”Jokainen katsoja on potentiaalinen toimittaja”

Avokatsomo jatkaa salibandyn Twitter-keskustelua.

Avokatsomo jatkaa salibandyn Twitter-keskustelua.

Toimittaja Mika Hilska otti mukavasti kopin Pääkallo.fi:n perjantaisesta Twitter-jutusta. Hilska vie aihetta askeleen eteenpäin Avokatsomo-sivustolla.

Hilska muistuttaa, että ei tarvitse olla toimittaja raportoidakseen pelistä sosiaalisessa mediassa.

– Tweettaavat tai muuten liverapoavat joukkueet ovat hyvä alku, mutta idea on toisaalla. Twitterin ja muun sosiaalisen median hienous on, että se ei ole putki eikä suutin vaan verkko: kuka tahansa voi raportoida, Hilska kirjoittaa.

– Tiedonvälitys tämän illan ottelusta ei riipu sitä, onko paikalla ”oikeita” toimittajia tai ehtiikö stressaantunut joukkueenjohtaja naputella tai sattuuko katsomoon joku liitosta. Lehtereillä ottelusta nauttii satoja asiantuntijoita, jotka tekevät pelistä havaintoja, iloitsevat, surevat, haltioituvat, turhautuvat, muodostavat mielipiteitä ja liittävät näkemänsä isompiin yhteyksiin. Ja heistä varsin monella on taskussaan nykyajan toimituspääte: älypuhelin, Hilska jatkaa.

Kokonaisuudessaan Hilska Avokatsomo-kirjoituksen voi lukea tuolta.

Pääkallo.fi:n ja Avokatsomon kirjoitukset Twitteristä ovat aiheittaneet mukavasti liikehdintää kyseisessä palvelussa, sillä ainakin Pääkallo.fi:n Twitter-tilin seuraajamäärä on kasvanut. Salibandyn parista on myös parin viime päivän aikana tupsahtanut esiin uusia mielenkiintoisia visertäjiä.

Tästä on hyvä jatkaa. Josko sitä pudotuspeleissä saisi jo melkein jokaisesta pelistä jonkinlaista raportointia aikaiseksi.