinumeroiksi, siksi toteutus jouduttiin perumaan. Tähän osasyynä oli myös Ylen näyttämien Suomen Cupin finaalien tuotantokustannusten lankeaminen liigan maksettavaksi. Vaikka halua olisi Ruotsi-otteluiden nettilähetyksiin ollut, ei vain taloudelliset realiteetit tätä mahdollistaneet.

Millaista maaottelutapahtumaa odotat Joensuussa?
– Pelillisisesti odotan hyviä ja vauhdikkaita huippusalibandyotteluita. Lisäksi luotan, että vihdoin ja viimein, pitkän tauon jälkeen, Suomi vie maaottelutapahtuman kokonaisvoiton. Luottoni Suomen joukkueisiin on kova. Tapahtuma noin ylipäätään tulee varmasti olemaan hyvähenkinen. Joensuussa ei koskaan aiemmin ole pelattu miesten, poikien eikä tyttöjen maaotteluita. Naisten maaottelu on pelattu hamassa menneisyydessä 1990-luvun loppupuolella. Maaottelut ovat siis harvinaista herkkua pohjoiskarjalaiselle salibandy-yleisölle. Se osaa varmasti arvostaa ja nauttia täysin siemauksin maaottelutunnelmasta ja laadukkaista peleistä. Harmi vain, että katsomoon, Joensuu Areenalle ei mahdu enemmän väkeä. Tulijoita olisi varmasti ollut tuplasti enemmän.

38 comments

  1. Mahtaakohan olla kovinkin kallista roudata hallille yksi kamera ja sille joku vapaaehtoinen käyttäjä ja sitten vaikkapa Youtube Liven kautta tuupata kuva kiinnostuneille? Tarviiko sen välttämättä olla tv-tason stream?

  2. Kuulostaa kyllä varsin erikoiselta että Suomen Cupin kustannukset ”lankeaa” liigalle. Eikö näistä asioista sovita etukäteen? Vai onko näissä joku veto päällä että jos Classic voittaa niin te maksatte ja jos Erä voittaa niin me maksetaan?

  3. …että ”lankeaminen” tarkoittaa sitä että maksaja onkin liiga eikä liitto. Cup lienee liiton sarja? Maaotteluista taas vastaa liiga?

  4. Itseasiassa sen saa todella edullisesti (ilmaiseksi jos vaan löytyy halleilta käytettävissä oleva internet) Tällöin kuvanlaatu ei välttämättä ole kummoinen, mutta parempi kuin ei mitään.

    Edellä olikin Youtube mainittu, mutta vastaavia palveluita on monia. Mielenkiintoista sinällään, että tapahtumasta ei pystytä lähettämään videokuvaa, kun taas meillä on paikallinen puulaaki sarjakin lähettänyt peleistänsä livekuvaa nettiin.

  5. Just joo, pidetään vaan sähly pienen piirin puuhasteluna. Ei suuren yleisön tietoisuuteen, edes netin välityksellä..

  6. Paljonkohan itse kuvaaminen maksaisi, ilman live lähetystä? Varmaankin nettijälkilähetyksellekin katsojia riittäisi ja sen kustannukset maksaisi varmaankin muutama sponsori, jos saisivat lähetykseen mainoskatkot. Ilman mainoksia pelin voisi myös katsoa, mutta silloin joutuisi maksamaan. Tämän kuin laittaisi kansainvälisesti nähdäväksi (kuten Ruotsin liiga), niin tällähän luulisi pääsevän omillekin.

    Kinnunen, herää jo! pakkaa tavarasi, ota JP mukaan ja antakaa osaavien hoitaa asiat!

  7. No kamera vaan käteen ja hommiin paikalliset sählyfanit. Varmasti kuvauspaikka ja netti järjestyy. Kunnon kamera vaan ja noita palveluitahan tosiaan netistä löytyy, pikkutestauksella varmasti sellainenkin, että ei mene jumiin vaikka olisikin useampi tuhat katsojaa. Linkkiä vaan tänne sitten, niin päästään kaikki katsomaan!

