Karo Kuussaaren ja OLS:n naisten liigajoukkueen tiet eroavat tämän kauden jälkeen. Aiemmin tehty kahden vuoden jatkosopimus loppuukin jo yllättäen tähän kauteen.
Kuussaarella on menossa neljäs kausi OLS:n riveissä. OLS:n nettisivuilla kerrotaan, että jatkosopimuksen purkamiseen ei liity mitään dramatiikkaa. Sivuilla todetaan, että Kuussaari siirtyy muihin työtehtäviin, jotka mahdollistavat kokonaisvaltaisemman keskittymisen sekä naisten maajoukkueen että akatemian (koulun) valmennustehtäviin.
-Olen tämän kauden/kevään loppuun asti naisten ja tyttöjen mukana, mutta työni OLS:ssa on niiden pelien päättymisten jälkeen paketissa. Loppukaudesta tulee varmasti tunteellinen, mutta uskon että tämä antaa meille vaan lisää virtaa tavoitella menestystä molemmissa sarjoissa. Yksi vaikeimpia päätöksiä ikinä ja monta unetonta yötä on takana, mutta olen päättänyt purkaa tehdyn jatkosopimukseni OLS-naisten kanssa ja siirtyä muihin tehtäviin salibandyn parissa. Tähän ei liity mitään dramatiikkaa vaan kaikki on toiminut naisten puolelta aivan täydellisesti, Kuussaari toteaa OLS:n sivuilla.
– Tämä on ollut aivan uskomaton joukkue ja pelaajista on tullut kuin perheenjäseniä minulle. Kun vielä tälle kaudella saatiin mukaan Esa ja Sari (Partanen) joista on tullut kuin ”isä” ja ”äiti” kaikille, myös minulle itselleni, niin voin sanoa ettei päätös ollut helppo. OLS on seurana hieno ja se on antanut itselleni paljon ja tarjonnut loistavat mahdollisuudet valmentamiseen. Todella iso ja nöyrä kiitos siitä Samuli Niskanen, Petri Turunen ja Annukka Häkli etunenässä! Olen kuitenkin viimeiset 10 vuotta antanut kaikkeni 24/7 valmentamilleni joukkueille, viettänyt kaikki iltani ja viikonloppuna halleilla välillä viittäkin joukkuetta valmentaen, joten nyt on aika muulle, kun siihen äkillisesti mahdollisuus avautui. Tuleva kokonaispaketti mahdollistaa keskittymisen levänneempänä entistä paremmin akatemiavalmentamiseen ja maajoukkuetoimintaan.
Tämän Kuussaaren yllättävän ilmoituksen jälkeen salibandypiireissä alkaa varmasti kova kuhina siitä, että kuka on OLS:n naisten liigajoukkueen valmentaja ensi kaudella.
– Varmaan hetken vie että ne saadaan taas selviksi, mutta uskon että paikalle löytyy hyvä jatkaja. Itse näkisin parhaana sen että Esa ottaisi vastuun ja siihen tulisi joku avuksi. Pohjat on nyt niin vahvat että menestymisen eväät on ensi kaudellakin varmuudella olemassa. Toivon että joukkue saa keskittymisrauhan kevään loppuihin peleihin ja saadaan yhdessä vietettyä vielä monta unohtumatonta hetkeä näiden jäljellä olevien viikkojen aikana. Kun ne on sitten ohi molempien joukkueiden kanssa, niin sitten on hyvä hetki kirjoittaa menneestä neljästä vuodesta isompi juttu, Kuussaari päättää.
Lienee Karo siirtymässä liitolle töihin. Ainakin hetki sitten hakivat pohjois suomen aluevastaavaa. Liitolla töissä olevat kun eivät saa valmentaa liigassa. Se selittäisi tämän.
toivottavasti tulee joku muu päävalmentajaksi ko nykyinen kakkosvalmentaja. Karo tehnyt mahtavan työn OLS naisten kanssa, vaikea kuvitella että joukkue olisi tähän asti päässyt jollei Karoa olisi ollut! Suurin kiitos ja kunnia hänelle aina siitä! 🙂
Sammaa mielta Karon työstä! Itteäni ihmetytti aikanaan hieman. Karon siirtyminen miesten joukkueesta OLS naisten joukkueeseen. Mutta ei ihmetytä ennää. Karo Petri tehnyt tosiaanniin loistavaa työtä niin OLS miesten kuin naistenkin joukkueissa. Aluevastaavan hommaan luulisi tosiaan siirtyvän. Ei tarvitse muuttaa pois Oulusta. Karo on tykännyt asua Oulussa. Ja pitää kaupungista. Toki tämä ei ole ensikäden tietoa vain pelkkä mutu tuntuma.
