Johansson pyssytti 8 maalia TPS:n verkkoon – Tiitun maaliennätys vaarassa

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP:n Henri Johansson otti aimo askeleen lähemmäs miesten Salibandyliigan maaliennätystä. Johansson paukutti peräti kahdeksan maalia, kun Nokian KrP kaatoi TPS:n lukemin 12-8.

Perjantai-illan jälkeen Johanssonilla on kasassa 61 osumaa. Tero Tiitun hallussa oleva yhden kauden maaliennätys on 63 maalia. Nokian KrP:llä on jäljellä yksi ottelu runkosarjassa. Viimeisessä ottelussa vastaan asettuu vieraissa NST.

Yhteensä Johansson on paukuttanut 25 runkosarjaottelussa peräti tehot 61+29=90. Pistepörssin voittajasta ei ole epäselvyyttä, sillä pistepörssin kakkosena oleva Classicin Lassi Vänttinen on tasan 20 pinnaa Johanssonia perässä.

Johanssonin saalis tällä kaudella TPS:ää vastaan on huima, sillä kahdessa runkosarjaottelussa syntyi yhteensä 17 tehopistettä.

Johanssonin maalitalkoiden lisäksi perjantai-iltana Nokialla tapetilla olivat viimeiset jaossa olevat pudotuspelipaikat. Perjantain kierroksen jälkeen paikasta taistelevat vielä Nokian KrP (21 pistettä), TPS (20), Loviisan Tor (19), Josba (19) ja NST (17). Nokialla ja TPS:llä on pelaamatta yksi, Loviisalla sekä NST:llä kaksi ja Josballa kolme ottelua.

Nokian KrP-TPS-ottelun tilastot.

36 comments

  1. Käsittämätön suoritus.NST on kakun pala,joten ennätys menee rikki varmasti.

  2. Ekassa matsissa tepsiä vastaan tuli 4+5, eli jos tehdyt maalit lasketaan niin sehän on 12 yhteensä. 🙂

  3. Kovia jätkiä molemmat, mutta toivottavasti joka paikassa muistetaan mainita, että Tiitun ennätyskaudella pelejä oli 33, eli seitsemän enemmän kuin tällä kaudella…

  4. Hattu päästä! Täytyy muistaa kuinka kova panos ottelussa oli. Ja Tepsi oli päästänyt todella vähän maaleja kahdessa edellisessä matsissa. Tilastojen perusteella on tainnut H.J. olla lopussa jatkuvasti kentällä, niinkuin pitääkin. Milloinhan menee se kymppi rikki yhdessä matsissa?

    Ja kunpa vielä KRP nähtäisiin pleijareissa.

  5. Toivotaan että Henri Johansson pääsis pleijareihin, huikee äijä.

  6. Toivotaan että Johansson saa vastuuta myös maajoukkueessa, sen verran huikee äijä ! ja kyllä se nro 72 Krp:n playoffseihin hoitaa 🙂

  7. Jos jonkun, niin Johanssonin peliä on ilo katsella – niin näyttävää dominointia. Ja maalintekotaitohan ei Johanssonin ainoa vahvuus ole. Kaverilla on fyysinen osaaminenkin huippuluokkaa,jalat käyvät kuin kärpänpyytäjällä, kulmaväännöistä tämä mies tulee aina voittajana, eikä koskaan löydä itseään laidan takaa häviäjänä. Kaverilla on myös huippu pelisilmä, syötötkin ovat kovia, tarkkoja ja napsuvat aina lapaan. Kädetkin ovat vähintään liigan pehmeimmät ja nopeimmat. Älykäs, kovassa liemessä keitetty pelimies, täydellistä!

  8. Johansson pitää valitettavasti yksin pinnalla organisaatiota, joka kaikista resursseistaan huolimatta uppoaisi muuten surkeaan valmennukseen onnettomaan managerointiin…tsori

  9. aivan samaa mieltä Huuhaan kanssa… Ja ihmetyttää kun Brus ja Reusser eivät pelaa:o vai ovatko he loukkaantuneena? Vai onko myllyniemessä vika? 😀

  10. Uskomaton ukko ei muuta voi sanoa! Eikä todellakaan ollu mitään räkämaaleja…

  11. ..muttei nyt mitään järjettömiä kynäilyjäkään, vaan jäätäviä laukauksia lähinnä ja varmaa viimeistelyä! toivottavasti se ennätys menee rikki, eiköhän!

  12. TPS n valmennus puhuu playoffeihin menosta ei näytä ymmärtävän, että TPS saattaa vielä joutua karsijan paikalle ja vaikkapa puodota I divisioonaan. NST, Loviisa ja Nokia päätyvät 21 pisteeseen, Josba 21 tai 23 ja TPS 20. MOT.