  8. Niin, veikkaan että pääkallon kavereillakin olisi tietotaitoa heittää simppeli nettilähetys kehiin. Jos ei tällaiset jutut ole maailmanmestaruuden ja kotikisojen synnyttämän aallonharjan hyödyntämistä niin mitkä sitten?

  9. Joo, kyllä tässä olis vielä 1,5 päivää aikaa saada nettilähetykset toimimaan, jos vain liiton ”HERROILLA” haluja olisi, eikä se rahasta pitäisi olla kiinni, jos ei liikoja vaadita. Tälläiset suuren yleisöön saatavat salibandynäkyvyydet olisi kyllä juuri tuota Repan mainitsemaa aallonharjan hyödyntämistä.

  10. Pahoittelen että olen näin negatiivinen, mutta suuren yleisön eteen ei pelejä nettilähetyksillä tehdä. Nettilähetykset olisivat vain salibandyn laji-ihmisille ja pienelle suurkuluttajien ryhmälle suunnatut. Ellei niitä sitten markkinoisi TV:ssä tai valtaisalla nettikampanialla. Niissä taas ei ole mitään yhden kameran youtube-kuvaa mitään järkeä mainostaa.

    Se on totta, että kuka tahansa tietotekniikasta ja AV-järjestelmistä ja laitteista vähääkään ymmärtävä saisi kyhättyä jonkinlaisen nettistreamin aikaiseksi. Streamin saaminen hallilta palvelimelle ei ole mikään ongelma, siihen riittää aika vaatimattomatkin yhteydet. Pullon kaula on palvelimen lähtevä kaista. Reaaliaikaisen kuvan toimittaminen tuhansille ihmisille hyvälaatuisena (isoina paketteina) yksinkertaisesti maksaa varsin reippaasti.

  11. Jos joku Joensuuhun lähtevä atk-guru laittaa kameran paikanpäällä pystyyn, niin saisiko vaikka tänne Pääkallon kommenttipalstalle osoitteen, josta streamia pystyy katsomaan?

    Matka Helsingistä Joensuuhun paria peliä varten ei oikein innosta, varsinkin kun VR:n ei voi pakkasten takia luottaa.

    Kiitos

  12. Hei!

    Jottei pääse syntymään enemmälti väärinkäsityksiä, mainitsen tässä muutaman lisähuomion. Nimimerkki ”Fakta” tuossa jo kommentoikin varsin asiantuntevasti aihetta. On kaksi aivan eri asiaan näyttää Live-kuvaa netissä (valvontakameratyyppisesti), tai toteuttaa Salibandyn maaottelun netti-livelähetys. Kylmän kameran pystyttäminen hallin nurkkaukseen ja kuvan näyttäminen jollain ilmaisella nettialustalla onnistuu kyllä varsin kohtuullisilla kuluilla. Kysymys kuuluu: palveleeko tämä tarkoitustaan, vai aiheuttaako se enemmän mielipahaa? Todellisuudessa tällaisella toteutukselle kuva on erittäin epäselvä, palloa tuskin näkyy, pelaajien numeroita ei erota jne. Ja jo muutaman sadan yhtäaikaisen nettikatsojan jälkeen yhteys alkaa pätkiä. Tällainen toteutus ei ole sitä mitä kansainvälisen maaottelutapahtuman netti-livelähetysten odotusarvo ja arvostus edellyttää. Tämä olisi omiaan aiheuttamaan katsojissa vain pahaa mieltä ja turhautumista. Itseasiassa netti-livelähetysten maine ja status on ollut huono juuri näiden kehnojen toteutusten johdosta. Oikea, maaottelutapahtumalle ja suuren yleisön palvelemiseksi toteutettu netti-livelähetys tarkoittaa monikameratuotantoa (väh. neljä kameraa, joista 3 miehitettyä), hidastuksia, grafiikkaa, pelikello/tulostaulu ruudussa, selostus jne. Ja tällaisen tuotannon kustannukset kohoavat jo selkeästi korkammiksi. Lisäksi livefeedin siirto ja striimauskustannukset kohoavat merkittäväksi, kun joudutaan vuokraamaan satelliittiaikaa, kuten tässä Joensuun tapauksessa olisi jouduttu tekemään, mikäli olisi haluttu hyödyntää Yle/Urheiluruutu/Veikkaus -näkysyys. Lisäksi pitää varmistaa, että palvelin kestää tuhansien, jopa kymmmenien tuhansien yhtäaikaisten katsojien määrän pätkimättä.