Naisten liigan osalta valmennustilanne huolestuttaa nyt entistä enemmän. Monia hyviä ja kokeneita valmentajia on viime vuosina vetäytynyt pois. Onneksi valtaosa (kuten lienee myös Karokin) panostavat nyt tyttöjuniorien kehitykseen. Hyvällä juniorivalmennuksella jos jollain kehittyy hyviä pelaajia. Ihmetyttää nyt vaan se, ettei kukaan ”itseään kunnioittava” valmentaja halua valmentaa naisten liigassa. Partanen jos alkaa OLssia valmentamaan niin samaa pullamössöä on tekeminen kuin monella muulla jengillä. Valitettavasti kaukana liigatason valmennustasosta tai vaatimuksista.
Tyttöjunnuilla monissa seuroissa valmentajatilanne taas loistava. Ehkä se syynä että Suomen tytöt ovat nousemassa Ruotsin rinnalle ja ohi.
Miksi kukaan aidosti valmentamisesta kiinnostunut haluaisi valmentaa naisia liigassa? Muutamaa yksittäistä joukkuetta lukuunottamatta, valmentaja joutuu keskittymään psykologin tehtäviin valmentajan tehtäviä enemmän.
Peli on keskimäärin C-poikien tasoa niin taidollisesti kuin taktisestikin (mj-pelaajia tai mj-paikan kynnyksellä olevia lukuunottamatta) ja (huippujoukkueita lukuunottamatta) fyysinen valmistautuminen esim. kesäharjoittelussa on D-poikien tasolla.
Tämä on todettavissa paitsi kesäharjoittelun osallistujamääristä myös silminnähtävissä kentillä.
Hattua pitää nostaa niille, jotka jaksavat näistäkin asioista huolimatta tehdä töitä naissalibandyn parissa. Viestiä ei ole tarkoitettu provoksi, eikä sovinistiseksi. Tämä on vain mielipide siinä missä muutkin.
Kuten edellinen kirjoittaja jo totesikin, hyvällä juniorivalmennuksella on mahdollista vaikuttaa yllä oleviin väittämiini ja nykyiset väittämät pohjautuvat myöskin pitkälti edellisen kirjoittaman mainitsemaan ”samaan pullamössöön kuin monella muulla jengillä”. Kiitos ja anteeksi.
Täysin samanlaiset kokemukset itsellä kuin ”ex-koutsilla”. Valtaosassa naisten joukkueita todellista valtaa käyttää muutama joukkuen voimapersoona. He siis todellisuudessa valitsevat valmentajan, tai ainakin sen kuka ei valmenna. He saavat helposti ja nopeasti joukkueen kriisiytettyä mikäli valkku on ”liian ilkeä”, eli vaativa. Joukkueenjohto saa sitten keväällä kuulla kuinka ”koko joukkue haluaa ettei toi enää valmenna”. Tämä kampanjointi on usein taitavasti masinoitu supsuttelemalla ja herkkäuskoisia manipuloimalla. Valmentaja pysyy suosiossa katsomalla näiden agitaattoreiden surkeaa harjoittelua sormien läpi ja peluuttamalla heitä. Sitten on suosio taattu. Tällaiseen toimintaan ei vaan yksikään ”itseään kunnioittava” valmentaja lähde, jos tarjolla on valmennuspestejä miesten/vanhempien poikajunnujen joukkueissa. Tässä yksi syy miksei naisten puolelle löydy päteviä ja vaativia valmentajia…
Yhdyn edellisten mielipiteisiin. En ole itse liigassa valmentanut mutta yhden joukkueen tekemisiä läheltä nähnyt. Tiedän myös sen että Karo ei ole ainoa kokenut valmentaja joka naisten liigan jättää tämän kauden jälkeen. Ainakin kaksi lisää tulossa.