  13. Katsomosta sanoen eilisestä pelistä, tuomaripari Heikkilä Saarinen… Kerrankin voi sanoa että Heikkilä oli mies paikallaan, ja Saarinen oli sitten se toinen jota pillipiipariksi voi kutsua, pilli pärähti aina uloshengittäessä.

    Mutta pelistä: Tiukkaa vääntöä, joka näytti ratkeavan kolmannen erän alussa, kunnes suomalainen johtoasemassa pelaaminen tuli esille, jonkinasteinen määrä shaipaa lirahti housuihin ja TPS nousi hetkessä maalin päähän, eikä kaukana ollut tasoituskaan.

    Onneks Henkalla oli aivan kuningaspäivä ja loppu satiin hoidettua upeasti. Ja kävin miten kävi, niin voisi kyllä päivittää tilastoihin erikseen yhden kauden ennätyksiin 33 pelissä ja nykymuotoisessa 26 pelissä tehdyt piste-ennätykset.

    Henkan maaleissa oli juuri oikea osoite, kyynärpään ja jalan väliseen tyhjään tilaan, tarkka ja veskalle tosi inhottava.

    Yks peli ja hatullinen ois kiikarissa, mutta voitto on tärkein asia mitä lappeenrannasta Krp tarttee! Eiköhän ne ennätysetkin sitten pauku.

    Pikku huomio: Jos kaudessa ois 33 peliä, tällä tahdilla, mikä on itseasiassa kiihtynyt loppukautta kohti, Henkan pisteet ois 80 + 38 = 118 …

  14. Myllyniemi lähtee muuten kauden jälkeen, VARMA! Paikkaajasta ei ole tietoa, mutta ilmeisesti paniikki alkaa KRPllä olla, sillä aika sekundavalkkuja kysytty hommaan naapuriorganisaatioista.

  15. Mietiskelin tossa jotta millä sijoilla Nokia pyristelisi ilman kahta Johanssonia..toiv.näin flunssa aallon keskellä pysyvät terveinä muuten tulee noutaja Lappeenrannassa…jota ei tietysti kukaan toivo…hmmm

  16. Miksi ei TPS-valmennus voisi puhua pudotuspeleihin menosta? Olisi niin suomalaiskansallista pelätä jotain karsintaviivaa. Pudotuspeliviiva on yhden pisteen päässä, karsintaviiva kolmen. Varmaan Turussa osataan laskea että mahdollista on se karsiminenkin vielä.

  17. JOS Salmelalla olisi pokkaa, niin kyselisi koutsiksi jotain nuorta ja kehityskelpoista. Mut todennäköisesti äijä panee rahansa mieluummin johonkin Ahlstedtiin tms…pääasia, että on nimi ja voittanu joskus ysärillä jonkun pelin paikoillaan seisovalla alakolmiolla.

    Oliko esim. Jarmo Härmällä jotain nimeä ennen tätä kautta? Niin se vaan OLS käveli liigaan ja tällä kertaa ihan suvereenisti.

  18. Johanssonin pitää tehdä neljä maalia Lappeenrannassa viikon päästä. Ei mitenkään mahdoton juttu. Hyvin pitää NST:n puolustaa, jos aikoo sen estää. Todennäköisesti koko Nokian joukkueella on vielä panosta viimeisellä kierroksella, joten jännäksi menee kauden päätöskierros perjantaina.

  19. peehoo.Loviisalle Aika turhaa spekulointia. Montako mestaruutta SSV:lla olisi ilman Toivoniemiä? Ukot pelaavat tietyssä joukkueessa ja sillä hyvä.

  20. Kooveelta kysytty erästä entistä pelaajaa, nykyistä valmentajaa ens kauden ykköseksi krplle.

  21. Ssöössööveeellä vähäsen leveämpi rosteri ollut jo vuosia..jälleen mietiskelin ketä Nokialla ? H ja T Johanssonin pisteet yhteen ..mitä jää muille parillekymmenelle..aika laihaa..Terv TUPILLE ja jännätään..

  22. Vähän käy H. Johanssonia sääliksi. Pelaa uransa parhaat vuodet joukkueessa jossa menestyminen on täysin mahdotonta. Hänen täytyy pystyä vuodesta toiseen huippusuorituksiin saadakseen joukkueensa edes sijalle 8. ja sitä kautta pleijareihin ekan kierroksen heittopussiksi. Monessa muussa joukkueessa saisi ”palkinnoksi” huippupelaamisesta mahdollisuuden pelata mestaruudesta ja jopa voittamaan sen. Sopimushan on pitkä ja voimassa vielä useita vuosia. Johansson sai onneksi aikanaan Classicissa pari hopeaa ja pääsi nauttimaan finaaleista. Niitä voi sitten uran jälkeen muistella.