    Ehkä tässä julkisena kysymyksenä voisikin esittää teille/meille salibandyn suurkuluttajille, että riittääkö meille huippusalibandytapahtumista edellä kuvatut edullisesti toteutetut yhden kameran netti-livetuotannot, vai tuleeko meidän tavoitella ja panostaa laadukkaampiin netti-liveläetyksiin toteutettuna monikameratuotannolla, hidastuksilla, selostuksilla jne. Silläkin faktalla, että tällaisia laadukkaampia lähetyksiä saadaan toteuttua harvemmin. Siis korvaako laatu määrän, vai toisinpäin?

    Ystävällisin terveisin j.kinnunen

  13. Kyllä itse olen sitä mieltä että jos tehdään maajoukkuetta, liigaa tai divaria se pitää tehdä niin, että myöskään brandi ei tuotoksen laadusta kärsi.
    Jos siihen ei kyetä taloudellisista tai muista syistä niin parempi säästää ne rahat sitten vaikkapa seuraavaan tapahtumaan ja sijoittaa sitten kerralla niin että saadaan kunnon kuvaa.

    Ainoa sellainen poikkeusmahdollisuus voisi olla paikallistv:n tai media-alan oppilaitosten käyttäminen näissä harjoitusmaaottelutapahtumissa ja tuotoksen julkaiseminen sitten jälkilähetyksenä jossain palvelussa esim. youtubessa.
    Poikkeus siksi, että paikallistv ja media-alan opiskelijat tavallaan ovat ammattilaisia ja jälki on todennäiköisimmin maajoukkueen, salibandyliiton ja salibandyliigan arvoista.

    Luulisi että paikallistv:ltä oikeudet saisi ostettua edullisestikin, jos he innostuisivat otteluita kuvaamaan.

    Toki tähän maajoukkuetapahtumaan ei enää varmasti luovia ratkaisuja ehditä neuvotella, mutta mainitsempa vaan että Joensuun seudulla olisi erittäin korkeatasoista media-alan koulutusta ja oppilastyönä varmasti olisi tämänkin toteuttaminen ollut mahdollista (sorry, en halua olla jälkiviisastelemassa).
    Lisäksi männä vuosina Joensuussa paikallistv:ssä tuli salibandya, joten paikallistv:llä myös olisi tietotaitoa ja laitteistoa ottelun kuvaamiseen (jos siellä enää paikallistv:tä enää edes on, nämähän ovat kuolleet lähes joka kaupungista).

  14. Mun henkilökohtainen mielipide on että tottakai laadukkaisiin lähetyksiin pitää panostaa, mutta heikkolaatuinenkin kuva on parempi kuin ei kuvaa ollenkaan.

    Toki tässä on otettava huomioon se, että laji-ihmisenä tahtoisin vain päästä näkemään ottelut eikä laadulla ole sinänsä niin merkitystä, normaali youtube-taso kelpaisi oikein hyvin. Veikkaan että keskimääräinen Pääkallo-lukija on mun kanssa samaa mieltä mutta suurelle yleisölle ei ole mitään järkeä tällaista markkinoida. Eikö toisinaan voisi silti palvella erityisesti laji-ihmisiäkin?