Mielestäni Oululaisten ei nyt tulisi yleistää omaa tilannettaa koko Suomeen ihmellisillä latteuksilla. ”Miksi kukaan aidosti valmentamisesta kiinnostunut haluaisi valmentaa naisia liigassa?”
”Ihmetyttää nyt vaan se, ettei kukaan itseään kunnioittava valmentaja halua valmentaa naisten liigassa”. ”Peli on keskimäärin C-poikien tasoa niin taidollisesti kuin taktisestikin”. Uskon että jos otetaan vertailuun yleisimmät pallopelit niin liiganaiset ja C-pojat ovat tasavahvoja keskenään. Ei tilanne ole suinkaan yksistään salibandyssä näin. Kukin selvittäköön oman pesänsä ennenkuin alkaa kusemaan naapurin pesään.
Ketkä päävalmentajat lopettamassa?Vai lieneekö pelkkä huhu/provo?
Naisista voidaan olla mitä mieltä vaan mutta totuus on se että heidän valmentamisensa on erilaista kuin miesten.Se että valmentajalla pitää olla mukana psykologista silmää ei ole huono asia, vaan voimavara ja välttämättömyys joukkueen menestykselle.
Saadakseen joukkueen menestymään, on valmentajan osattava muuntaa toimintansa joukkuetta parhaiten palvelevaksi. Mutta nykyaikaahan alkaa jo olemaan nk. tiimivalmentaminen, missä valmennuksessa vastaa toimiva valmennustiimi missä päävalmentaja vastaa lähinnä kokonaisuudesta. Tälläinen tiimi on käsittääkseni naisten maajoukkueessa ja uskon että tämä toimii kunhan tiimi on riittävän hyvä osaamiseltaan ja heidän toiminta-alueensa selkeästi jaettu.
Se mitä peräänkuuluttaisin enemmän naisten liigassa, on entisten huippupelaajien mukaan saaminen toimintaan. Ne pelaajat (maajoukkuetaso) tietävät miten töitä tehdään ja mitä pelaajana kehittyminen vaatii. Montako entistä pelaajaa tällä hetkellä naisten liigassa tällä hetkellä edes on?Erän sivujen mukaan ainakin Paula Jouhten on mukana heidän valmennuksessaan. Entisen huippupelaajan näkökulma on sellainen mitä ei oppikirjoista ole mahdollista oppia. Miksei näitä ”paulajouhtenia” ole enempää?
”Mielestäni Oululaisten ei nyt tulisi yleistää omaa tilannettaa koko Suomeen ihmellisillä latteuksilla. ”Miksi kukaan aidosti valmentamisesta kiinnostunut haluaisi valmentaa naisia liigassa?”
Tuski täsä oululaisista olikaa kyse vaan ihan jostain muista puhujista!
Ketä muita kokeneita lopettamassa? Veikkaan että Peltola, Rantala, Hirvonen, Virtanen ainakin..
Virtasta ei ole paljon näkynyt peleissä penkillä. Enemmänkin on muiden jatkona. Prosta muutenkin vaikea sanoa muutoksia. Mitä nyt jos 2 kuudesta valmentajasta ei jatka? 4 samaa säilyy silti. Peltola valmentanut ainakin kolme viimeistä kauttaan jo. Rantala ja Hirvonen varmaan siirtyvätkin poikien puolelle. Eiköhän M-Teamin valmennus ole myös jo saanut tarpeekseen. Uskon että NST varmaan hakee myös muutosta valmennukseen.
ja taas näköjään joukkopakoa naisten valmennuksesta muihin hommiin. Lopputulemana ko. joukkueet etsivät valmentajia kissojen ja koirien kanssa, ja hommiin värvätään sitten se/ne jotka suostuvat. Valmentajille tasovaatimuksia ei siinä kohtaa ole varaa esittää, sillä toiminnan lakkauttaminen on toisena vaihtoehtona. Eipä siis ihme, että monessa joukkueessa toiminnan laatu on sitten todellista söhläämistä ja mielistelyä….