  23. En ihan ymmärtänyt pointtiasi liittyen leveämpään rosteriin.. Väitän, että ilman Toivoniemeä ei olis niin montaa mestaruutta. Jos paikkaajaksi olisi joutunut joku junnu tms. Ei auta vaikka kentällä juoksee Järveä ja Tiitua, jos tolppien välissä on musta aukko.

  24. No ei varmaan nähdä Sössösveessä! Seuraava osoite on Ruotsi ja paksu pussi.

  25. Paksu pussi? Salibandyllä kyllä ei tulla lähivuosina tienaamaan. Kertokaa joku ”ammattilainen” joka elää salibandylla, taitaa suomen pojat ruotsissa että sveitsissä olla osan aikaa töissä. Johansson joo mutta ei taida eläkerahat karttua,ehkä saa tällä hetkellä elääkseen mutta ei kanna hedelmää pitkän päälle…
    Keskiverto kiekkoilija saa saman rahan kuukaudessa

  26. Mika Kohonen tienaa isoa tiliä Ruotsissa, Esa Jussila ammattilainen Sveitsissa. Kohosen palkka-arvioksi muistelisin jostai lukeneena n.70000 euroa (kruunuista muutettuna). Vänttisen Lassi tienaa kotimaassa 3000 tonnia kuussa. Myös muita hyvää rahaa saavia pelaajia löytyy ja käytännössä kaikki maajoukkuemiehet saavat hyvän korvauksen.

    Hyvälle kuuluu maksaa ja mikä ikinä onkaan Henri Johanssonin seuraava osoite niin toivottavasti palkka on tyyliin: tässä on sopimus, kirjoita itse summa siihen. Mies ei ole tältä planeetalta. Onneksi saamme vielä hetken nauttia suomessa hänen taidoistaan.

  27. eli jos 178 maalia on tehty ja siitä vähentää Johanssonien pisteet joita tulee 128. niin jäljelle jää 50 pistettä muille? Pää nyt kainalosta pois ja ajattele mitä kirjoitat.

    Maaleja on tullut 178. ja otat maaleista kaikki heidän pisteet pois??? he ovat yhteensä tehneet 79 maalia. Eli jaossa on vielä 99 maalia. + joitain syöttö pisteitä.

    Ehkä olisi helpompi laskea muiden pisteet kun arvella tehtyjä pisteitä.

    Tässä tulee Nokian sisäisen pistepörssin muita lukuja…
    34, 29, 28, 26, 21, 19, 16 pistettä + alle 10 pistettä tehneitäkin löytyy..
    Helppo laskea että 50 pistettä täyttyy aika nopeasti!

    ———————————————————

    peehoo.Loviisa
    25.2.2012 15.37

    Ssöössööveeellä vähäsen leveämpi rosteri ollut jo vuosia..jälleen mietiskelin ketä Nokialla ? H ja T Johanssonin pisteet yhteen ..mitä jää muille parillekymmenelle..aika laihaa..Terv TUPILLE ja jännätään..

    peehoo.Loviisa
    25.2.2012 15.41

    Ja vielä.. 178/128 !! jää 50 pojoo !!!!

  28. on hieman yli kolmen tuhannen euron hujakoilla.
    Ja se on palkkaa mistä kertyy eläkkeet sun muut, eikä kikkailtuna suurelta osin kulukorvauksiksi siten että jää urheilijapalkkarajojen eläkevelvoitteiden alle, kuten sabassa.

    Okei, on ilo saada rahaa pelaamisesta ja leivän päälle muutakin kuin ylähuuli, mutta mitään kovin kummoista tienestiä se ei sabassa ole.
    Pentti Perusinsinööri, Rauno Rakentaja ja Keijo Kokki, Olli Opettaja ja Paavo Poliisi ovat huomattavasti paremmassa tilanteessa, bonuksena se, että peliuran päättyessä (vaikkapa loukkaantumiseen) on heillä koulutus ja ammatti.
    Nämä meidän sabaniilot joutuvat siinä vaiheessa pohtimaan opiskeluja kaksikymppisten keskellä…

    Tämän kirjoitin vain ja ainoastaan muistuttaakseni urheilevia junioreita opiskelun tärkeydestä.
    Elämä kun useimmiten kestää hiukan kauemmin kuin ura liigapelaajana. Ja liigassa pelaamisen voi hyvin yhdistää opiskeluun.