  15. Esimerkiksi Joensuussa Jokipoikien kotiottelut lähetetään MestisTV:n kantta paikallisin voimin. Ei sielä löytyisi järkevää ratkaisua tähän lähetysongelmaan? Varmasti riittävä kuvauksen taso ja näin saataisiin lajia esille enemmmän. Jos en väärin muista paikallinen ammattiopisto tms on vahvasti mukana tuossa Jokipo-kuvauksessa. Vai ollaanko niin tiukkapipoa ettei kelpaa ku ylen kalusto? Ei mikään ihme että pian petanquekin painaa edelle näkyvyydessä eri medioissa…

  16. Hyvät kommentit Kinnuselta. Juuri tätä tarkoitin omalla kommentillani. Veikkaan että ”narina” tulee juuri pitkälti niiden laji-ihmisten toimesta jotka eivät pääse tai vaivaudu paikanpäälle katsomaan. Kulmakamerakuva tuo tosiaan vaan pahaa mieltä ja toisi entistä enemmän arvostelua liittoa kohtaan kuvauksen toteuttamisesta.

  17. Ja muutenkin tuossa MestisTV:ssä olisi hyvä täky liigalle lajin näkyvyyden kasvattamisessa Suomessa. Ellei päästä hyvin esille kansallisilla kanavilla vaan ollaan jossain maksukortin takana korkeintaan kerran viikossa niin silloin omaa kanavaa pystyyn. Mestiksen kanavan tuottaa käsittääkseni Vaasan paikallinen puhelinyhtiö Anvia yhteistyössä seurojen kanssa. Lähetykset ovat maksullisia, josta kilahtaa eurot seuran lippukassaan ja jokainen saa itse määrittää lähetyksen hinnan. Tällä hetkellä siellä mennään hinnoittelussa niin että selostetut, hidastetut ym lähetykset ovat hintaluokassa 8-12 euroa, ilman selostusta olevat noin 5 euroa. Toteutus on tehty niin että Mestis (liitto) on hommannut joka paikkakunnalle 1 kameran, muut kamerat tulevat paikallisilta toimijoilta. Tottakai se vaatii jonkinlaisen tiimin pyörittämään sitä mutta en epäile yhtään etteikö esim SPV, Classic ja vaikka TPS pystyisi klaanin kasaamaan.

    Miettikää, jos olisi esim PääkalloTV, josta voisit aina ostaa kierroksen pelin kohtuuhintaan niin varmasti olisi käyttöä. innokkaimmat näkisivät oman joukkueensa vieraspelitkin kätevästi livenä. Lisäksi oikein toteutettuna tuo voisi toimia yhtenä sponsorikanavanakin seuroille…

    Ja linkkiä mestisteeveeseen: http://www.mestistv.fi
    Ja huom! Mestikselläkin on diili lähetyksistä Canal+:n kanssa, mutta silti lähetykset onnistuu. Eli ei liene ongelmaa Nelonen Pron kanssakaan…

  18. Joku tuossa jo heittikin, että jälkilähetyskin olisi mahdollinen. Suurimmalle osalle tämä ei tietenkään kelpaa, mutta jos suhteellisen hyvältä paikalta ottelu kuvattaisiin kohtuullisella kameralla, niin voisin mielelläni ladata/katsoa pelin youtubesta tai sitten jostain muusta palvelusta. Itse voisin laittaa vaikka tällaisen pelin jakoon jokaiselle sen haluavalle. Paikan päälle en omien menojeni takia pääse.

  19. Salibandyn ympärille tarvittaisiin samanlaista yhdessä tekemisen henkeä kuin Pekka Haaviston vaalikampanjassa! Sb-fanit odottavat kokoajan liiton tekejän asioita, vaikka itse ei olla hirveesti valmiita laittamaan tikkua ristiin, muutakuin kritisoimalla ahkerasti. Tosin liiton väkikin voisin tulla hieman ulos norsunluutornista ja aktivoida laumaansa erilaisiin some yms. tempauksiin. Muutamia hyviä juttuja onkin tällä kaudella nähty mm. ainakin ssv-spv pelissä ollut nalle-keräys.