Nimimerkki ”Nyt alkoi kiinnostaa..” on hyvin jäljillä. Valmennus voi uskoakseni toimia oikein hyvin ilman tähtivalmentajia, sillä hyvä tiimi on enemmän kuin osiensa summa. Eipähän ole ainakaan isot egot tiellä (tämä kommentti ei liity mitenkään Karo Kuussaareen).
Ainakin naisten joukkueessa henkinen hyvinvointi on kokemukseni mukaan tärkeää, sillä joukkue on hyvin kiinteä sosiaalinen verkosto. Erityisen tärkeää on ratkaisujen perusteleminen sekä läpinäkyvä, oikeudenmukainen toiminta. Se ei silti tarkoita sitä, että ei voisi vaatia tai että muutamat pelaajapersoonat sanelisivat ratkaisut. Jos joukkueen/seuran johto on kartalla, valmentajaratkaisut tehdään monipuolisesti tarpeita harkiten.
Jouhtenin lisäksi pelikokemusta löytyy ainakin Kooveen Hanna Palomäeltä.
Karo on tehnyt loistaavaa työtä OLS:ssa. Aliarvostettu valmentaja ja Mitne on käynyt Trackersin kun Karo lähti sieltä pois. On iso ero Valmentajalla ja valmentajalla. Blad on ihan lapanen Kuussaareen verrattuna ja Iittalassa syöksykierrettä ei olla vieläkään saatu katkaistua.
Sitä ei liene kukaan kieltänyt etteikö Karo olisi hyvä ja kokenut valmentaja. Ihmettelyä herättänyt se että naisten liigasta yksi toisensa jälkeen näistä hyvistä valmentajista vaihtaa maisemaa. Jos Partanen on OLSn seuraava valmentaja, laskee valmennuksen taso Karon jälkeen todella dramaattisesti. Melkein vitsiksi menee .. kuten myös muutamilla muilla naisten liigan joukkueella.
Etelään tullee takasin
Kiitoksia paljon nimimerkeille ”naisten liigasta” ja ” karo on kova” asiantuntevista arvioista valmennukseni tasosta. On hienoa kun saa palautetta ja analysointia omasta osaamisesta. Sitä palautetta ja tukea kun tulee niin harvoin. Viimeiset 14 vuottani on ollut hienoa aikaa tyttö-ja naissalibandyn valmennuksessa ja muissa(erityisesti tyttö- ja juniorisalibandyä kehittävissä) tehtävissä. On saanut tavata laji-ihmisiä , valmentajia, seurojen ja joukkueiden edustajia, liiton työntekijöitä, maajoukkuetoimijoita ja ennen kaikkea henoja urheilijoita. Vaikka noista kommenteista paljastuukin ettei lajitaitotasoni yllä kovin korkealle uskallan väittää silti että tyttöjen/naisten/ Pohjois-Suomen aluevalmennuksen/tyttöjen ikäluokkavalmentajan ja tyttöjen maajoukkueen tehtävissä kun on saanut olla niin monen erilaisen osaajan kanssa tekemisessä on sinne lajiosaamiseenkin pankittunut tietoa/taitoa ja näkökulmia näiltä vuosilta. Erityisesti tämä kuluva kausi on ollut hienoa aikaa kun on saanut tehdä töitä todellisen lajiosaajan kanssa , jonka johtajuuden taitoja ei voi olla ihailematta. Karo on kovan luokan kokonaisvaltainen valmentaja ja todella intohimoinen ja intensiivinen lajiosaaja, joka tekee kaikkensa sekä joukkueen että pelaajien eteen. Tuossa yhteistyössä on oppinut niin paljon pieniä ja isoja asioita että sen voi vain tietää viettämällä ilta toisensa jälkeen ja viikonloput siinä vuorovaikutuksessa. Vitsiksikin on mennyt ja huumoria myös ollut paljon mukana! Todella paljon kunnioitusta on myös herättänyt OLS:n liiganaisten pelaajien huikea sitoutuminen kaikkeen tekemiseen. Se on ollut kaikkea muuta kuin pelaajien itsekästä ja manipuloivaa toimintaa. Omalla kohdallani kuluneet vuodet ovat olleet vivahteikkaita, mutta antoisia lajivuosia tyttöjen ja naisten kanssa. Toivon myös vilpittömästi että tyttöjen ja naisten valmennus ja valmentajien taso on jatkossa osaavaa ja ammattitaitoista eikä kenenkään tarvitse pyöriä vitsinä mukana pyörittämässä ”pullamössötaktiikkaa?” lajin parissa.
