Koski sivuun, Puska tilalle

Perttu Puska haluaisi joskus pelata Sveitsissä. Arkistokuva: Jari Turunen

Perttu Puska pääsee tärisemään kotiyleisön eteen. Kuva: Jari Turunen

Joensuun Josban Perttu Puska on viimeisin muutos miesten salibandymaajoukkueessa lauantaina pelattavaan Ruotsi-otteluun. Päävalmentaja Petri Kettunen on nostanut 21-vuotiaan hyökkääjän mukaan sairastuneen Sami Kosken (SPV) tilalle.

Perttu Puskalla ei ole ennestään miesten maaottelua kontollaan, mutta U19 maajoukkueessa hänet on nähty vuosina 2006-09. Kolmelta kaudelta nuorten maaotteluja hänellä on kaikkiaan 14 tehoin 6+7=13 ja MM-hopea keväältä 2009. Tämän kauden Salibandyliigassa Puska on latonut 20 otteluun lukemat 17+9=26.

Puskan ohella Josbasta maajoukkueeseen mukaan on valittu Tatu Eronen.

Päivitetty miesten maajoukkue on tuolla.

18 comments

  1. Miusta Perttu on kyllä ansainnu tän viime aikojen suoritusten perusteella.

  2. Samaa mieltä. Neljään viime otteluun iskenyt tehot 8+3 ja kahteen viime peliin 6+2.

  3. Tehojensa lisäks on kanssa ollu todellinen esimerkkipelaaja muille joukkuelaisille. Vanha jäähyily on jäänyt ja kaveri on joukkueen ainoita kavereita, joka on antanu kaikkensa joukkueensa eteen tällä kaudella jokaisessa pelissä.

  4. Ja mistäköhän oli majun koutsi??Joensuusta..hohoijaa.. Kyllä siellä olisi pitänyt olla Happeen P.Kauko…mielestäni

  5. Ihan samaa mieltä edellisen kanssa. Kauko olisi paikkansa ansainnut, paljonko lie ”iskenyt” ja puolustanut neljään viime peliin. Kettusen rakkaus Jojensuuhun näkyy. No ehkäpä tässä laituria haettiin (kai Puska on, en nyt muista), ja onhan helppo ottaa kotikulmien nuori äijä tässä tilanteessa testattavaksi. Kulujakin säästyy.

  6. Noo P.Kaukolla neljään viime peliin 8+10, jos pisteitä ruvetaan tuijottaa….

  7. Ihmetyttää myös Otto Tikan puuttuminen listalta. Tulevaisuuden ykköspuolustaja, muistuttaa hieman Savolaista, mutta monipuolisempi.
    Bonuksena huikea laukaus!

  8. jos majut kasattaisiin 4 viime pelin perusteella, saattaisi meillä lajissa kuin lajissa olla hyvinkin kummallisia maajengejä ja suurta pelaajavaihtuvuutta…

    Eiköhän Puska ole siellä majussa nyt kokeilemassa ja haistelemassa tunnelmaa tulevaisuuden potentiaalinsa vuoksi.

    Kauko on 32-vuotias, Puska 21-vuotias. Do the math.

  9. Ei kai pelaajan iällä ole mitään merkitystä, kun kerätään paras mahdollinen maajoukkue. Pelaaja voi olla 17-vuotias tai 35-vuotias.

  10. Ei kai tässä nyt kukaan mitään neljää viime peliä tuijota tosissaan. Onpahan joku mittapuu sekin. Jos haluaa lisää perspektiiviä niin katsoo koko kauden tehoja, ja ennen kaikkea +- tilastoja. Kyllä sieltä minusta Petrin maajoukkuepaikalle peruste löytyisi. Ei kai 32 v. merkkaa yhtään mitään jos noin hyvin suorittaa. On siellä ne klopit samaa sarjaa tahkoamassa ja näyttöjä antamassa. Ja löytyvät aika paljon alempaa tilastoissa, ihan minkä tahansa mittapuun mukaan katsoen. Päivän/kauden kunto pitäisi näkyä mj-valinnoissa nykyistä paremmin, olkoonkin että joukkueen perusrungon muodostavat ne ”varman paikan jätkät”. Hakkarainen näkyi ihmettelevän miksi Kettunen ei ”huomaa” Kaukoa, ja sitä samaa minäkin olen ihmetellyt. Jonkinlaisena Laji-Niilona ja lajista ripauksen ymmärtävänä voi todeta, että kaveri on iän myötä jalostunut ja kypsynyt todella monipuoliseksi pelaajaksi. Mutta Kettusen roolitukseen ei silti näytä sopivan.