    Joku Joensuun katsomossa istuva voi ottaa älypuhelimensa käteen ja laittaa nettilähetyksen pystyyn vaikka Bambuserin – http://bambuser.com/ kautta ja sitten linkkiä jakoon vaikka Pääkalloon. Ja mielellään useampikin, niin kaistat kestää paremmin. Siinä sitten nähdään moniko niistä on oikeasti kiinnostunut..

  20. Oisko tuo ollu mahdollista kulujen kattamiseen, että vaikka jossain olisi ollut (esim niinku katsomossa jotkut ohjelmat) maksullisena peli nähtävissä, esim 5e hintaan..

  21. Sinänsä hienoa että Ruotsi matsi on saanut Joensuun salibandy kansan liikkeelle eli hyvin hoidettu paikkallisesti.

    Miten voi olla mahdollista että liitto tai siis Kinnunen ei ole ottanut huomioon suunnitellessaan tapahtumaa että median huomioiminen ja näkyvyyden varmistamiminen on osa tapahtumamarkkinointia.
    Salibandy tarvitsee pikaisesti apua markkinoinnissa, kaikki muut palloilulajit ovat jo osaavampia, salibandy puuhailee ja haaveilee jos vaikka SUOMI-RUOTSI näkyisi pätkittäin Utuben kautta!!

  22. Eikös tuo käynyt jo tuosta Kinnusen kommentista ilmi että kyse on puhtaasti rahasta. Salibandy ei ole niin hyvä tuote että siitä maksetaisiin joten osa kuluista tulee liitolla.

  23. Itse en ole lajiväkeä (kun edeltä sai käsityksen että salibandyä ei muut seuraa), salibandyn maaottelut toki kiinnostaa. Ihmettelin vaan kun televisiotiedoissa ei ollut mitään tietoa lähetyksestä niin googlella päädyin tänne. Onhan tämä nyt vähän ihmeellistä, varsinkin kun koti-maailmanmestaruutta pitäisi jotenkin hyödyntää, niin tällaisien otteluiden näkyvyyteen ei satsata lainkaan.

  24. Ai että tuollaista lähetystä tai edes puolia sen kuluista ei saataisi mainoksilla katettua. Hölynpölyä.

  25. Miks ei tuu Nelonen Prolta?? Nythän ois ollu paras mahdollinen hetki, kun ne kanavat on näköjään koko viikonlopun vapaasti kaikkien katsottavissa. Miksi? Miksi? Miksi?

  26. ”Miks ei tuu Nelonen Prolta?”

    Varmaan sen takia, että kukaan ei osta maksukanavaa yksittäisten tapahtumien takia, eikä kanavaa kiinnosta toimia lajin, vaan omaksi hyväksi. Nykyään alkaa mennä muutenkin nuo kaupalliset arvot niin pitkälle kaikessa, että tuollaisen lajin sisältä ponnistavan oman kanavan pystytys ei varmaan olisi ollenkaan huono idea. MM-huumalla ratsastamiseen en oikein usko, olipa pelit millä tahansa kanavalla. Kyllä ihmisen kiinnostus täytyy suuntautua itse peliin ja ihan omasta halusta. En usko että MM-kisat loppujen lopuksi nostaa kovin paljon jääkiekon SM-liigankaan katsojalukuja, vaikka keväisin puoli valtakuntaa ei muusta puhukaan. Sitä ruohonjuuri- eli seuratason touhua katsoo juuri ne joita se kiinnostaa. Kattava tarjonta hyvällä laadulla, pitkäjänteistä työtä, oma salibandykanava. Voisiko siinä olla pidemmän aikavälin suunnitelma tarjota lajia kaikille kiinnostuneille?