t Esa Partanen
servattu
Hyvä Esa. Loistava teksti ja hyvä puolustus puhe. Olen varma ettet juurikaan liioittele asioilla. Se kertoo vaan kateellisuudesta lajissamme ja myös tietämättömyydestä.
Luin juttuja täältä ja silmiin pisti yksi iso epäkohta. Naisten liiga rinnastetaan c-poikien sarjaan tasollisesti. Kukaan ei kiistä etteikö asia olisi näin. Kukaan ei myöskään ihmettele, jos c-poikien valmentaja siirtyy a/b-poikien valmentajaksi. Eli etenevät ”urallaan”. Miksi samalta tasolta etenevä naisten valmentaja ei saisi jatkaa kovempiin haasteisiin?
Onko kukaan miettinyt että valmentajan kehitykselle voi tehdä hyvää maiseman vaihto. Ainahan sitä voi palata takaisin uusien ajatuksien kanssa.
Olisi kiva tietää valmentajilta itseltään että miksi vaihtavat valmennettavaa joukkuetta. Luulen että naisvalmentajilla syynä on eteenpäin meno ja itsensä kehittäminen. Myös se ettei pelaajat sitoudu joukkueissin samoin kuin pojat on varmasti osalle aika iso yllätys. Siihen kun ei vaikuta maaginen sana LIIGA mitään.
http://olssalibandy.net/uutiset.html?961
JUURI NÄIN. Kateellisten puheita 😀 suorastaan naurettavaa. Hauska lukea kommentteja valmentajilta jotka itse eivät saa aikaan juurikaan mitään ja sillä mollaavat muita, eikö ne ole ”pullamössö” valmentajia.
Pakko olla ”näimpän” kanssa samaa mieltä. Ei voi olla puhtaat jauhot pussissa jos pitää tänne tulla kitisemään omasta menneisyydestään ja siitä ettei pärjännyt naisten valmentajana.Ylipäätään en ihan ymmärrä tuota asennetta että pitää monia asioita lähestyä negatiivisuuden kautta muita ihmisiä mollaten ja railakkaasti yleistäen. Partasen puheenvuorosta päätellen ainakaan Oulussa eivät pelaajat sanele peluutuksia tai laiskottele, vaan tekevät kovasti töitä. Ja se näkyy viime kausien menestyksessä.
Sitä paitsi naisten vertaaminen c-poikiin tms. on kovin kapeakatseista. Naisten ja miesten vertaaminen ylipäätään on turhaa, sillä erot pelinopeudessa liittyvät ennen kaikkea fysiologiaan. Jos kyse olisi pelkästään lajitaidosta (tekniikka ilman fysiikan vaikutusta – esim. laukausten nopeus) ja taktisesta osaamisesta, huippunaispelaajat pärjäisivät mennentullen vertailussa huippumiespelaajille. Uskaltaisin jopa väittää (molempia aikoinaan valmentaneena ja pelejä jonkun verran nähneenä) että naiset ovat taktisesti miehiä jopa edellä. Asiat menee nopeammin jakeluun ja kurinalaisuus taktiikan toteutuksessa on pääsääntöisesti paremmalla tasolla. Ehkä se kuuluisa ”naisen logiikka” ratkaisee tämän asian naisten eduksi.