  11. Miksi pitäisi kerätä harjoituspeliin absoluuttisesti paras mahdollinen maajoukkue ?

    Harkkapelit ja niiden ympärillä olevat treenit palvelevat myös testi- ja harjoittelu- ja valmistautumistilaisuuksina.

    Kisoihin sitten se paras mahdollinen jengi.

  12. No vielä tapaus Kauko. Kaveri ei ole ollut mj-tapahtumissa mukana, joten juuri siksi pitäisi olla mukana, että olisi testattavana ”outojen ketjukavereiden ympäröimänä”. Sehän näiden harjoituspelien juju on: pärjääkö/sopeutuuko pelaaja pelipaikalle, kun ei ole tuttuja ympärillä ja pelisysteemi muuttuu. Kettunen on tässä tapauksessa valinnallaan päättänyt että ei taida pärjätä/sopeutua eikä siksi kannata testata. Sillä eihän liene realismia että eläkepaikkalaisten ulkopuolelta kukaan marssii ilman testaamista lopulliseen joukkueeseen. Pitäisi siis kerätä harjoituspeliin absoluuttisesti paras mahdollinen testattava maajoukkue, jossa ei kai tarvitsisi välttämättä olla kaikkia Kohosia ja muita varman paikan miehiä mukana, kun tuntevat pelisysteemin muutenkin.

  13. Ei tohon Kaukon pois jättämiseen ole mitään muuta järki syytä kun ettei tällä kertaa mahtunut mukaan. Mukana on monta huonompaa, jotka tällä kertaa mahtui mukaan.

    Kauko on kuitenkin Kettuselle suhteellisen tuttu kun Kettunen on vissiin joskus ollut valmentamassa B-maajoukkuetta jossa mm.
    P. Kauko ollut mukana. Kauko kuten esim. Mika Kohonen ja Oscar Hänninen pystyvät pelaamaan muutakin kuin sentterin tonttia joten sekään liene selitys pois jättämiselle, vaikka ensisijaisesti sentterin tontille kaavailtaisiinkin.

  14. Eiköhän sitä tähänkin jengiin etsitä aina kotikaupungista tai muista valmentajaan yhdistettävistä seikoista riippumatta porukkaan sopivaa joukkuepelaajaa. Luotetaan valmentajan ammattitaitoon ja toivotetaan sekä uusille että vanhoille pelaajille antoisaa ottelua.

  15. Uskon että Kauko saa vielä mahdollisuutensa maajoukkueessa tänä vuonna 🙂

  16. Itse ihmettelen, että miksi a-maajoukkueen rinki on niin pieni.
    B-maajoukkue on hyvä lisä siihen, mutta kuitenkin.

    Tuon Kosken paikkaamisen olisi voinut hoitaa ainakin seuraavat pelaajat Pertun lisäksi: Vänttinen, Manninen, Oksanen, Iiskola, Kauko, Heikkinen, Hynynen, Immonen, Paul Kotilainen, Louhelainen, Piha, Pajukoski ja Paju.

    En ole kirjaa pitänyt, mutta lopulliseen kisajoukkueeseen saa näytönpaikan jotain 40-50 pelaajaa maajoukkuepeleissä. Mielestäni se on turhan vähän, kun miettii miten paljon hyviä pelaajia suomella on ruotsissa, sveitsissä ja salibandyliigassa.

    Kyllähän tollanen nopea vaihto suosii pelaajia, jotka päävalmentaja tuntee hyvin.

  17. Varis voisi miettiä vähän sitä maajoukkueen pelitapaa, tikan liikettä ja pallottoman puolustamista kun miettii miksei tikka ole maajoukkueessa.

  18. Roolitus on se avainsana jolla Erikssonin Lassekin aina perusteli nuorten maajoukkueen valintoja eli joidenkin nimien pois jättämistä, eikä siihen valmentajan sanaan ole ulkopuolisilla mitään sanomista. Roolituksella voi perustella niin valinnat kuin valitsematta jättämiset.