  27. Mielestäni Kinnusen ulostulo ei tuonut mitään vastausta mihinkään. Jos kerran intoa oli järjestää nettilähetys mutta taloudelliset syyt, kuten Cup tapahtuman kulujen kaatuminen päälle estivät tämän, niin eikö liitossa ja liigassa tehdä etukäteen budjetteja tiettyjen sopimusten perusteella? Eihän tällaisia yllättäviä kuluja muuten voi syntyä.

  28. No nyt on joka tapauksessa se tilanne että peli olisi saanut noin 200 000 katsojaa peruskanavilla, joissa muutakin kuin salibandyväkeä, sen olisi ilmeisesti pystynyt järjestämään jollain muutamalla kymppitonnilla laadukkaasti. laadukkaalla nettistriimillä olisi jo säilynyt uskottavuus. No nyt ei peliä näy mistään. Eli salibandypuolella on nyt vahvasti sössitty. Tämä on justiin sitä puuhastelua mitä ei pitäisi tapahtua. Ja turha kitistä että joidenkin yksittäisten fanien pitäisi aktivoitua ja hoitaa lähetys nettiin, eiköhän salibandyssä ole ammattitoimijoita joiden rooliin tällaiset jutut kuuluu. Henkilökohtaisesti ei niin väliä, afrikan cupit pelit kiinnostaa kuitenkin enemmän huomenna, mutta sivussa olisi esim netistä voinut seurata. Äärimmäistä hölmöilyä tilanteessa kun olisi avaimet saada kiinnostusta lisättyä. Eikä tuo nelos pro homma idea ollut yhtään tyhmä, mitä joku tuossa tyrmäsi samantien. Heillähän on kanava auki koko viikonlopun, joten olisivat varmasti olleet innostuneita jos ajoissa olisi kontaktoitu. Hyvää mainosta maksukanavalle lähes ilmaiseksi. Päitä vadille.

  29. Mutta eiköhän nelonenpro olisi halutessaan lähetyksen saanut toteuttaa, mikäli olisivat olleet halukkaita? En usko että ovat täysin tietämättömiä tilanteesta olleet, kun kuitenkin liigaa näyttävät? Mikäli tietysti liigan puolelta ei ole nimenomaan kielletty, kun on ilmeisesti joku oma lähetys ollut tekeillä, ennenkuin huomattiin että, hupsista ei olekaan rahaa. Mutta kyllä urheilukanavan pitäisi mielestäni pystyä toimimaan myös vähän lyhyemmällä kuin puolen vuoden varoitusajalla, jos halua on.

  30. Eiköhän se kontakti pidä ensin tulla lajin puolelta. Kyseessä ei nyt ole mikään NHL ottelu mitä tarjotaan.

  31. Siis luulisi, että olisi ollut ihan kohtuu idea jättää vaikkapa yksi lokakuinen 4pro -liigapeli pois, että nyt olisi saatu matsi telkkariin.

    Lisäksi ihmettelen vähän, että mitä tuo lentis pyörii tuolla urhoTv:llä. Säbällä kuitenkin 2x korkeammat katsojamäärät ja isommat liigapaikkakunnatkin. Aika upea sopimushan tuo olisi urhon kanssa, esimerkiksi lätkän ollessa maajoukkuetauolla urho näyttää ensi viikolla peräti 6 korisliigaottelua. Olisihan siinä vähän mm-kisafiilis kun saisi joka ilta katsoa matseja.