Nyt hiukan jarrua näihin ”naiset ovat jopa edellä taktisesti” -juttuihin. On toki totta, että parhaat naispelaajat ovat peliälyltään hyviä, mutta se koskee pientä kourallista pelaajia koko sarjassa. Ei kannata naisten pelitaitoja sentään liikaa glorifioida, edes pilke silmäkulmassa. OLS on varmasti omassa sarjassaan kova porukka ja siellä asiat tehdään korkealla vaatimustasolla. Ei tässä ketjussa sitä kukaan ole edes epäillyt. OLS kuuluukin siihen pieneen vähemmistöön. Kriittisempi keskustelu on koskenut sitä naisten liigan keski- ja alakastin touhua. Toki niissäkin joukkueissa on muutama poikkeusyksilö, mutta kokonaisuus on puhdasta harrastepuuhastelua.
Sarjataulukostahan sen yleensä parhaiten näkee ketkä tekevät työnsä parhaalla laadulla. Samat joukkueet naisten liigassa vuodesta toiseen omassa kategoriassaan huipulla. Se ei ole sattumaa, että ne samat ovat siellä joka vuosi. He ovat paikkansa ja arvostuksensa ansainneet. Häntäpäässä useimmille riittää sarjapaikan säilyttäminen, joka ei tosiaankaan ole kummoinen haaste. Divarista ei TPS:n lisäksi löydy yhtäkään joukkuetta joka pystyisi surkeimpiakaan liigajoukkueita haastamaan.
Haluttiin keskustella miesten ja naisten pelin eroista ja se että tuo esiin oman mielipiteensä naispelaajien vahvuuksista suhteessa miehiin, ei ole kenenkään glorifointia, vaan faktaa. Ei se voi noin koville ottaa.Kyse oli ja on nimenomaan naisHUIPPUpelaajista suhteessa miesten vastaaviin.
Ja tuo sun arvio keskikastin ja huippujoukkueiden eroista pätee ihan yhtä lailla miesten liigaan ja täysin samoista syistä. Senhän nyt näkee ihan vaan katsomalla miesten mestarin nimeä viime vuosilta…öö…onkos niitä ollut muita kuin SSV?Miksei?Ja miten se Pori ei vaan tuolta hänniltä nouse?Ja M-Teamin kausi on mennyt kontatessa?Ja Classic epäonnistuu vuosi toisensa jälkeen kriittisillä hetkillä?Niinpä.
Samat lainalaisuudet harjoittelun ja menestyksen suhteesta pätee, oli kentällä sitten liiganaiset tai miehet. Se että yrittää esittää ettei asia olisi näin on sama kuin yrittäisi väittää että musta on valkoinen.
Harjoittelumäärät ja laatu, pelaajien sitoutuminen, valmennuksen taso ja monipuolisuus…huippunaisjoukkueet pärjäävät näissä asioissa täysin huippumiesjoukkueille. Ja vastaavasti tietyt jengit ovat sarjansa loppupäässä tai vain siellä keskikastissa, koska ed asioissa on puutteita. Ja tämä pätee sekä nais- että miesjoukkueisiin.
KYLLÄ! nimimerkki ” samaa mieltä” , asia on juurikin niin.
Olen valmentanut sekä tyttöjä, poikia, naisia että miehiä.
Mitenkään dissaamatta naisia, niin liigatasolla ammattimaisesti (vaikka ei ammatilaisuudesta ookaan kysymys) harjoittelevat ja pelaavat miehet ovat naisia valovuoden edellä.
Yritäpä naisten kanssa käyttää karvauksessa pulssitusta siten että kiinni iskiessä vaihdetaan koko kentän miesvartiointiin ja vetäytyessä taas pudotaan normiformiin. Tai muuttaa esim. painopistettä avauspelissä kesken ottelun, tai vaikkapa lähteä peliin niin että eri ketjut pelaavat eri tavalla.
En halua tällä dissata naisia, lopulta kysymys harjoittelun ja pelien määrästä, mikä miehillä on paljon suurempi.
Samoilla harjoittelu- ja pelimäärillä naiset olisivat varmasti yhtä hyviä.
Totta edellinen. On todella suuri ero miehillä ja naisilla kyvyssä ymmärtää monivaiheisia taktiikoita ja tehdä luovia sovelluksia pelitilanteen mukaan. Muutama nainen siihen kykenee per liiga, miehissä useita per joukkue. Siinä on iso ero.