  32. Ei kai ensikontaktin ole pakko tulla lajin puolelta jos kanava on kiinnostunut ja etsii itselleen sopivaa ja tuottavaa ohjelmaa. Mutta onko tuosta tietoa, ettei lajin puolelta ole tarjottu? Vai vaan arvaus sen perusteella, että eihän ne ole voinut kieltäytyä jos on tarjottu? Se on erikoista jos liiga ei luota ”omaan” televisioijaansa sitä vertaa, että haluaakin näyttää tärkeämmät pelit jotain muuta kautta tai jättää kokonaan näyttämättä, VAIKKA joku olisi innostunut televisioimaan. Eikös pron kautta näkyvät pelit tule myös veikkauksen nettitv:ssä, eli myös nettikuva olisi saatu samalla. Se että meistä kiinnostuneista pelin näyttäminen olisi kannattavaa, ei välttämättä siitä sellaista tee kanavalle. Siksi tuollainen lajin etua ajava, vähemmällä voitolla pyörivä oma kanava ei ehkä olisi ollenkaan huono ajatus.

  33. Totta, lajin oma kanava olisi kyllä hieno, mutta miten siihen suhtautuisi muut (eri lajeja seuraavat)? Ja olisiko kanava kannattava? Suunnitelma olisi kyllä hieno, jos tuolla olisi myös netissä ostettavissa kertalippuja ja sarjakortteja, joilla saisi netistäkin katsottua matseja. Olisiko kuitenkin hyvä juttu, jos välillä lähetyksiä piipahtaisi myös muiden, isompien kanavien puolella (esim.yle, 4pro,urhotv)?

  34. Esimerkiksi Vaasan Sportin pelejä katselee melko luotettavien tietojen mukaan keskimäärin 120 maksavaa asiakasta. Eli reilu tuhat euroa / peli lisää lipputuloja. Ei sillä kuuhun mennä mutta varmasti kattaa aiheutuvat kalustokulut ym ja jättääki jotakin. Ja ennenkaikkea tuo on palvelu lajifriikeille ja ulkopaikkakunnalla asuville katsojille. Liigakarsintojen aikaa (Ässät sarja) katsojamäärät menivät pitkälle yli 1000 tilaajan.

    Tuossa SalibandyTV tms. jutussa olisi loistava mahdollisuus lajille. Lajille, jonka katsojat ovat erittäin aktiivisia netin käyttäjiä verrattuna jopa lätkäkannattajiin. Ja liitto/liiga, jolla rahaa on varmasti kaapit täynnä voisi lähteä tukemaan seuroja ostamalla joka paikkakunnalle yhden kunnon kameran alkuun.

    MestisTV on valmis sapluuna joka olisi helppo monistaa Salibandyn käyttöön. Hyvää siinä on että seurat voivat halutessaan olla mukana tai ei. Pakottaa ei tarvi ketään, mutta veikkaan että halua löytyisi monestakin seurasta. Nyt vain yhteyksiä Anvian suuntaan ja homma käyntiin. Valitettava fakta on sekä Salibandyliigan ja esimerkiksi Mestiksen osalta se, että maksukanavien kautta laji ei mene eteenpäin. Omalla kanavalla menisi varmasti.

  35. Tsekkaa http://www.mestistv.fi sivusto. Pienillä kuluilla (lue talkoilla) seurat itse tuottavat ohjelmat, määräävät hinnat peleilleen ja saavat suurimman osan tuotosta suoraan itselle (pl. operaattorikulut ym). Kannattavuus on varmasti seurakohtaista ja turha odottaakaan alkuun mitään satoja katsojia. Mutta kun esim pleijarit alkaa ja vaikka tiistaina SPV matkaa Joensuuhun niin 200 seinäjokista ostaa palvelun…

    Mestistäkin esitetään joka keskiviikko Canal+ kanavalla (+VeikkausTV) mutta lisäksi on tarjolla nämä seurojen tuottamat lähetykset. Liigakarsinnat tulevat Nelonen Pro:lta.

    Ja kuten mainittiin tuo sapluuna on jo valmiina ja varmasti nopeasti toteutettavissa Salibandyn puolella.

  36. niin, kyllä edes jonkinlainen kuva on parempi kuin ei mitään, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

    positiivista sinänsä, että liiton suunnalta ollaan valmiita kommentoimaan siellä missä ihmiset ovat.