”On todella suuri ero miehillä ja naisilla kyvyssä ymmärtää monivaiheisia taktiikoita”
Kylläpä kuulostaa harvinaisen 50-lukulaiselta. Toivottavasti kyseessä oli vain tahaton sammakko.
Täysin turhaa ja typerää vertailla naisten ja miesten liigoja keskenään, eikä koko jutussa ollut siitä kyse. Itse käyn katsomassa ja nautin molemmista.
Liitto jostain syystä ”piilottanut” nimityksen salibandy.netin puolelle:
http://salibandy.net/uutiset/karo-kuussaaresta-pohjois-suomen-aluevastaava
Onpas täällä on todella törkeetä sukupuoleen liittyvää aliarvostamista, hävetkää.
On ihan luonnollista että joukkuelajeissa naisten liigajoukkue on C-poikien tasoinen nippu. Näin on käytännössä kaikissa palloilulajeissa.
Muutama vuosi takaperinhän naisten jääkiekkomaajoukkue pelasi C-nuorten SM-sarja joukkueita vastaan ja hävisi kaikki pelit yli 10 maalilla. Naisjääkiekko olympiatasolla on isoin olympiavitsi ikinä.
Myös jalkapallossa, koripallossa, pesäpallossa on C-juniorit parempia. Lentopallosta en ole varma koska verkko on eri korkuinen ja en seuraa lajia.
Eli toivon että ainakaan salibandypiireistä ei tule minkäänlaista tasonarvostelua nais- ja poikapelaajien kesken. Tekemisen laadukkuutta voi ja saakin arvostella jos siihen on aihetta, mutta kyllä meidän salibandyihmisten pitää oman lajin puoliamme pitää.
Kuka vertailee naisten keihäänheitossa, 100 metrin juoksussa tai vaikkapa murtomaahiihdossa naisten ja miesten tuloksia keskenään.
Ei kukaan ja miksi pitäisi kun lähtökohdat ovat fysioloogisesti täysin erit. Vuoden parhaaksi urheilijaksi voidaan valita vaikka häviääkin vastaavalla matkalla tai lajissa hyvälle poikajuniorille.
”Kuka vertailee naisten keihäänheitossa, 100 metrin juoksussa tai vaikkapa murtomaahiihdossa naisten ja miesten tuloksia keskenään.”
Mun mielestä ei niitä tuloksia pidäkkään verrata vaan sitä tyyliä. Kyllä mä sen ymmärrän et jopa pojatkin vetää ja juoksee kovempaa ym, mutta miten se naisten tekniikkakin voi olla niin huono? vedot on huonoja, syötöt huonoja( erittän harvoin nähdään 2 syöttöä peräkkäin vaan aina joutuu ottaan haltuun, kun syöttö tulee liian eteen tai taakse)
Tuntuu, että likat pelaa aina väärän puolen mailoilla
tuota nyt siellä kirjoitti:
22.2.2012 16.45
”Olen valmentanut sekä tyttöjä, poikia, naisia että miehiä.
Mitenkään dissaamatta naisia, niin liigatasolla ammattimaisesti (vaikka ei ammatilaisuudesta ookaan kysymys) harjoittelevat ja pelaavat miehet ovat naisia valovuoden edellä.
Yritäpä naisten kanssa käyttää karvauksessa pulssitusta siten että kiinni iskiessä vaihdetaan koko kentän miesvartiointiin ja vetäytyessä taas pudotaan normiformiin. Tai muuttaa esim. painopistettä avauspelissä kesken ottelun, tai vaikkapa lähteä peliin niin että eri ketjut pelaavat eri tavalla.
En halua tällä dissata naisia, lopulta kysymys harjoittelun ja pelien määrästä, mikä miehillä on paljon suurempi.
Samoilla harjoittelu- ja pelimäärillä naiset olisivat varmasti yhtä hyviä.”
Ei mene kyllä näin! Ei naisista ole edes samalla tai enemmälläkään määrällä harjoittelua yhtä hyviksi kuin miehistä! Eihän se ole edes fysiologisesti mahdollista
Tässä on nyt puhutti taktisesta osaamisesta ja peliälystä.
Ei fysiologiasta (joka sekin on naisilla parempi, ainakin parempi katsella) !